Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

 
the insider: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ:   Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η διαδρομή των Συνεταιριστικών Τραπεζών περιγράφεται σε έ..

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Μόνο 6 Συνεταιριστικές Τράπεζες (Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Θεσσαλίας, Σερρών) έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σύμφωνα με αυτά, την 31.12.2012 το 32,4% των δανείων τους, εμφανίζει καθυστέρηση άνω των 3 μηνών.

 Οι σχηματισθείσες προβλέψεις την 31.12.2012 ήταν 372 εκατ € και αφορούσαν τις 9 τράπεζες (δεν υπάρχουν στοιχεία για Δυτ. Μακεδονίας, Καρδίτσας, Πιερίας και Ηπείρου) ενώ οι προβλέψεις της Πανελλήνιας ήταν 60 εκατ €. 

Σύγκριση με το σύστημα. 

Α. Ως ποσοστό του συνόλου χορηγήσεων. Στις 9 Συνεταιριστικές Τράπεζες οι προβλέψεις κάλυπταν το 9,3% των χορηγήσεων έναντι 12,3% που είναι ο αντίστοιχος δείκτης στο σύνολο τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι στις τράπεζες αυτές οι σχηματισθείσες προβλέψεις υπολείπονται κατά 90 εκατ € περίπου ενώ στην Πανελλήνια κατά 14 εκατ €. 

Β. Ως ποσοστό επί των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
 
Στις 6 Συνεταιριστικές Τράπεζες που δημοσιοποιούν στοιχεία καθυστερήσεων ο δείκτης προβλέψεων προς μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι 25,1% ενώ στο σύστημα 44,9%. 

Εάν οι προβλέψεις ήταν αντίστοιχες του συστήματος και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι 32,4% (στοιχεία από 6 Συνεταιριστικές Τράπεζες) τότε απαιτούνται για τις 9 Συνεταιριστικές Τράπεζες πρόσθετες προβλέψεις 150 εκατ €, και για την Πανελλήνια 50 εκατ €. Ευνόητο είναι ότι λόγω της μετοχικής σχέσης συνεταιριστικών και πανελλήνιας τράπεζας οι κεφαλαιακές ανάγκες της τελευταίας πρέπει να καλυφθούν από τις συνεταιριστικές τράπεζες / μετόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ