Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΡΟΜΠΙΝ ΟΥΪΛΙΑΜΣ : Ο ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ

 ΡΟΜΠΙΝ ΟΥΪΛΙΑΜΣ : "Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"


Αν ο υπόλοιπος κόσμος πρόκειται να θυμάται τον Ρομπιν Ουϊλιαμς για το γέλιο και τις συγκινήσεις που απλόχερα χάριζε μέσα από τις ταινίες του , εμείς οι Ελληνες οφείλουμε να τον θυμόμαστε και για τα φιλλεληνικά του αισθήματα που σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν δίστασε δημοσίως να εκφράσει.

Το 2011 , ο μεγάλος ηθοποιός του Χολιγουντ είχε εκφράσει την αγάπη και τον θαυμασμό του για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται μπροστά στην Ελληνική Ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαδτε ανίσχυροι. Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά και η ταυτότητά σας. Ο ΠΑΡΘΕΝΏΝΑΣ δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμη εκεί , για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν" 

Ο αυτόχειρας ηθοποιός τον οποίο νίκησε η καταθλιψη, είχε κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησία και όπως έλεγε το διάστημα αυτ'ο δεν ήταν αρκετό για να δει όσα είχε διαβάσει στην ελληνική μυθπλογία και ιστορία, τονίζοντας " Στην Αγγλία για παράδειγμα δεν πήγα πουθενά. Τι να δώ; Το παλάτι του Μπαγκιγχαμ ; Δεν με νοιάζει . Όπως κι αν πάω στην Γερμανία , δεν θα πάω να δώ το Τείχος του Βερολίνου. Αντίθετα , τη Δήλο , τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορεί κανείς να τις αγνοήσει"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ