Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

OI ΠΟΥΤ@ΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ...

 ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΖΙΓΔΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
 .

ΧΑΡΑΣ ΕΥΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ 1,5% ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΤΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΤΟΥΣ "ΤΣΑΜΗΔΕΣ" ΚΑΙ ΚΑΘΕ  ΑΛΛΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΜΙΑΣΜΑ

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο πληθαίνουν τα σενάρια για το τι ενδέχεται να συμβεί.

Ένα απ' αυτά (που προέρχεται από το μέγαρο Μαξίμου) θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς έχει εξασφαλίσει ήδη την πλειοψηφία των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή του νέου Προέδρου.  
     
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς προκειμένου να προσελκύσει τη θετική ψήφο των περίπου 30 βουλευτών που χρειάζονται για να συγκεντρωθούν οι 180, στην τρίτη ψηφοφορία, και να εκλεγεί Πρόεδρος, προτίθεται να δελεάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι με υποψήφιο της αρεσκείας τους, αλλά με αλλαγή του εκλογικού νόμου. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός θα προτείνει "πακέτο" με την ψήφιση Προέδρου και αλλαγή του εκλογικού νόμου με τον οποίο το ποσοστό εκλογής βουλευτή θα μειωθεί (από το 3% που είναι σήμερα) στο 1,5%. Περίπου δηλαδή σαν απλή αναλογική, την οποία ζητούν δεκαετίες τώρα τα μικρά κόμματα. Με την πρόταση αυτή ο κ. Σαμαράς θα φέρει σε δίλημμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης του σημερινού κοινοβουλίου (πλην ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.) αλλά και τα κόμματα που δεν συγκέντρωσαν το 3% στις προηγούμενες εκλογές.   
                                           
Με πιο απλά λόγια, ο κ. Σαμαράς θα τους πει: Ψηφίστε για να εκλεγεί Πρόεδρος και ταυτόχρονα αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές (αφού θα ψηφισθεί απο 180 βουλευτές). Μπροστά σ' αυτό το δίλημμα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τα κόμματα της ΔΗΜ.ΑΡ. και των ΑΝ.ΕΛ. τα εκλογικά ποσοστά των οποίων συρρικνώνονται συνεχώς, θα υπερψηφίσουν τον προτεινόμενο Πρόεδρο προκειμένου να έχουν "πολιτικό αyριο" (δηλαδή να εκλέξουν βουλευτές στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με το νέο εκλογικό νόμο). 

Επίσης, με την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι σίγουρο ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι θα ξαναπάμε σε κυβέρνηση πολυκομματική, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και τα μικρά κόμματα. 

Αν τελικά επαληθευθεί το παραπάνω σενάριο τότε θα είναι πολύ δύσκολο να κυβερνήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αφού: 1) δεν θα υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών και 2) η αυτοδυναμία θα θέλει πολύ υψηλό ποσοστό, το οποίο είναι απίθανο να επιτευχθεί.

Βέβαια, μέχρι την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή του νέου Προέδρου, έχουμε αρκετό χρόνο και πολλά μπορούν να γίνουν.        

1 σχόλιο:


  1. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ..ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!!!!
    Τα μυστικά του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης...έτσι για να μαθαίνουν και λίγο ιστορία οι ""δημοσιογράφοι"" των Αθηνών...
    E IAKΧΟΥΛΙΔΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ