Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

O ΤΣΙΠΡΑΣ ... ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



«Η εξέγερση της Ελλάδας» στο εξώφυλλο του περιοδικού

 .
Η «Εξέγερση της Ελλάδας» απασχολεί την αμερικανική έκδοση του περιοδικού The Week, το οποίο φιλοξενεί στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο με τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας ως… Προμηθέα Δεσμώτη, ο οποίος, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, απελευθερώνεται από τον βράχο του ευρώ.

«Θέτει η απόρριψη της λιτότητας από τους Έλληνες ψηφοφόρους σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση;» διερωτάται το περιοδικό.

8 σχόλια:

  1. Ο μικρός αποδεικνύεται @ρχιδάτος . Είναι θετική έκπληξη για όλους τους Έλληνες .
    Όμως δεν φτάνει μόνο η ψήφος μας . Πρέπει κάθε μέρα να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε αυτό που έγινε στις 25 Ιανουαρίου . Αυτό είμαι σίγουρος θα το κάνει το 80% του Ελληνικού λαού .
    Ψηλά το κεφάλι όλοι μας .

    Λαϊκός Επίτροπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Μανωλακη πανηγυρισε οσο ειναι καιρος . Μην νομιζεις θα κρατησει πολυ . Μεχρι το Καλοκαιρι παλι εμεις θα ερθουμε . Με τον προεδρο του δεκαπενταμελους που θα πατε ?

    Ο Χοντρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
    ΓΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. PINOKIO δεν βλέπω καλά τα πράγματα με τον Αλέξη . Πάρε πρωτοβουλίες γιατί θα μας κλείσει το μαγαζί .

    RINOKIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Σκληρή προειδοποίηση και από Moody’s: Υποβάθμιση αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές
    07/02/2015 14:38
    More Sharing ServicesShare
    Opening quote

    Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Moody's, ο οποίος σήμερα τηρεί βαθμολογία Caa1 για την Ελλάδα.

    Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Moody's, ο οποίος σήμερα τηρεί βαθμολογία Caa1 για την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τη Moody's, η κίνηση αυτή αντανακλά την υψηλή αβεβαιότητα που κλιμακώθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις μετά της ελληνικής κυβέρνησης και των επίσημων πιστωτών της. Η τελική έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων θα κρίνουν εάν η ελληνική οικονομία υποβαθμιστεί περαιτέρω.

    Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες για την ικανότητα της χώρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας, επηρεάζοντας την ικανότητα εξυπηρέτησης των τίτλων που έχει εκδώσει.
    Επίσης, για την αναθεώρηση της αξιολόγησης θα ληφθεί υπόψιν η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της μέσω μιας επέκτασης ή τροποποίησης του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, εξέλιξη που πιθανότατα να επιτρέψει και στις ελληνικές τράπεζες να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στις πράξεις χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει καταστήσει σαφή την επιθυμία της να αλλάξει σημαντικά τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης. Κατά την άποψη της Moody's, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν, καθώς και την ικανότητα των δύο πλευρών να καταλήξουν σε συμφωνία, η οποία να εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

    Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων της θα αυξηθεί απότομα. Χωρίς τη διασφάλιση ενός προγράμματος στήριξης, θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της χρηματοδότησης βραχυπρόθεσμα, καθώς τα αποθέματα ρευστότητας της είναι πολύ χαμηλά.

    Ο οίκος υπενθυμίζεται επίσης ότι η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το περασμένο έτος, επιδείνωσαν τη ρευστότητα και αύξησαν τις προκλήσεις χρηματοδότησης της χώρας.

    Υπό αυτά τα δεδομένα, η Moody's βλέπει την υποστήριξη της ΕΚΤ για το ελληνικό τραπεζικό τομέα ως βασικό καθοριστικό παράγοντα της ικανότητάς της κυβέρνηση να επιτύχει την ανανέωση των εντόκων. Η ικανότητα των εγχώριων τραπεζών να συνεχίσουν να διαδραματίζουν το ρόλο των κύριων αγοραστών εντόκων γραμματίων θα στηρίζεται στη συνέχιση της πρόσβασης στις πράξεις της ΕΚΤ. Η απόφαση της ΕΚΤ στις 4 Φεβρουαρίου για να άρει την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων από τις πράξεις χρηματοδότησης είναι είναι αξιοσημείωτη.

    Αν και η ΕΚΤ επιτρέπει την πρόσβαση των τραπεζών στον μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA), η Moody's πιστεύει ότι στο μέλλον η πρόσβαση είναι πιθανό να εξαρτάται από:
    i) την παραμονή της Ελλάδας εντός ενός επίσημου προγράμματος και

    ii) την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον μηχανισμό ELA

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113451143

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλησιάζει το ελικόπτερο πάνω από το Μαξίμου…
    http://www.antinews.gr/Antitheseis/plisiazei-to-elikoptero-pano-apo-to-maksimou-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.32 ένα ένα έχω να πω σε σένα και το antinews του Μουρούτη :
      του κ@λου τα εννιάμερα ...

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ