Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΡΝΕΝΤΙΝΗ ...

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ "ΤΟΥΣ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ" 
 



 Η Υπόθεση χρεοκοπίας της Αργεντινής είναι πρόβλημα πρωτίστως νομικό και πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Η χώρα χαρακτηρίστηκε πτωχευμένη  από τον οίκο STANDAR & POORS επειδή αρνήθηκε να πληρώσει 1,3 δις δολάρια στην επενδυτική εταιρεία NLM του Πολ Σίνγκερ , η οποία χαρακτηρίζεται ως vulture fund, δηλαδή ως μια επενδυτική εταιρεία που συμπερριφέρεται ως «αρπακτικό όρνεο» με θύματα τους επενδυτές στις χρηματαγορές.



Γιατί λοιπόν μια χώρα με ΑΕΠ περίπου 800 δις δολάρια σε τιμές αγοραστικής δύναμης η 500 δις ευρώ σε τιμές επίσημης ισοτιμίας  πέσος - δολαρίου αρνείται να πληρώσει 1,3 δις δολάρια σε ένα κερδοσκοπικό fund και επιλέγει να «χρεοκοπήσει» και να υποστεί τις όποιες συνέπειες;  


Αυτό που πραγματικά συνέβη  είναι ότι η Αργεντινή  είχε προβεί σε κούρεμα των ομολόγων της πριν μερικά χρόνια κατά 70% αλλά η NLM που είχε αγοράσει το συγκεκριμένο ομόλογο από την δευτερογενή αγορά έναντι μόλις 50 εκατ. δολαρίων από πανικόβλητους επενδυτές αρνήθηκε να συμμετέχει στην συμφωνία «κουρέματος» του ομολόγου και ξεκίνησε δικαστικό αγώνα προκειμένου να το εισπράξει στο 100% της ονομαστικής του αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ