Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

TΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ...


 ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ





Η ιστορία έχει ως εξής: Χθες ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Φορολογικών Εσόδων ότι 1,64 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην εφορία τον ΕΕΤΗΔΕ του 2012. Πρόκειται για το περίφημο χαράτσι του 2012 το οποίο έπρεπε να καταβάλλουμε σε πέντε δόσεις μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Τι συνέβη λοιπόν; Η ΔΕΗ, με το που συμπληρώθηκε η προθεσμία πληρωμής και των πέντε δόσεων, έστειλε στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατάλογο με τα ονόματα των οφειλετών. 

Η ΔΕΗ δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου. «Έβλεπε» απλήρωτο ΕΕΤΗΔΕ, και έστελνε το ποσό της οφειλής και τον ΑΦΜ του προσώπου που αναγραφόταν στον λογαριασμό. Μπορεί όμως το πρόσωπο αυτό να μην είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αλλά ο ενοικιαστής που είχε πάρει το ρολόι της ΔΕΗ στο όνομά του (σ.σ είναι κάτι πολύ συνηθισμένο καθώς πολλοί ιδιοκτήτες που έχουν καεί από απλήρωτους λογαριασμούς, ζητούσαν και ζητούν το ρολόι να δηλωθεί στο όνομα του ενοικαστή). 

Τι έχει συμβεί επομένως; 

Εμφανίζονται να χρωστούν στην εφορία πρόσωπα που δεν οφείλουν τον φόρο. Και πώς θα λυθεί αυτό το μπάχαλο;

Θα πρέπει να πάει ο ενοικιαστής στην εφορία και να αναφέρει το όνομα του ιδιοκτήτη. Διαφορετικά θα πληρώσει ο ίδιος τον φόρο. Και πότε πρέπει να γίνουν όλα αυτά; Μέχρι το τέλος του μήνα διότι διαφορετικά θα αρχίσουν να τρέχουν οι προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ