Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΤΣΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ , 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ 
  

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΑΠΕΦΑΝΘΗ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ 

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει, σήμερα, αποκλειστικά το epoli.gr ένα από τα εκατοντάδες πλαστά πιστοποιητικά που έχουν χρησιμοποιήσει δημόσιοι υπάλληλοι, για να διοριστούν στο Δημόσιο. 

Ο εντοπισμός αυτών των πλαστών δικαιολογητικών οφείλεται στην πολιτική βούληση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άναψε «πράσινο» φως στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) για εκτεταμένους ελέγχους.



Υπενθυμίζεται, ότι το οκτάμηνο (Ιανουάριος - Αύγουστος) του τρέχοντος έτους 2014, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 562 υπάλληλοι. 
Κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για τους ίδιους λόγους 351 υπάλληλοι (133 το 2012 και 218 το 2013).

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ 

Έναν από αυτούς τους υπαλλήλους που χρησιμοποίησαν χαλκευμένα στοιχεία για να διοριστούν στο Δημόσιο, αποκαλύπτει σήμερα το epoli.gr. 

Ειδικότερα, υπάλληλος διορίστηκε στο Δημόσιο, κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Λυκείου. 
Σύμφωνα με τα απολυτήρια (κανονικό και πλαστό), που αποκαλύπτουμε σήμερα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας με γενικό βαθμό απόλυσης 13 και 10/11.




Για να διοριστεί στο Δημόσιο, όμως, το πλαστογράφησε, αλλάζοντας προς το καλύτερο όλους τους τελικούς βαθμούς, με αποτέλεσμα ο βαθμός απόλυσης να γίνει ως δια μαγείας  18 και 4/11!


«Δημιουργούμε δομές και διαδικασίες, που δεν θα επιτρέπουν σε κανένα να επαναλάβει συμπεριφορές που αποδείχθηκαν επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο και που αδιαμφισβήτητα έπληξαν το κύρος του δημοσίου υπαλλήλου. Πλέον όλοι γνωρίζουν, ότι το "πάρτι" τελείωσε και η ώρα του λογαριασμού έφτασε», ανέφερε στο epoli.gr κορυφαία πηγή του Υ.Δ.Μ.Η.Δ., σχολιάζοντας την αποκάλυψη των εν λόγω στοιχείων.

6 σχόλια:

  1. Χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας τείνει να πάρει η κόντρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Αντικείμενο της κόντρας των δύο πλευρών, η οποία εντείνεται ήδη από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων και των περιφερειών. Η κυρία Δούρου έχει στο πλευρό της 19 δημάρχους, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές - ελεγκτές που έχουν αναλάβει των έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που αφορά σε περισσότερους από 200000 υπαλλήλους.

    Συγκεκριμένα στην σημερινή παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης είπε αναφερόμενος στην κυρία Δουρου ότι τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη. Από την πλευρά της η κυρία Δούρου προχθές σε ανάρτησή της στο facebook χωρίς να κατονομάσει όσους την επικρίνουν ανέφερε: "εμείς (...) δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας...".

    Συγκεκριμένα η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης στην χθεσινή ανάρτησή της διευκρινίζει πως δεν είναι αντίθετη με τον έλεγχο, όταν αυτός θα αφορά τη γνησιότητα των πτυχίων και σημειώνει: «Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο". Η κυρία Δούρου αναφέρει πως στην κριτική που της γίνεται εσκεμμένα δεν διευκρινίζεται πως είναι διαφορετικό θέμα ο έλεγχος των πτυχίων από των επανέλεγχο των συμβάσεων και την αξιολόγηση. Μιλώντας για τους επικριτές της που «μπερδεύουν την "αξιολόγηση" με τα πλαστά πτυχία», λέει πως «είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους».

    Επίσης στην ίδια ανάρτηση έκανε λόγο για "εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση”, καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία» και συμπληρώνει πως η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα «και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές».

    «Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Η κα Δούρου καταλήγει: «ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».

    ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΙΑΚΧΕ ?
    ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει ανοικτό πόλεμο με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για το θέμα της επανεξέτασης των συμβάσεων, επίθεση εξαπέλυσε στην κα Δούρου και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Η κα Χριστοφιλοπούλου άσκησε κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής και σε 19 δημάρχους, για τη στάση τους στο θέμα της επανεξέτασης των συμβάσεων.

    «Προτάσσουν τα στήθη τους για να μην επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων», είπε και διερωτήθηκε: «πόσο δημοκρατικό και αριστερό είναι να μην επιτρέπεται ο νόμιμος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα του κράτους;».

    Η κ. Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε, ότι «θα περίμενα η κ. Δούρου να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξει τις πόρτες της περιφέρειας και των δήμων για τα ελεγκτικά όργανα του κράτους», ενώ για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αφού δήλωσε περιέργως άγνοια, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, συγχέοντας το συγκεκριμένο θέμα με την αξιολόγηση».

    Τόνισε δε, ότι «η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μισθολογικές ή υπηρεσιακές κυρώσεις», πρόσθεσε ότι «άλλωστε αυτό το σύστημα αξιολόγησης είναι μεταβατικό και πολύ σύντομα θα φέρουμε το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης».

    Τέλος, είπε, ότι θα έρθει ρύθμιση με την οποία θα εισαχθεί η πρόληψη στην καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών και πως πριν από κάθε πρόσληψη, η υπηρεσία θα πρέπει να έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της πλαστότητας.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ! ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Δούρου, αγάπησαν όλους αυτούς που διόρισαν οι Μητσοτάκηδες και το ΠΑΣΟΚ και καίγεται να τους προστατέψει ; Εκεί καταλήγει η βαρύγδουπη ανάλυσή σου ;

      Διαγραφή
    2. Τελειώσατε κύριοι . Αυτοί που κατέστρεψαν την πατρίδα μας και μια ολόκληρη κοινωνία πλησιάζει η ώρα που θα λογοδοτήσουν .
      Ουστ ρε λαμόγια

      Διαγραφή
    3. ρε 10.21
      μέφσεσαι το συριζα
      η τα λαμόγια πασοκονουδουληδες επι 10ετιες κιετσι
      χαχαχα
      τα μετα φτυχιακα πουκαναν
      νουδουπασοκοι
      ως ΤΗΛΕ μεταφτυχιακα χαραχτηρίζονται

      Διαγραφή
  3. 10.21 δεν καταλαβαίνεις πως ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκιδες απολύουν αυτούς που δεν διόρισαν αυτοί και προστατεύουν τους δικούς τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ