Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

.

12 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΛΕΜΕ! Καταγγελία Βρούτση: Ο Σκουρλέτης ζήτησε 130 εκ από ΟΑΕΔ για τις ανάγκες του κράτους! Τα χρήματα αυτά προορίζονται για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Εργασίας Την ανησυχία του για τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους εξέφρασε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ρ/σ Παραπολιτικά και την.....Έλλη Στάη. Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε πως: «Τα πράγματα για τα οικονομικά δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά, βρισκόμαστε μπροστά σε υποχρεώσεις οι οποίες φαίνονται πως δεν μπορούν να εκπληρωθούν» ενώ δήλωσε θορυβημένος από τη στάση του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, που «σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα γίνει εάν δεν έχουμε να πληρώσουμε, απάντησε -απίστευτο πώς- θα μας κάνουν τη χάρη της παράτασης». Ο τέως υπουργός Εργασίας δεν δίστασε να πει πως «παίζουμε στα ζάρια αν θα ξανακάνει το ΔΝΤ κάτι που έκανε στο παρελθόν, μόνο μία φορά και που αφορά σε χώρα όπου βρισκόταν σε χώρα πτώχευσης», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως τον ενοχλεί «η ελαφρότητα της αντιμετώπισης του ζητήματος, με έναν τόσο απαλό και απλό τρόπο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα χρέος του σπιτιού μας». Στο μεταξύ, την πλάτη τους γυρίζουν οι διοικήσεις των ταμείων στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας να μετατρέψουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικά repos, ώστε -ουσιαστικά- να δανείσουν με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο. Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε πως εδώ και δέκα ημέρες, με υπογραφή του υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη, ζητήθηκε η μετατροπή των διαθέσιμων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ. «Δεν θέλω να δημιουργήσω φόβο στον κόσμο, ούτε να κινδυνολογήσω, αλλά ζητείται από το κράτος τα ρευστά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των φορέων που είναι από το υπουργείο Εργασίας να δοθούν repos στο κράτος για 15 ημέρες έως 3 μήνες. Συγκεκριμένα, από τον ΟΑΕΔ ζητήθηκαν 130 εκατ. ευρώ και απάντησε δύο φορές το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα όχι, καθώς αυτά τα λεφτά είναι για να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας. Και ζητούνται με επιτακτικό τρόπο τα χρήματα να δοθούν στο κράτος, στην Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή, για ομόλογα και repos». Ο ίδιος κατέληξε: «Το επικίνδυνο είναι ότι γίνεται για πρώτη φορά και αυτό δείχνει και την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πόσο ακόμη θα πετάτε στα σύννεφα;



    Του Κωνσταντίνου Ζούλα

    Οχι, αγαπητοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όχι ότι ευθύνεται για την ανώμαλη προσγείωσή σας στην πραγματικότητα. Δεν φταίει η Ν.Δ. για τη διαπραγματευτική αποτυχία σας, επειδή ζήτησε δίμηνη παράταση του μνημονίου. Και περισσότερο χρόνο να είχατε, πάλι το ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Δεν το λέω εγώ. Ακόμη και ο κ. Γιάννης Μηλιός σάς κατήγγειλε ότι πήγατε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εντελώς απροετοίμαστοι. Χωρίς -παρεμπιπτόντως- να συναισθάνεται τις δικές του ευθύνες, καθώς ως σχεδιαστής τής (υποτίθεται) κοστολογημένης οικονομικής σας αντιπρότασης, θα όφειλε να έχει εισηγηθεί και δύο, τρεις εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες επίσης απεδείχθη ότι δεν είχατε. Θα ήθελα, όμως, να σταθώ, αγαπητοί υπουργοί, στο επιχείρημά σας, ότι «ο Σαμαράς εγκλώβισε εσκεμμένα τον ΣΥΡΙΖΑ σε δίμηνη, αντί εξάμηνη παράταση», γιατί θεωρώ ότι είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ο τρόπος για να αιτιολογήσετε μέσα σας την παροιμιώδη αυτοδιάψευσή σας και, στη χειρότερη, μια φαιδρή δικαιολογία που σκόπιμα επικαλείστε, για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.Αλήθεια, δεν θυμάστε τι έλεγε μόλις προ διμήνου ο κ. Τσίπρας; Εχετε ξεχάσει τις ομιλίες του ακόμη και στην ψήφιση του προϋπολογισμού, στις 7 Δεκεμβρίου; Οχι μόνον προειδοποιούσε τον Αντ. Σαμαρά «να μην τολμήσει να δεσμεύσει τη χώρα με νέα δανειακή σύμβαση», αλλά επί λέξει «να μη διανοηθεί να ζητήσει οποιαδήποτε παράταση του Μνημονίου»! Θα θυμίσω, επίσης, ότι είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τον κ. Γ. Στουρνάρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να πει κάτι ανήκουστο για κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οτι για εκείνον είναι άκυρη οποιαδήποτε υπογραφή βάλει ο κ. Σαμαράς «πριν από τη συνολική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για την απομείωση του χρέους».
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πόσο ακόμη θα πετάτε στα σύννεφα; 2
    Του Κωνσταντίνου Ζούλα
    Τώρα, λοιπόν, αγαπητοί υπουργοί, που φρεσκάρατε τη μνήμη σας, πείτε μου ειλικρινά: Αν ήσασταν στη θέση του κ. Σαμαρά, τι θα κάνατε πριν από τις εκλογές; Θα επιλέγατε να πάρετε έξι μήνες παράταση του Μνημονίου νομιμοποιώντας τον αντίπαλό σας να σας καταγγέλλει ότι «συνεχίζετε αμετανόητα την καταστροφή της χώρας» (και αυτό το είπε ο κ. Τσίπρας) ή θα ζητούσατε τον λιγότερο δυνατό χρόνο από τους εταίρους;
    Θέλετε να γίνουμε ακόμη πιο ειλικρινείς, αγαπητοί «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που κι εσείς είδατε πώς γίνεται μια διαπραγμάτευση; Ποιος, άραγε, φταίει περισσότερο που δεν έκλεισε η τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου τον Δεκέμβριο; Η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ που εξεβίασε τις εκλογές; Για μπείτε λίγο και στη θέση του κ. Σόιμπλε, τώρα που τον γνωρίσατε. Τι θα κάνατε αν ήσασταν υπουργός της Γερμανίας; Θα υπογράφατε τον Δεκέμβριο με τον Σαμαρά μια συμφωνία ξέροντας ότι σε δύο μήνες θα έρθει κάποιος Τσίπρας να την ξαναδιαπραγματευθεί μαζί σας ή θα του λέγατε «ζήτα μια παράταση, γιατί δεν προτίθεμαι να συζητήσω τα ίδια πράγματα δύο φορές»;
    Θα σας το πω με δυο λόγια, αγαπητοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτίστως δική σας είναι η ευθύνη που η χώρα έχει φτάσει σήμερα στο χείλος του γκρεμού. Διότι με τις απειλές και τα δήθεν σχέδια Β, όχι μόνον στεγνώσατε τις τράπεζες, αλλά υπονομεύσατε κάθε επένδυση που θα μπορούσε να γίνει το τελευταίο εξάμηνο. Εδώ και δύο μήνες αναγκάσατε ακόμη και τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να κάνουν κάτι πρωτοφανές. Να διώχνουν κάθε βράδυ τα χρήματά τους από την Ελλάδα, για να μειώσουν κάθε ρίσκο ατυχήματος. Και το εξοργιστικό είναι ότι, αντί έστω τώρα να συνειδητοποιείτε πόσο καταστροφική υπήρξε για την οικονομία η στάση σας, συνεχίζετε τις άφρονες δηλώσεις σας. Μόλις χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης ειρωνεύτηκε τους ομολόγους του, ότι το κείμενο που τους έστειλε ήταν φύλλο συκής για να μην εφαρμόσει το Μνημόνιο, ενώ η υφυπουργός Μαρία Τσαρουχά δήλωσε ότι τον Ιούνιο θα κριθεί αν θα μείνουμε στην Ευρωζώνη. Χωρίς, εν τη αφελεία της, να συνειδητοποιεί ότι προτρέπει τους πάντες να κρατήσουν τα χρήματά τους μακριά από τις τράπεζες μέχρι τότε.
    Είναι σαν να ακούω τις αντιρρήσεις σας, που θα μου «θυμίσουν», π.χ., τις δηλώσεις του κ. Αδ. Γεωργιάδη για επερχόμενο bank run αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μα το αν έγιναν πιστευτές οι απειλές αυτές, το έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης. Εν ολίγοις, αγαπητοί υπουργοί, το πρόβλημα δεν είναι ο Αδωνις. Το πρόβλημα βρίσκεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα σε όσους ακόμη και τώρα ονειρεύονται να προκαλέσουν Αρμαγεδδώνα στην Ε.Ε. πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσουν την Ελλάδα. Οσο για μας τους υπολοίπους, το μόνο που ελπίζουμε πλέον είναι να αντέξει η χώρα μέχρι να πέσετε όλοι από τα σύννεφα...

    Από την εφημερίδα Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίακχε θα μας σπάει για πολύ ακόμη τα αρχίδια μας ο τρελός των Σερρών ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχέδιο απόβασης του Ισλαμικού Κράτους σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία
    Εδώ μην ανησυχείτε έχουμε υπ άμυνας το κόσμοκαλογερο Σαμουήλ
    Ο Κοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pinokio πάρε πρωτοβουλίες . Θα μας το κλείσει το μαγαζί ο Θόδωρας .

    RINOKIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μια αμφιβολία να είχαμε ότι θα τη γλιτώσουμε, εξανεμίζεται μ'αυτά που βλέπουμε και ακούμε... Τελικά το σύνθημα ήταν λειψό... "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ... ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ" έπρεπε να ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  8. Ξυπνάτε. Κινδυνεύει η πατρίδα!!!

    Ξυπνάτε γιατί παραλάβατε χώρα και δεν πρέπει να παραδώσετε επαρχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρέλαβε ο χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ από τους Ελληνόφωνους γερμανοτσολιάδες ;
      Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ?

      Διαγραφή
  9. Που να αρχίσω και που να τελειώσω με τους μύθους του μνημονίου? Είναι δεκάδες! Εκατοντάδες! Και ενώ μερικοί νόμιζαν ότι είναι μια ασήμαντη πτυχή της κρίσης εγώ νομίζω ότι στην ουσία θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή αλλοιώνοντας την πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος θα οδηγήσουν τον λαό σε ολέθριες αποφάσεις.

    Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως επιστροφή στην δραχμή (άσχετα αν την θέλουν η αν την φοβούνται) σημαίνει επιστροφή στο 2000.

    Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως το μνημόνιο έφερε την κρίση.

    Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως πληρώνουμε φόρους για να αποπληρώνουμε τους ξένους τοκογλύφους.

    Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως η αύξηση του χρέους τα τελευταία χρόνια είναι απόδειξη αποτυχίας του προγράμματος.

    Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν δραματικά τα τελευταία χρονια.

    Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως διαπραγμάτευση είναι να πεις "δεν πληρώνω και να πάτε να κουρευτείτε".

    Μπορώ να συνεχίσω έως αύριο .....
    ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ένα μήνα μόλις ο νεαρός Αλέξης έχει καταφέρει φέρει την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με όλα τα κράτη στην Ευρώπη και να μας λοιδωρούν όλοι οι σύμμαχοι μας. Πάει και η συμμαχία του Νότου... Και τι αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις έχει πάρει το παιδί: αυξήσεις στην ΔΕΗ, προσλήψεις καθαριστριών και στην ΕΡΤ....!!! Δείτε την ομάδα γύρω του Καμμένος, Βαρουφάκης, Στρατούλης, Λαφαζάνης, Σακελλαρίδης, Κορωνάκης κλπ. Σε αυτούς έχει εναποθέσει το 73% του αφελούς λαού την μοίρα του! Εντωμεταξύ από την πίεση ο νεαρός αρρωσταίνει συχνά (google: Τσίπρας νοσοκομείο) και φυσικά ο σουλτάνος τώρα βρίσκει την καλύτερη ευκαιρία για να γίνει επιθετικός, στην Ελλάδα που γονατίζει...Το 73% του λαού που τώρα υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα ξυπνήσει προδομένος, σίγουρα φτωχότερος και ας ελπίζουμε όχι σε μικρότερη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Η πρώτη φορά της... «Αριστεράς» που συλλαμβάνει τρομοκράτες

    Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντιμετώπισή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ