Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΑΖΕΥΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΓΕΣ ...

ΟΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΗΡΘΑΝ ...



 ... ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ 


6 σχόλια:

  1. Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ)

    “πάλι με χρόνια με καιρούς”

    «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε»

    «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ»,

    «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς»

    «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΟΥΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιστορία της ΜΥΚ - ΔΥΚ

    Η ιστορία της ΜΥΚ ξεκινάει το 1953 όταν με την ένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα Αμερικανικά πρότυπα (Underwater Demolition Teams), η πρώτη ομάδα αμφιβίων αναγνωρίσεων με αποστολή την υποστήριξη των πλοίων αποβάσεως του ΠΝ. Ακολούθησε η αποστολή Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στις ΗΠΑ, στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών με σκοπό τη δημιουργία ενός πρώτου πυρήνα Ελλήνων εκπαιδευτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναλάμβαναν και την οργάνωση της Σχολής Υ/ΚΤ στην Ελλάδα. Αυτή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1957 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κανελλόπουλος (ΚΕΚΑΝ) υπό τη διοίκηση του Πλοιάρχου Κ. Εγκολφόπουλου.

    Για τα επόμενα δέκα χρόνια η σχολή Υ/ΚΤ συνεχίζει να λειτουργεί στο ΚΕΚΑΝ, τροφοδοτώντας με κατώτερο μόνο προσωπικό - υπαξιωματικούς και ναυτοδιόπους τις ομάδες Υ/ΚΤ του Στόλου, χωρίς φυσικά να διακοπεί η η τακτική αποστολή και εκπαίδευση αξιωματικών στις ΗΠΑ.

    Το 1968 είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, μια και από την αλλαγή στην οργάνωση του Ναυτικού δημιουργείται η Διοίκηση Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ/ΟΥΚ), με έδρα τον Σκαραμαγκά υπό τη διοίκηση του Αντιπλοιάρχου Γ. Στεφανάδη. Έκτοτε τόσο η ίδια η σχολή Υ/ΚΤ όσο και οι ομάδες υποβρυχίων αναγνωρίσεων θα ενταχθούν στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαιδεύσεως. Η μετονομασία της Δ/ΟΥΚ σε ΜΥΚ θα γίνει την επόμενη χρονιά, το 1969, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των επιχειρησιακών ομάδων, των οποίων η τελική μορφή θα έρθει το1976.

    Με την πάροδο των ετών η ΜΥΚ εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο και τον Απρίλιο του 2002 μετονομάστηκε σε ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Μετέθεσαν τον επικεφαλής των ΟΥΚάδων στην παρέλαση!

    Το ένα λάθος μετά τ΄ άλλο στο ΥΠΕΘΑ με το θέμα του συνθήματος που φώναξαν οι άνδρες της ΜΥΚ κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Ο υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος, μετατέθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας . Για όποιον γνωρίζει ελάχιστα την ψυχολογία αυτών που έχουμε συνηθίσει να λέμε ΟΥΚάδες, είναι κατανοητό τι σημαίνει μια τέτοια μετάθεση.

    Η διάσταση που έχει δοθεί στο θέμα είναι δυσανάλογη του γεγονότος. Το οποίο έχουν σπεύσει να εκμεταλλευθούν με τρόπο υπερβολικό πολιτικές παρατάξεις. Δυστυχώς η ΜΥΚ μοιάζει να είναι απροστάτευτη από την φυσική της ηγεσία.

    Αλλά για να πάμε και παραπάνω -γιατί κάθετη διοίκηση έχουμε σ΄ όλες τις περιπτώσεις- σιωπή επικρατεί και στο ΓΕΕΘΑ. Καλά τα tweets για ευχαριστίες και έκφραση ευαρέσκειας όταν όλα πάνε καλά. Θα αναμενουμε λίγο ακόμη μήπως και ο Α/ΓΕΕΘΑ πάρει θέση για το θεμα που έχει δημιουργηθεί. Και το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχει οδηγήσει σε τρικυμμία την πιο επίλεκτη μονάδα των ΕΔ.

    Τα απαξιωτικά σχόλια που ακούγονται από “τηλεπαράθυρα” είναι ασύλληπτα.
    Θα απαντήσει κάποιος σ΄ όλες αυτές τις ανοησίες; Έστω και μέσω twitter;

    Η σιωπή πλέον είναι εκκωφαντική.

    ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΜΕΝΕ

    "Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτούς που την διαφυλάττουν"!

    Απάντηση στρατιωτικών για τη ΜΥΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. "Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτούς που την διαφυλάττουν"! Απάντηση στρατιωτικών για τη ΜΥΚ

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ανέλαβε να σπάσει την “εκκωφαντική σιωπή” των ανωτάτων κλιμακίων της ιεραρχίας των ΕΔ για την φαρσοκωμωδία -όπως εξελίσσεται- με τους βατραχανθρώπους της ΜΥΚ και το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση.

    Ο καταιγισμός πυρών που δέχτηκαν οι ΕΔ από κόμματα και εκπροσώπους τους δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητος. Κι επειδή δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει πρόθεση να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια του προσωπικού η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:


    Μία μόλις ημέρα μετά τη στρατιωτική παρέλαση, που φέτος έγινε χωρίς κιγκλιδώματα και τεχνητά φράγματα, προκειμένου ο λαός να έρθει σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις του και τα στρατευμένα παιδιά του, να τα καμαρώσει και να νοιώσει υπερήφανος, ανακαλώντας στη μνήμη του την ιστορία του, καταλογίζεται σε άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (και δη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών) φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αυτής της παρέλασης, επειδή τραγούδησαν ένα τετράστιχο.

    Πολλοί καλοθελητές βρέθηκαν σε ρόλο Φαρισαίου, κράζοντας: «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές που στόχο έχουν να πλήξουν το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά των Ειδικών Δυνάμεων, όταν μάλιστα ανακοινώθηκε διερεύνηση. Καλεί όλους αυτούς που βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα και τα φρονήματα του ουλαμού της ΔΥΚ που παρέλασε, για μικροπολιτικά οφέλη και λίγη δημοσιότητα, θέλοντας να ρίξουν στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να τα αφήσουν στο καθήκον τους, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας της Χώρας μας, που τόσο πολύ βάλλεται τελευταία. Ας αναλογιστούν δε και ας φέρουν στη μνήμη τους ότι οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη και στην Πολιτεία με βαρύτατο φόρο αίματος, εξουδετερώνοντας βόμβες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στη θάλασσα, κάνοντας διασώσεις και τους διασώστες σε ναυάγια (όπως στο πλοίο Normal Atlantic στην Αδριατική), στα χιόνια, σε κάθε περιστατικό όπου οι άλλοι δεν μπορούν, καθώς και σε πολεμικές επιχειρήσεις εν καιρώ ειρήνης όπως ο απεγκλωβισμός αμάχων κάτω από καταιγισμό πυρών στο Σοχούμι (επιχείρηση του 1993 «Χρυσόμαλλο Δέρας», της μεγαλύτερης ειδικής επιχείρησης του Ελληνικού κράτους σε καιρό ειρήνης), στην Αλβανία, το Λίβανο και τη Λιβύη πιο πρόσφατα.

    Αυτούς αποθεώναμε ως ήρωες και λεβέντες και σήμερα τους απευθύνουμε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.


    Γνωρίζουμε σε όλους ότι η ΜΥΚ έχει συσταθεί πολλά χρόνια τώρα και τα στελέχη που έχουν υποστεί τη σκληρή εκπαίδευσή της έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν ασχολούνται με την πολιτική, θα πρέπει δε να καταλάβουν όλοι σήμερα ότι η Δημοκρατία μας και η ακεραιότητα μας δεν κινδυνεύει από αυτούς που έχουν το ιερό καθήκον να τις διαφυλάσσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχαμε 3 κυβερνήσεις που συντάχθηκαν με το ΔΝΤ, δηλαδή με όλο τον πλανήτη.
    Βγήκε μία τέταρτη που τις έστειλε για κατούρημα ενόσω αυτή στρέφει το πιλοτήριο προς τα βράχια. Έλεγαν ότι ένας άλλος κόσμος ήταν εφικτός. Το πόσο ήταν το βλέπουμε όλοι. Ένα δισεκατομμύριο λιγότερες πωλήσεις μηνιαίως, ενώ ληστεύθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων, νοσοκομείων, υπουργείων. Και από αναισθησια, φωτογραφίζονται με χαμόγελα.
    Το μαύρο κουτί θα γράφει ότι κάποιος χτύπαγε την πόρτα απέξω κι εσείς ήρεμοι στέλνατε τη χώρα στα βράχια. Που τη στείλατε ήδη δηλαδή δεν πάει άλλο. Γιατί οι ανισόρροποι φαίνονταν από χιλιόμετρο όταν έλεγαν ότι θα τυπώσουν 100 ΔΙΣ. Για σένα που τους ψήφισες είχαμε αμφιβολίες.
    Αλλά μας λύθηκαν κι αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 27/3 .To QUIZ της ημέρας
    Γράφει ο Μανώλης
    Σε τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης γίνεται το έλα να δεις
    .Μαθαίνω ότι ένας εκ των ιδιοκτητών είναι όχι απλά χολωμένος αλλά πολύ πολύ πικραμένος ,αφού θεωρεί τον εαυτό του <>.Όσο για τους εργαζόμενους αισθάνονται υπερήφανοι που <> δημοσιογραφία από τον αυτοαποκαλούμενο καθηγητή των μέσων ενημέρωσης .Για πληρωμές μην ρωτάτε .......πως ήταν ο τίτλος της ελληνικής ταινίας ???? Α ναι περάστε την πρώτη του μηνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ