Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΤΟΣ



Τα τελευταία χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρατηρείται τάση αλλαγής των προτιμήσεων της εκλογικής βάσης. Οι πολίτες ψηφοφόροι εκλέγουν για δημάρχους αληθινά ανεξάρτητους και με σταθερές συμπεριφορές και όχι επαμφοτερίζουσες στην μέχρι τώρα πορεία τους, οπαδούς του πραγματισμού, που είναι πιο κοντά σε αυτούς και πιο μακριά από κομματικούς χώρους. Ο λόγος είναι, ότι ο πιο ευαισθητοποιημένος συμπολίτης είναι ο καλύτερος πολιτικός. Αυτές τις εκλογές ο αληθινά ανεξάρτητος υποψήφιος και με σταθερές συμπεριφορές κερδίζει.

Μέχρι πρότινος, η συνταγή επιτυχίας στις δημοτικές εκλογές ήθελε τον υποψήφιο αιρετό οπωσδήποτε κομματικοποιημένο, συγκεντρωτικό, διεκδικητή του χρίσματος στον τόπο του.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 όχι μόνο οι στατιστικές αλλά τα πραγματικά αποτελέσματα έχουν δείξει, ότι αυτό το πρότυπο του υποψήφιου αιρετού έρχεται δεύτερο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και ο λόγος είναι ότι ο αληθινά ανεξάρτητος υποψήφιος και με σταθερές συμπεριφορές κερδίζει. Οι ψηφοφόροι παρατήρησαν, ότι όσο πιο κοντά στην κομματική του βάση ήταν ένας υποψήφιος, τόσο πιο μακριά ήταν από τη δημοτική εκλογική βάση. Όσο πιο κοντά ήταν στο χρίσμα και το δαχτυλίδι της διαδοχής, τόσο πιο μακριά ήταν από τους πολίτες. Ήταν αυτό, που λέμε, λιγότερο πραγματιστής. Περισσότερο προσκολλημένος στη θεωρία της πολιτικής και καθόλου κοντά στην αυτοδιοίκηση. Οι ψηφοφόροι έχασαν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτόν τον τύπο υποψηφίου.

Έχει παρατηρηθεί, ότι ο πιο αποτελεσματικός δημοτικός εκπρόσωπος είναι ο άνθρωπος με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά, μακριά από συντεχνιακά παιχνίδια και συγγενικές διαπλοκές, πιο κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών του, αφού κι αυτός είναι ένας από αυτούς.

Πραγματιστής, οπαδός του «τι μπορεί να γίνει» και όχι του «τι θα έπρεπε» των κουρασμένων υποψηφίων, και το σημαντικότερο: χωρίς την απαρχαιωμένη ιδέα του χρίσματος, αντιδιεκδικητής του κομματικού δαχτυλιδιού και με συνδυασμό υποψηφίων από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Διότι, δεν ήταν μόνο οι ψηφοφόροι, που συνειδητοποίησαν τι ήταν πιο αποτελεσματικό γι’ αυτούς στην εκλογή τους, ήταν και οι υποψήφιοι, που αντελήφθησαν, ότι έπρεπε να γίνουν περισσότερο πραγματιστές, να αφήσουν για λίγο τον ιδεαλισμό, σκεπτόμενοι ως ψηφοφόροι και οι ίδιοι, που αποστρέφονταν το ιδεαλιστικό πρότυπο του κουρασμένου υποψήφιου αιρετού.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο κ. Πέτρος Αγγελίδης, υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, δεν είχε κανένα χρίσμα, έσπασε τα μπλοκ των κομματικών υποψηφίων, προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο και από αουτσάιντερ έγινε φαβορί.

Και τώρα, λίγο πριν την κάλπη της 18ης Μαΐου 2014 ο κ. Αγγελίδης είναι ο άνθρωπος που συγκεντρώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και είναι αυτά που εκφράζουν τον «μέσο» ψηφοφόρο και υποστηρικτή.

Γι’ αυτό, αυτές τις δημοτικές εκλογές η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων και ο αληθινά ανεξάρτητος, υποψήφιος και πραγματιστής κερδίζει.

 http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=24502

3 σχόλια:

  1. Ο μοναδικος γεννημα θρεμμα Σερραιος
    γιαυτό ψηφιστηκε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί θελει να πεί ο ποιητής; Στίς εκλογές του 2010 δεν ήταν καποια βολευτκά γραφεία του Πασοκ που στηριξαν τον Αγγελίδη;Απο τη μιά υποκρινονταν οτι το χρισμα το εχει ο Φωτιάδης(το πιστεψε και ο ιδιος και πάτησε την πεπονόφλουδα) και απο την άλλη καθοδηγουσαν τους ψηφοφορους τους να ψηφισουν Αγγελίδη; ΚΑι τωρα εβαλαν τους 2 ιδιαιτερους τους μπάς και ξεγελάσουν τους παλιούς ψηφοφορους.Οχι τοση ψευτοανεξαρτησία και υποκρισία.Ο κυριος που ζηταει την ψηφο τωρα με τέτοια παλιομοδιτικα επιχειρηματα ποιόν στηριξε το 2010; τον δήθεν χρισμένο Φωτιάδη ή τον σημερινο επικεφαλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΙΟΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΤΙ .......ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΙΟΣ?
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΝΤΙΜΟΙ?
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΕ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ?
    ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ......ΑΝΑΓΕΤΕ ΣΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΣΕ ΜΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ?
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ?
    ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00 π.μ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΜΈΣΩς ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΙΑ?
    ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ....ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10.30π.μ. ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΕΙΜΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ KING SIZE?
    ΚΑΘΕ AΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΤΗ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ