Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΑΔΕΣ : ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ "ΕΠΙΑΣΑΝ" ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ  ...



 ...ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ "ΤΥΛΙΞΟΥΝ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!


Πήρε η κυβέρνηση το μήνυμα των εκλογών; Πιθανολογούμε πως όχι, αν και μπορεί να κάνουμε λάθος. Εκεί που σίγουρα δεν κάνουμε λάθος είναι ότι το μήνυμα έφτασε στους μπαρουτοκαπνισμένους ηγέτες και ηγετίσκους της κεντροαριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι άρχισαν να συζητούν για την πιθανότητα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτοί ξέρουν καλύτερα τα κόλπα της εξουσίας, καθώς οδήγησαν επί σειρά δεκαετιών το σκάφος, στην πορεία του προς τα βράχια... 

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, λίγο πριν αυτές εμφανιστούν ως δήθεν παρεξηγημένες, ήταν σαφείς: Καθιστούσαν για άλλη μία φορά υπεύθυνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Αυτό το τελευταίο ήταν πραγματικό δηλητήριο για όσους κυβερνητικούς πίστευαν ότι θέλουμε λίγο ακόμη για να περάσουμε την άλλη πλευρά του ποταμού και να αρχίσουμε να το πανηγυρίζουμε με σαμπάνιες και χαβιάρια.Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ασχολούνται ακόμη με την κληρονομιά του Μπαλτάκου και έτσι έχουν χάσει αρκετά επεισόδια που έχουν ήδη εξελιχτεί. Θα έπρεπε, πάντως, δύο συγκεκριμένες σκηνές να τους έχουν αφυπνίσει και να τους έχουν κάνει να αναρωτηθούν τι είναι εκείνο που έχασαν.  

Η πρώτη σκηνή είναι των παλαιοπασόκων (κατά των παλαιοκομουνιστών), οι οποίοι θέλουν στα ξαφνικά να τα σπάσει το ΠΑΣΟΚ με την δεξιά και να έρθει εις γάμου κοινωνία με την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη σκηνή είναι του Αλέξη και των συνεργατών του, οι οποίοι την βγαίνουν στην Ν.Δ από τα δεξιά και εμφανίζονται πιο φιλελεύθεροι και από την σχολή του Σικάγο. Το κρίσιμο επεισόδιο που έχασαν στην κυβέρνηση ήταν αυτό των εκλογών! Αν το είχαν παρακολουθήσει θα είχαν λειτουργήσει διαφορετικά, θα το έδειχναν με κάθε ευκαιρία... 
Να επανέλθουμε, όμως, στις δηλώσεις Σόιμπλε. Οι οποίες δηλώσεις έγιναν μετά από την απόφαση του ΔΝΤ να μας δώσει τα λεφτά. Μην κοιτάτε αυτά που μας είπε ο κ. Στουρνάρας. Είπαν κι άλλα στο ΔΝΤ πέρα από το "μέχρι τώρα δεν βουλιάξατε". Κι από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ωραία. Διότι οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αντέξει το υποζύγιο σε τόση δίαιτα και επιμένουν το όποιο πλεόνασμα να επιστρέφει στην Οικονομία. Κάτι στο οποίο διαφωνούν κάθετα και οριζόντια οι Γερμανοί, οι οποίοι θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Και προσέξτε! Χρήματα δεν έχουμε ακόμη αρχίσει να επιστρέφουμε!!! 

Τι είπε ανάμεσα στις γραμμές ο Σόϊμπλε; "Φέρτε πίσω τα λεφτά μας". Η απαίτηση των Γερμανών δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Εκτός κι αν ο Στουρνάρας πάρει όλα τα σπίτια των Ελλήνων και τα δώσει χέρι - χέρι στους Γερμανούς φορολογούμενους. 
 .
Η σύγκρουση είναι αρκετά σκληρή και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το οικόπεδο που επέλεξαν οι μεγάλοι για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, αλλά το παιγνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο και μας ξεπερνά. Το κακό είναι ότι οι όποιοι πειραματισμοί θα συνεχίσουν να γίνονται εδώ απ΄ όπου ξεκίνησαν. 
.
Αν για κάτι έχουν ξεχωρίσει οι παλιοσειρές του ΠΑΣΟΚ είναι για την προσαρμοστικότητά τους. Είναι βέβαιο ότι αν κατέβαιναν εξωγήινοι στον πλανήτη θα ήσαν οι πρώτοι αντιπρόσωποί τους στο ανθρώπινο γένος. Είναι εκείνοι που από το "έξω οι βάσεις του θανάτου" γίνανε οι πιο κολλητοί φίλοι των Αμερικανών. Είναι εκείνοι που ποτέ δεν ξέχασαν τι σημαίνει δεξιά, αλλά για χάρη της πατρίδας έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και συγκυβέρνησαν με την Ν.Δ. Μένει να δούμε ποιά θα είναι η επόμενη εμπνευσμένη τους στρατηγική.  

Και δεν αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποδειχτεί ότι σε μία πιθανή συνεργασία θα τον καταπιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον έχουν για πρωινό. Αλλά για το αν θα κατεβάσουν από τα γραφεία τους τα πορτρέτα του Ντελόρ για σηκώσουν εκείνα των Κέννεντι. Ή ακόμη και του ... πετρελαιά  μπαμπά - Μπους! Για όλα τους έχω ικανούς. 

 Η κυβέρνηση; Να σας πω μέσα σε μερικές σειρές σε πιο σημείο βρίσκονται του ονείρου: "Ένα τοις εκατό ανάπτυξη φέτος, τρία και κάτι το 2015, ξεπερνάμε και τις προεδρικές εκλογές και το 2016 μας ραίνουν με λουλούδια στους δρόμους".  Κάπως έτσι έπεσε και η Σαϊγκόν...  

 3/6/2014
 Θανάσης Μαυρίδης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ