Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΦΑΚΙΡΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ !!!


  ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΕΙΘΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ ...


... ΤΟΥΣ "ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ" ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ

24 σχόλια:

  1. Θ Ελιόγλου υποψηφιος για υποψηφιος πολιτευτης: Δέχομαι πόλεμο
    Στην καταγγελία ότι δέχεται πόλεμό αλλά συγκεντρώνει στοιχεία για τους διώκτες του και θα τους κυνηγήσει και ο ίδιος
    μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι προχώρησε ο Θ Ελιόγλου .Θέλοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος ο κ Ελιόγλου μέσα από την εβδομαδιαία εκπομπή του μίλησε για πόλεμο από ανώνυμους αρουραίους αλλά και για καταγγελίες σε διάφορες υπηρεσίες .Μάλιστα ευχαρίστησε για την ιθική υποστήριξη που έχει από πολύ κόσμο ακόμη και από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο του Θ Ελιόγλου για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και ο Ζαχόπουλος
    Εκτενή αναφορά έκανε ο Θ Ελιόγλου για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη πλέκοντας το εγκώμιο της κ Περιστέρη .Αναφερόμενος όμως στην χρηματοδότηση θυμήθηκε τον τον κ Ζαχόπουλο
    που ήταν γραμματέας πολιτισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή κάνοντας αιχμηρό σχόλιο λέγοντας ότι ενώ τότε δινόταν χιλιάδες ευρώ σε κάθε λογής εκδηλώσεις δεν υπήρχε ούτε 50.000 ευρώ για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη .Σωστός Θόδωρε που τον θυμήθηκες ::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΨΕ...ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ
    ΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ......ΤΣΙΤΑΤΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
    "ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ" ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
    ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
    ΤΩΡΑ ΕΣΥ....ΕΝΑΣ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΟΣ.....ΠΩΣ ΤΙΣ ΑΣΠΑΖΕΣΕ..ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί ρε μπαγλαμά ΙΑΚΧΕ , πιστεύει κανένας Έλληνας σήμερα πλέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ισχυρή αυτοδυναμία ?
    Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ! Αυτοί που μας κυβερνάνε μας έχουν ξεκ@λιάσει .
    Το μόνο που θέλω είναι να χώσει μερικούς που μας κυβέρνησαν φυλακή . Αν ο Τσίπρας δεσμευτεί γι΄αυτό , 50% θα πάρει στις εκλογές . Να μου το θυμάσε , στις Σέρρες θα παιχτεί η πρωτιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟ ΤΟΥ 2009 , ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....
      ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΗΛΗΘΙΟΣ ΧΟΥΝΤΑΡΑΣ....ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
      ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΟΥΝΑΒΙ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ....
      Π@ΥΣΤΗΣ ΗΣΟΥΝΑ.......Π@ΥΣΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ......

      Διαγραφή
  9. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο.......ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ.....ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΖΑΠΕΙΟ....1
    ΖΑΠΕΙΟ.....2
    ΖΑΠΕΙΟ........3
    ΖΑΠΕΙΟ...........4
    ................................
    ΖΑΠΕΙΟ.....................137......ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμπαρίσταμαι ολοψύχως στους συντρόφους εργαζομένους στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" που απεργούν απλήρωτοι από την ανάλγητη αριστερή εργοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στη χώρα μου με τη χλωρίδα των εξίμιση χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα.
    Ο Βαρεμένος του Αγρινίου, η Γαϊτάνη της Θεσσαλονίκης, ο Διαμαντόπουλος της Καστοριάς, ο Κοντονής της Ζακύνθου, ο Λαφαζάνης του Πειραιά, ο Πάντζας της Αττικής γης, ο Μιχελογιαννάκης του Ηρακλείου, ο Στρατούλης και ο Βούτσης της Αθήνας, είναι μερικά από αυτά.
    Στο δε όμορφο νησί της Νάξου, εκτός από τις πατάτες ευδοκιμώ και εγώ.
    Κατ' εντολή όμως της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν οι κσένοι βελανιδοφάγοι κάτι οδηγίες, εφ' όσον εμείς είμαστε άχρηστοι και δεν μπορούσαμε να πράξουμε μόνοι μας τα αυτονόητα, το μνημόνιο.
    Γέμισε η Ελλάδα με αυτό, που εκτόπισε, τη διαφθορά, τις μίζες, τις ρεμούλες, την κακοδιαχείριση, τα λαμόγια, τους κλέφτες, τους τυφλούς οδηγούς ΤΑΞΙ, τους ανάπηρους δρομείς, τους μονίμως διατελούντες εν αδεία Δ.Υ., τους νεκρούς συνταξιούχους και γενικά όλα αυτά που μας εξασφάλιζαν την απόλαυση μιας άνετης ζωής με δανεικά και αγύριστα, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου.
    Τι θα κάνετε για να βοηθήσετε εμένα και τους ανωτέρω για να επανέλθει η Ελλάδα στην προτέρα κατάσταση, να μπορούμε και εμείς να απολαμβάνουμε σαν πρώτα, ένα κοχύλι μέσ’ το φως του φεγγαριού
    το στόμα του παλικαριού, μέσα στο φύσημα τ' ανέμου, μια χωριάτικη σαλάτα στον ήλιο του μεσημεριού;
    Ο ερωτών.
    Γέρων Στεριος ο Φλαμπουρίσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι συνδικαλιστές των τεχνικών, ηχοληπτών και ηλεκτρονικών του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο. Ο λόγος είναι ότι η διοίκηση του σταθμού αρνήθηκε να κάνει διάλογο με τη Διαιτησία προκειμένου να εξοφληθούν οι μισθοί Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

    Με λίγα λόγια πεινάνε οι εργαζόμενοι αλλά ο σταθμός τους φτύνει κανονικά. Είναι ο… αριστερός σταθμός του Τσίπρα και της παρέας του με διευθυντή τον μεγάλο επαναστάτη, πρώην κρατικοδίαιτο Κώστα Αρβανίτη. Γιατί δεν τους πληρώνει ο μεγάλος αριστερός διευθυντής; Κι άραγε, έτσι θα κάνει και ο Τσίπρας άμα γίνει πρωθυπουργός; Θα σταματήσει να πληρώνει τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους;

    Ωραία διακυβέρνηση ετοιμάζουν, ωραία επέλαση στην εξουσία. Άντε και υπουργός τύπου ο Αρβανίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. Κυβέρνηση Μέρκελ: Το ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε, δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες
    Τώρα που τελειώνουν τα μνημόνια και η συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής προβλέπει επιτέλους φοροελαφρύνσεις & ανάπτυξη ο Alexis Tsipras νομίζει πως μπορεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη της διάσωσης της Ελλάδας.
    Πάρτε το καλά χαμπάρι, την Ελλάδα την έσωσε η Νέα Δημοκρατία κόντρα στο λαϊκισμο σας & θα κυβερνήσει για άλλα 40 χρόνια.
    Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει σταθερούς διαύλους με τη γερμανική κυβέρνηση όπως είχε διαφανεί και με την πρόσφατη συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον Γιοργκ Άσμσουσεν προχώρησαν τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας Ντόμινικ Ερεντράουτ όσο και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερε κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ τη Δευτέρα στο Βερολίνο.
    Ο πρώτος, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επιβεβαίωσε το ραντεβού Δραγασάκη-Άσμουσεν αν και υποστήριξε ότι ο υφυπουργός Εργασίας παραβρέθηκε στο συγκεκριμένο δείπνο όχι με την επίσημη ιδιότητά του αλλά με αυτή του οικονομολόγου, όπως είχε εξάλλου υποστηρίξει και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του όταν αποκαλύφθηκε το μυστικό αυτό ραντεβού.
    Πιο ξεκάθαρος, ωστόσο, για τις επαφές του Βερολίνου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως είπε ο Μάρτιν Σέφερ – χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί σχετικά – η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν συνομιλεί μόνο με την ελληνική κυβέρνηση αλλά μέρος το καθηκόντων της είναι «να αναπτύσσει επαφές».
    «Υποθέτω», είπε ο κ. Σέφερ, «χωρίς να το γνωρίζω συγκεκριμένα ή να μπορώ να το επιβεβαιώσω ότι αυτές οι επαφές αφορούν και σχέσεις με άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τα οποία αυτό το διάστημα βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Πρόκειται για κάτι το απολύτως φυσικό και αυτονόητο κάτι που γίνεται σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου».
    Όπως έγραψε η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την Κυριακή «ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί στους ευρωπαίους συνομιλητές τους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αν γίνει κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες αλλά θα διαπραγματευθεί σκληρά τη βελτίωση των όρων στις υφιστάμενες συμφωνίες. Η αλλαγή στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα, όπως το πρόσφατο του Economist, που αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σκίσει τα μνημόνια. ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Σύριζα ως Πασόκ…


    «Aυτός που διορίστηκε με πλαστό πτυχίο θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ».
    Ο συνομιλητής μου είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
    «Η κόρη που έπαιρνε για χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μάνας της θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.
    «Και ο υδραυλικός που ακόμη δεν κόβει απόδειξη, κι αυτός ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει».



    Ο κατάλογος με τα παραδείγματα είναι μακρύς και περιλαμβάνει διάφορες περιπτώσεις απατεώνων της διπλανής πόρτας - η λαμογιά της καθημερινότητας. Μα όλοι αυτοί ήταν ΠΑΣΟΚ πριν από την κρίση και τότε δεν τους στηλιτεύατε, ο αντίλογος.
    «Τότε η χώρα δεν είχε χρεοκοπήσει, τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», η απάντηση…


    Τα λένε και τα πιστεύουν.
    Θεωρούν ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, και ότι αυτό ήταν κανονικό, πάντως όχι επιλήψιμο, πριν το ελληνικό καράβι πέσει στην ξέρα.
    Και ότι μετά το μνημόνιο οι πελάτες στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης, θα πετύχει την επιστροφή στο status quo ante.
    Πιστεύουν επίσης ότι ομάδες συμφερόντων και οικονομικοί παράγοντες που έχασαν προνόμια ή ανησυχούν ότι θα χάσουν προνόμια μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ κρυμμένοι κάτω από το αντιμνημονιακό πέπλο.
    Αυτό που οπωσδήποτε συμβαίνει είναι ότι μέσα στο αγριεμένο πλήθος χώθηκαν και διάφοροι επαγγελματίες της εξουσίας - πολιτευτές, συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι γενικών καθηκόντων.
    Η περιγραφή μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
    Αν βγάλει κανείς τις γενικεύσεις και τις απλουστεύσεις, σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει συμβεί.
    Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν μετακινηθεί μόνο οι χειρότεροι της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, το μείγμα είναι περισσότερο σύνθετο, ο μπαξές του ΣΥΡΙΖΑ έχει απ όλα, άνθη του καλού και άνθη του κακού.
    Σημασία δεν έχει τόσο η πίκρα του ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του που έγιναν αντίπαλοι, και μάλιστα φανατίζονται, όσο η συντήρηση του κώδικα συνεννόησης μεταξύ της κοινωνικής κεντροαριστεράς και του κομματικού συστήματος.
    Το ΠΑΣΟΚ εκπαίδευσε τον κόσμο του στις παροχές, στον λαϊκισμό, στον κρατισμό, στον πελατειασμό, στον ελληνοκεντρισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε και το κοινό και τη μέθοδο.
    Ο Αλέξης Τσίρας φτάνει στο σημείο να μιμείται ακόμη και τον τόνο της φωνής, τις παύσεις στις ομιλίες ή τις κινήσεις των χεριών του Ανδρέα Παπανδρέου.
    Δεν κρύβει ότι αντιγράφει τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και ότι ονειρεύεται ένα νέο 1981.
    Η σύγχρονη εκδοχή του συνθήματος «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ.
    Στο κάδρο συνυπάρχουν ο Κοτσακάς, ο Φωτόπουλος, ο Πάντζας, ο Κουρουπλής, αξιόλογοι καθηγητές όπως ο Κ. Τσουκαλάς και ο Ν. Κοτζιάς.
    Στις παρυφές βρίσκονται πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη και πλήθος βουλευτών που διεκδικούν μια ακόμη ευκαιρία μέσα από τα ψηφοδέλτια του σημερινού πρώτου κόμματος.
    Στο βάθος της εικόνας υπάρχουν ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καίγονται από την επιθυμία να φύγουν αριστερά, αλλά δεν το ομολογούν για λόγους τακτικής ή για να μην κάψουν το σενάριο ή επειδή δεν βλέπουν πόρτα ανοιχτή και επεξεργάζονται στο παρασκήνιο τις συνέργειες της επόμενης μέρας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν ΠΑΣΟΚ εκτός κυβέρνησης.
    Ασφαλώς και υπάρχει μέσα του ένα κομμάτι με ισχυρό αξιακό κώδικα και την αθωότητα της ανιδιοτελούς Αριστεράς αλλά η εκτίναξη των ποσοστών έγινε με τον εκπασοκισμό.
    ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν πάρα πολύ, τους χωρίζει η εξουσία, όχι το μνημόνιο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπλέχτηκε με τα μνημόνια επειδή έτσι τα έφερε η συμμετοχή στην εξουσία, όχι επειδή τα πίστευε.
    Και ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει με τα λόγια τα μνημόνια για να έρθει στην εξουσία, όχι επειδή έχει ένα σχέδιο για να τα αντικαταστήσει.
    Έτσι, ο κύριος με το πλαστό πτυχίο και η κόρη που έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας μπορεί να μην αισθάνονται ότι έκαναν μετακόμιση, αλλά μια απλή ανακαίνιση του σπιτιού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Aυτός που διορίστηκε με πλαστό πτυχίο θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ». Ο συνομιλητής μου είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. «Η κόρη που έπαιρνε για χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μάνας της θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε. «Και ο υδραυλικός που ακόμη δεν κόβει απόδειξη, κι αυτός ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει».

    Ο κατάλογος με τα παραδείγματα είναι μακρύς και περιλαμβάνει διάφορες περιπτώσεις απατεώνων της διπλανής πόρτας - η λαμογιά της καθημερινότητας. Μα όλοι αυτοί ήταν ΠΑΣΟΚ πριν από την κρίση και τότε δεν τους στηλιτεύατε, ο αντίλογος. «Τότε η χώρα δεν είχε χρεοκοπήσει, τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», η απάντηση.

    Τα λένε και τα πιστεύουν. Θεωρούν ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, και ότι αυτό ήταν κανονικό, πάντως όχι επιλήψιμο, πριν το ελληνικό καράβι πέσει στην ξέρα. Και ότι μετά το μνημόνιο οι πελάτες στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας ότι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης, θα πετύχει την επιστροφή στο status quo ante. Πιστεύουν επίσης ότι ομάδες συμφερόντων και οικονομικοί παράγοντες που έχασαν προνόμια ή ανησυχούν ότι θα χάσουν προνόμια μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ κρυμμένοι κάτω από το αντιμνημονιακό πέπλο. Αυτό που οπωσδήποτε συμβαίνει είναι ότι μέσα στο αγριεμένο πλήθος χώθηκαν και διάφοροι επαγγελματίες της εξουσίας - πολιτευτές, συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι γενικών καθηκόντων.

    Η περιγραφή μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αν βγάλει κανείς τις γενικεύσεις και τις απλουστεύσεις, σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει συμβεί. Η διαφορά είναι ότι δεν έχουν μετακινηθεί μόνο οι χειρότεροι της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, το μείγμα είναι περισσότερο σύνθετο, ο μπαξές του ΣΥΡΙΖΑ έχει απ όλα, άνθη του καλού και άνθη του κακού.

    Σημασία δεν έχει τόσο η πίκρα του ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του που έγιναν αντίπαλοι, και μάλιστα φανατίζονται, όσο η συντήρηση του κώδικα συνεννόησης μεταξύ της κοινωνικής κεντροαριστεράς και του κομματικού συστήματος. Το ΠΑΣΟΚ εκπαίδευσε τον κόσμο του στις παροχές, στον λαϊκισμό, στον κρατισμό, στον πελατειασμό, στον ελληνοκεντρισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε και το κοινό και τη μέθοδο.

    Ο Αλέξης Τσίρας φτάνει στο σημείο να μιμείται ακόμη και τον τόνο της φωνής, τις παύσεις στις ομιλίες ή τις κινήσεις των χεριών του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν κρύβει ότι αντιγράφει τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και ότι ονειρεύεται ένα νέο 1981.

    Η σύγχρονη εκδοχή του συνθήματος «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» έχει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάδρο συνυπάρχουν ο Κοτσακάς, ο Φωτόπουλος, ο Πάντζας, ο Κουρουπλής, αξιόλογοι καθηγητές όπως ο Κ. Τσουκαλάς και ο Ν. Κοτζιάς. Στις παρυφές βρίσκονται πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη και πλήθος βουλευτών που διεκδικούν μια ακόμη ευκαιρία μέσα από τα ψηφοδέλτια του σημερινού πρώτου κόμματος. Στο βάθος της εικόνας υπάρχουν ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καίγονται από την επιθυμία να φύγουν αριστερά, αλλά δεν το ομολογούν για λόγους τακτικής ή για να μην κάψουν το σενάριο ή επειδή δεν βλέπουν πόρτα ανοιχτή και επεξεργάζονται στο παρασκήνιο τις συνέργειες της επόμενης μέρας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν ΠΑΣΟΚ εκτός κυβέρνησης. Ασφαλώς και υπάρχει μέσα του ένα κομμάτι με ισχυρό αξιακό κώδικα και την αθωότητα της ανιδιοτελούς Αριστεράς αλλά η εκτίναξη των ποσοστών έγινε με τον εκπασοκισμό.

    ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν πάρα πολύ, τους χωρίζει η εξουσία, όχι το μνημόνιο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπλέχτηκε με τα μνημόνια επειδή έτσι τα έφερε η συμμετοχή στην εξουσία, όχι επειδή τα πίστευε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει με τα λόγια τα μνημόνια για να έρθει στην εξουσία, όχι επειδή έχει ένα σχέδιο για να τα αντικαταστήσει.

    Έτσι, ο κύριος με το πλαστό πτυχίο και η κόρη που έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας μπορεί να μην αισθάνονται ότι έκαναν μετακόμιση, αλλά μια απλή ανακαίνιση του σπιτιού τους.
    ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βενιζέλος: Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δικαίωση του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ