Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ;


 ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ κ. ΠΑΝΑΓΗ



«Δύσκολο το επάγγελμα αλλά κάποτε πρέπει να φορολογούνται όλοι» δηλώνει ο Διευθυντής της ΔΟΥ Βόλου

Αφορολόγητες είναι οι επιδοτήσεις πολλών αγροτών στη Μαγνησία, για τη βιολογική γεωργία και την κτηνοτροφία, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα οποία επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ΔΟΥ Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός και σε μερικές περιπτώσεις προκύπτει εισόδημα μέχρι και πάνω από 80.000 € ετησίως. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, και βάσει των καταστάσεων των Δήμων, μερικοί αγρότες λαμβάνουν από 20.000 και 30.000 € μέχρι και πάνω από 400.000 € επιδοτήσεις και το επόμενο διάστημα θα διανεμηθούν μόνο στη Μαγνησία, 18 εκ. € για την τελευταία πενταετία. 

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο διευθυντής της ΔΟΥ Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός, επισήμανε ότι οι επιδοτήσεις αγροτών που δεν φορολογούνται είναι δύο: 

  • Οι ενισχύσεις των αγροτών για προϊόντα που παράγουν 
  • και οι επιδοτήσεις για ζημιές που παθαίνουν λόγω των καιρικών συνθηκών. 

Ο έφορος Βόλου εξήγησε ότι πρόκειται για επιδοτήσεις που παίρνουν οι αγρότες για το ελαιόλαδο ή άλλο προϊόν που παράγουν (οι λεγόμενες ενισχύσεις των αγροτών), που δεν συμπεριλαμβάνονται σε κανένα κωδικό της φορολογικής δήλωσης, διότι ο Νόμος λέει ότι έχουν συμπεριληφθεί στη στρεμματική απόδοση, με βάση την οποία φορολογούνται οι αγρότες.

Ο κ. Τσαμπρινός, ανέφερε ότι οι αγρότες φορολογούνται με αντικειμενικά κριτήρια και με βάση τα στρέμματα γης που διαθέτουν και πινάκων που εκδίδει το υπουργείο Οικονομικών. Μέσα στη φορολογία που είναι χαμηλής κλίμακας, συμπεριλαμβάνεται και η επιδότηση, η οποία ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ.

Το δεύτερο είδος της επιδότησης που δηλώνεται στον κωδικό 477 της φορολογικής δήλωσης (ενισχύσεις, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις), που ενδεχομένως αφορούν ζημιές λόγω παγετού, δηλώνονται μεν στη φορολογική δήλωση, αλλά ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Αναφορικά με τις υψηλές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες χωρίς να φορολογούνται ο Χρήστος Τσαμπρινός εξέφρασε προσωπική άποψη, λέγοντας ότι «πρέπει κάποτε να μπει ένα μαχαίρι σ’ αυτή την κατάσταση και να φορολογούνται οι πάντες».
Τόνισε δε ότι το επάγγελμα του αγρότη είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν και άλλα δύσκολα επαγγέλματα, όπως του ιδιοκτήτη φορτηγού που είναι όλη την ημέρα στους δρόμους, αλλά φορολογείται κανονικά. 

  ΑΥΤΟ κ. ΠΑΝΑΓΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΑΞΙΚΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ  ...
όταν φορολογούνται και τα επιδόματα των ανέργων των 420 ευρώ τον μήνα 

2 σχόλια:

  1. Άντε πολλοί αγρότες είναι άνθρωποι με σεβασμό στα θεσμικά όργανα και έχουν μείνει στο παρελθόν όσον αφορά στις σχέσεις τους με τους βουλευτές. Εσύ όμως ρε Παναγή και οι υπόλοιποι που βγαίνεται στα κανάλια εχοντας ωραίο λόγο και επιχειρήματα γιατί ανεχτήκατε εκεί στο μπλόκο των κερδυλλίων τους κυβερνητικούς βουλευτές. Έτσι θα πετύχετε κάτι για τους αγρότες; Αυτοί δεν ψηφίσανε αυτά που εσείς αγωνίζεστε να αλλάξετε; Τι ήρθανε να κάνουν εκεί και καλά αυτοί μας περνάνε για μαλάκες και χαχόλους υποτακτικούς και προσβλέπουν στην ψήφο εσείς όμως. Έπρεπε να τους διώξετε και δεν εννοώ με την βία απλά και επιτακτικά να απαιτήσετε να αποχωρήσουν άμεσα να καταλάβουν ότι είναι παντού ανεπιθήμητοι και αυτά που ψηφίζουν μας μας εξοντώνουν. Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά να μην τολμούν να κυκλοφορήσουν γιατί θα αντιμετωπίζουν την οργή του κόσμου.
    Έλεος. Ψηφίζουν τα πάντα και μετά είναι και συμπαραστάτες μας. Τελείωσαν οι μαλάκες ξυπνήστε μας περνάνε για ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ;
    ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ?
    ΜΕ ΠΟΙΑ ΤΗΛΕΠΟΡΣΟΝΑ ΣΥΖΕΙ?
    ΜΗΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ?
    ΜΗ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ