Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ... Η ΠΕΡΔΙΚΑ !!!

16 σχόλια:

  1. Με μια διαφορετική γλώσσα από αυτή που έχουμε συνηθίσει από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μίλησε ο αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Αρχικά, ο 44χρονος αρχιμανδρίτης απευθύνθηκε στους διαδικτυακούς του φίλους, αφού ανήρτησε την παρέμβασή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, όμως είχε τέτοια απήχηση, που γρήγορα... έγινε «viral» στο Διαδίκτυο.

    Ο ιερωμένος μιλά για την προσωπική του ιστορία, καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά είναι «παιδί κι ανίψι καθαριστριών». Εξιστορεί τη ζωή των καθαριστριών με σεβασμό και τιμώντας τη δύσκολη δουλειά τους, ενώ προκαλεί αίσθηση πως επιλέγει να αναφερθεί στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν βία εναντίον αυτών των γυναικών λέγοντας πως πρόκειται για «μπράβους των 500 ευρώ».

    Μάλιστα, μετά την πρώτη του ανάρτηση και τον καταιγισμό θετικών σχολίων και υποστηρικτών που συγκέντρωσε ο αρχιμανδίτης επανήλθε λέγοντας «Έγραψα για τη μάνα μου, την "παραδουλεύτρα" όπως την αποκαλούσαν οι "κυρίες" που εργαζόταν και ξαφνικά γέμισα φίλους (...) Καλώς σας βρήκα λοιπόν φίλοι και σύντροφοι».

    Το κείμενο - παρέμβαση του αρχιμανδρίτη

    «Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών. Ελαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή, (στην “αργία” της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κι εμάς, να μαγειρέψει ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να πλύνει, να απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να ξεκουραστεί. Αυτή η μάνα μου!

    Αυτές οι Περιστεριώτισσες, οι μανάδες των φίλων μας, που ξεκινούσαν χαράματα νηστικιές, αφήνοντας τα παιδιά στους δρόμους, για να φτάσουν στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό, με κρύο, με βροχή, με χιόνι, με ζέστη και να γίνουν “παραδουλεύτρες”, όπως τις έλεγαν οι “Κυρίες”, για να μας μεγαλώσουν, με το μεροκάματό τους, να μας μορφώσουν, να γίνουμε άνθρωποι. Και οι περισσότεροι γίναμε!

    Κι όταν επέστρεφε η μάνα απ΄ τη δουλεία, έχοντας μέσα στην τσάντα της τη βρεγμένη της ρόμπα που φορούσε όταν σφουγγάριζε με τα γόνατα τα πατώματα, μικρός εγώ, πολύ μικρός, τη ρώταγα με αγωνία:

    - Μαμά, τι μου έφερες;

    - “Κούραση, παιδί μου”, η απάντησή της. “Κούραση”.

    Μεγαλώσαμε με τα ρούχα που έδιναν οι “Κυρίες” στη μάνα μας για ψυχικό. Δικό μας ρούχο δεν είχαμε. Αποφόρια. Μ’ αυτά ντυνόμασταν. Μανάδες ηρωίδες!

    Σ’ αυτές τις μανάδες σήκωσε το χέρι του ο Φασισμός. Αυτές τις μανάδες χτύπησαν οι “μπράβοι” των 500 ευρώ. Αντί να φιλήσουν το χέρι τους, τις έστειλαν στα νοσοκομεία.

    Αυτοί που σκότωσαν τον “αδελφό” μας και το “παιδί” μας, τον Γρηγορόπουλο,

    αυτοί που προσφέρουν ασυλία στους ναζιστές, σάρκα από τη σάρκα τους,

    αυτοί που πουλάνε πρέζα στις πιάτσες, για να μην ξυπνήσει ποτέ ο λαός,

    αυτοί που εκδίδουν πόρνες, για να μαζεύουν τα ποσοστά,

    αυτοί που φέρονται απάνθρωπα στους μετανάστες,

    αυτοί που εκβιάζουν καταστηματάρχες,

    αυτοί που πάντα υπηρετούν την εκάστοτε εξουσία πιστά. Οι ταγματαλήτες στην κατοχή, οι ασφαλίτες στη χούντα, για να λάβουν ως ανταπόδοση το “μέρισμά τους” τόλμησαν και σήκωσαν το βέβηλο χέρι τους, στις μανάδες μας.

    Σ’ όλα αυτά τα ανθρωπάρια, με τους γυμνασμένους μυς και το ελάχιστο μυαλό, που με τη στάση και τη συμπεριφορά τους έφτυσαν τις ίδιες τις μανάδες τους, γυρίζω την πλάτη.

    Σκληραίνω την καρδιά μου.

    Δεν τους ευλογώ πια. Δεν μου βγαίνει.

    Δεν έχω ευχή για αυτούς.

    Ολοι αυτοί, θα με βρουν μπροστά τους, στον αγώνα.

    Φωνάζω δυνατά: Ξυπνήστε όλοι, ξύπνα επιτέλους, λαέ του Θεού, πριν να είναι αργά»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΙΑΚΑΝΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΩΛΙΝΑΣ?
    ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ .....ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΜΠΟΤΑΚΟΓΛΟΥ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ?
    ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ?
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ......ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ?
    ΚΑΘΕ ΙΚΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ............
    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.....
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΟΒΕΡΗ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ...ΝΑΙ ΚΑΛΕ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΧΡΗΣΤΟΥ
    ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ?
    ΡΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ?
    ΡΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΛΟ ΓΙΑ ΣΑΣ?
    ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.......ΕΤΣΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό θα ήταν ο κ. Αραμπατζης να διασταυρωσει καλά τις πληροφοριες του . Δεν επιτρεπεται δημοσιογράφος να εχει τοσο λανθασμενη πληροφορηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον εχει μπλεξιματα η κυρία. Εθεάθη στην Θεσσαλονίκη να τριγυρνάει σε δικηγορικά γραφεία. Δεν ηταν και τυχαίο πρόσωπο . Από το 2006 Γενική Διευθυντρια της Τραπεζας , η πρώτη υπογραγή . Την ίδια τύχη θα έχει σύντομα με τον Χατζηλιάδη, τον Πουρνάρη, τον Εφραιμίδη, τον Νότη και τον Μπαλίτη. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι γνώσεις της που θαύμασε ο Κόουτς που πήγαν ?

      Διαγραφή
  6. Τι γίνετε επιτέλους με αυτήν την τράπεζα? Όλο καινούργια σκάνδαλα βγαίνουν. Αλλά στην γενική συνέλευση όλοι μουγκα θα είναι παλυ οι παραβρεσκομενοι κ κανένας δεν θα ρωτήσει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι συνδυασμοι αντιπολιτευσης και το γραφείο αντιπροεδρου αξιζουν τα συγχαρητηρια που εμμεσα και αμεσα εστειλαν παλι την ομαδα Αγελιδη στη δημαρχια που νοικοκυρεψε το δημο.Καλο νεο νοικοκυρεμα.Ετσι κερδιζονται οι τελευταιες θεσεις πανελλαδικα.Ως την αλλη πενταετία θα ασχολουμαστε με το αν θα ενωθει ο Πανσερραικος με τον Εθνικο Γαζωρου και αν θα κλεινουν τα καταστηματα τις αργιες.Περαστικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενα πουλάκι μου έιπε ότι σε περίπτωση που θα υπέβαλε παραίτηση θα έπαιρνε ~150χιλ. εφάπαξ ενώ σε περίπτωση που καθόταν και την απολύαν μέσω δικαστικής οδού θα έπαιρνε 300χιλ. τι λές ΙΑΚΧΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο φυσιολογικό είναι να πήρε τα 300 . Ο Νέος Πρόεδρος που είναι ρε παιδιά. Ποιός θα κρατήσει τον Μουντζούρη στο τέλος άραγε στη δική μας Τράπεζα ?

      Διαγραφή
  9. οι ηγετες προηγουνται των γεγονοτων
    οι ηγετες δημιουργουν οραματα
    το μοτο ειναι,αθορυβα αλλα δημιουργικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τη θέση της κ. Σαμαρά πολλές που επωφεληθηκαν απο τις νεες θεσεις εκεί μέσα την θελουν .
    Ισως να κανουν τη νεα Υποδιευθυντρια της Τράπεζας την κ. Δεβρα που είναι και γυμνάστρια . Αυτή είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα της κ. Σαμαρά . Πάντως αξιζει να πουμε συγχαρητηρια στο νεο Διοικητικο και προπάντων στον κ. Χατζηδημητρίου και θα συμφωνησω με το σχόλιο του ανωθεν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι ηγετες απουσιαζουν απο τα δρωμενα ''σημερα''
    οι ηγετες μπορουν να αποσαφηνισουν αν η τραπεζα εχει προεδρο νομιμα εκλεγμενο
    αυτοι που γνωριζουν το αυριο
    για αυτο και ενεργουν απο το προχθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για ποιον ηγέτη μιλάμε;
    Αν δεν είχε κάνει πλάτες ο γιατρός, πόσους σταυρούς θα έπαιρνε;
    Για τους ηγέτες λένε πολλά για τους μαλάκες περισσότερα.
    Αυτά που γράφονται είναι πάρα πολλά για κάποιον που νομίζει ότι κάτι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην κρινουμε το έργο καποιων νέων ανθρώπων που γιατι οχι μπορει να έχουν οραμα για την Τραπεζα.
    Εκ του αποτελεσματος λοιπόν ας κρινουμε το νεο Διοικητικο , αφου ειναι πολυ νωρίς ακόμη .Αξιζουν μια ευκαιρια για για να αποδειξουν ότι μπορουν . Μην κανουμε λοιπον περισσότερο κακο με τις καοηθειες μας ας σιωπασουμε για λιγο και μη σπερνουμε τον πανικο . Η λέξη ηγετης ειναι βαρύς τίτλος και μια Τραπεζα δε νομιζω ότι χρειαζεται ηγετες αλλα στελεχη ικανα και αξια με εμπειρια στο χωρο . Εκει θα πρεπει να εστιασει η τραπεζα την προσοχη της και οχι σε επιπολαιες και ξαφνικες αναβαθμισεις ατομων που δεν εχουν καμία εμπειρια στον κλαδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ