Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΟΥΝ !!! 



Ο πρώην γ.γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας κι άλλα 16 άτομα, κυρίως κρατικοί υπάλληλοι, παραπέμπονται να δικαστούν, σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι ευθύνονται για την παράνομη μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας "Ελληνικοί Αγωγοί ΑΕ- Hellecon",που παρήγαγε  χάλκινους αγωγούς και η οποία επιχορηγήθηκε από τον αναπτυξιακό νόμο με συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και την ΕΕ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται, εκτός από τον πρώην περιφερειάρχη, και 6 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ένας υπάλληλος της (τότε) νομαρχίας Θεσσαλονίκης, πέντε προϊστάμενοι- εφοριακοί της ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, που γνωμοδότησε θετικά και τρεις ιδιώτες στελέχη -διαχειριστές της παραπάνω ανώνυμης εταιρείας. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για "απάτη από κοινού" και για "άμεση συνέργεια στην απάτη", κατά περίπτωση.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι κρατικοί υπάλληλοι, εισηγήθηκαν, ενέκριναν ή δεν έλεγξαν τη μεταβίβαση του 75% των μετοχών της εταιρείας στον  "στρατηγικό" επενδυτή κ.Χρήστο Πετραλείφη ο οποίος τελικά αποδείχτηκε αφερέγγυος, καθώς δεν κατέβαλε το χρηματικό ποσό της εξαγοράς, ενώ είναι ο βασικός  κατηγορούμενος της υπόθεσης. Επίσης παραπέμπονται να δικαστούν η πρώην πρόεδρος της "Ελληνικοί Αγωγοί ΑΕ" κι ακόμη ένας ιδιώτης που υπέβαλε αίτηση για έγκριση της μεταβίβασης μετοχών από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανώνυμη εταιρεία υπήχθη στον αναπτυξιακό νόμο, έχοντας ως υποχρέωση να λειτουργεί επί πέντε συνεχόμενα έτη, μέχρι το 2006,  απασχολώντας συνολικά 30 εργαζόμενους. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η παραγωγική δραστηριότητα σταμάτησε το 2004 και από τότε  έπρεπε να ανακληθεί η άδεια της εταιρείας και να επιστραφεί μέρος της ληφθείσας επιχορήγησης. Αντ' αυτού εγκρίθηκε η πώληση του πλειοψηφικού  μετοχικού πακέτου που επέφερε ζημιά 450.451 ευρώ, στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με το βούλευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ