Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ... ΕΝΩ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!! 


Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1) Σε ποιες δράσεις και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προβεί η Κυβέρνηση προς αποκατάσταση των ζημιών σε καλλιέργειες και λοιπές υποδομές των πληγέντων περιοχών. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα από τον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί των περιοχών αυτών τόσο για την άμεση απώλεια της παραγωγής που υπέστησαν, όσο και για την αδυναμία καλλιέργειας των εκτάσεων τους εξαιτίας του χρόνου που θα απαιτηθεί για να απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος νερού που έχει διοχετευτεί σε αυτές;

2) Περιλαμβάνεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης, η ενεργοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο παρέχει χρηματοδοτική ενίσχυση στις περιπτώσεις καταστροφών από φυσικά φαινόμενα;

3) Σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση συγκρότηση διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα προτείνει ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα καταστροφών στο μέλλον μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΔ) – ΣΕΡΡΩΝ


Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύο βουλευτές "της νέας γενιας" των πολιτικών αυτής της χώρας, υιοθέτησαν άμεσα την παλαιοκομματική επικοινωνιακή πολιτική του Ευγένιου Χαϊτίδη και του Στάθη Κουτμερίδη με την κατάθεση βροχής ερωτήσεων επί παντός επιστητού , τις οποίες οι υπουργοί γράφουν ... ΄"στα άγραφά" τους και τις απαντούν οι καρεκλοκένταυροι σύμβουλοί τους.

Τώρα αναμένουμε με αγωνία την απάντηση του υπουργού ... ενώ η καταστροφή είναι βιβλίκη και το λογαριασμό και πάλι θα πληρώσει το σύνηθες υποζύγιο, ο νοήμων ελληνικός λαός που στέλνει τέτοιους λεβεντες να τον εκπροσωπούν.

    
  Κύριοι , αντί να κλαίτε πάνω στο χυμένο γάλα και να ζητάτε την σύσταση ανούσιων και αναποτελεσματικών επιτροπών , συντονιστείτε να υπάρξουν οι πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμο προκειμένου να καθαρίζονται οι κοίτες του Στρυμώνα από τις φερτές ύλες πριν το ξέσπασμα της φύσης και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και χειρότερα , το φραγμα της Λίμνης Κερκίνης ...

27 σχόλια:

  1. ΑΧΡΗΣΤΟΙ , ΛΑΜΟΓΙΑ , ΓΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ , ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ , ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ , ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ( ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ) , ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ . ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΚΩΛΟ ( ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ BLOG ) .
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ .
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
    ΓΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να προχωρήσει στην απόσυρση μηνύσεων και αγωγών που είχε κάνει προς το HOT DOC.
    Η απόφασή του αυτή ουσιαστικά δείχνει πως κατανοεί ότι το περιοδικό στα πλαίσια της δημοσιογραφικής λειτουργίας αναφέρθηκε στο πρόσωπό του και το ρόλο του κυρίως ως υπουργού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρότι έχει δεχθεί σκληρή κριτική από το koutipandoras.gr και το HOT DOC, προς τιμήν του θεωρεί πως αυτός ως δημόσιο πολιτικό πρόσωπο και εμείς ως δημοσιογράφοι αποτελούμε ένα δίπολο που οφείλει να παίζει κοινωνικό ρόλο.
    Εν αντιθέση με άλλα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενώ βαρύνονται με βαριές κατηγορίες και σκάνδαλα μήνυσαν το περιοδικό για να μην απαντήσουν στις αποκαλύψεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τις περισσότερες φορές ανταποκρίθηκε στην κριτική δίνοντας τις απαντήσεις του.
    Ακόμη και μετά την αντιδικία, φιλοξενήθηκε στο site προκειμένου να απαντήσει σε θέματα για τα οποία του ασκούσαν κριτική. Θεωρούμε και εμείς πως οι μηνύσεις ούτε είναι λύση, ούτε προάγουν ένα πολιτικό κλίμα που έχει ανάγκη η χώρα.
    Αντιμετωπίζουμε με εκτίμηση αυτή την κίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη και την αναγνώριση από τη μεριά του πως ο δημοσιογράφος όπως άλλωστε σημειώνουν οι διεθνείς συμβάσεις, μπορεί να ασκεί σκληρή ακόμη και άδικη κριτική όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα.
    Σίγουρα αυτή η αναγνώριση καθιστά καλύτερη και τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Η αντιπαράθεση με τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν πάντα πολιτική και όχι προσωπική και έτσι θα παραμείνει,αν και πρέπει να παραδεχθούμε πως αρκετές φορές υπήρξαν και φραστικές υπερβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής και το συμφέρον της Ευρώπης η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να συνεχίσει να παίζει έναν σταθεροποιητικό ρόλο, ούσα η ίδια σταθερή και δυνατή στην Ευρώπη και σε μια πολύ δύσκολη περιοχή, στα Βαλκάνια» δήλωσε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρόμπερτ Σάντερς, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

    Η υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμπα προς τον ελληνικό λαό είναι «δεδομένη», είπε ο πρόξενος και ευχήθηκε στην υφυπουργό, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της.

    Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά επισήμανε ότι προσβλέπει στη συνεργασία μαζί του, με στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων από τις ΗΠΑ στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Ο κ. Σάντερς δήλωσε γοητευμένος από τη Θεσσαλονίκη και τη χαρακτήρισε «μοναδική πόλη», εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του που θα την εγκαταλείψει το καλοκαίρι, καθώς θα αναλάβει πόστο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρει: «Ο μόνιμος χειροκροτητής του Βορίδη, του Πλεύρη και του Γεωργιάδη, ο κ. Βενιζέλος, παρακαλούμε όπως αποφεύγει την οποιαδήποτε σύγκριση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το ακροδεξιό μόρφωμα του οποίου υπήρξε εντολοδόχος και συνεταίρος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

    Αλ.Τσίπρας στην ΕΕ: «Συμβάλλετε στη ρευστότητα»

    Στην πρώτη αποκλειστική του συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ, στο «Εθνος», ο πρωθυπουργός ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της στρατηγικής του και του «Οδικού Χάρτη» στον οποίο έχει καταλήξει, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός των τειχών, ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».

    Είναι πασιφανές ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι υπάρχει το «κλειδί» για έναν έντιμο συμβιβασμό και ότι όμως υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη και δημιουργούν προβλήματα. Κάνει λόγο για δυνάμεις που απειλούν και προβοκάρουν, δηλώνει ότι έχει εναλλακτικά σχέδια, αλλά προβλέπει ότι δεν θα χρειαστούν και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πολιτική λύση έως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, όπως και καμία απειλή για τις καταθέσεις στην Ελλάδα».

    «Ο ελληνικός λαός πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος», υπογραμμίζει ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας με νόημα ότι «κάποιες δυνάμεις έχουν υπαρξιακή ταύτιση με τη λιτότητα». Στην Ελλάδα –πρόσθεσε- έγιναν εκλογές και η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε από την ψήφο του λαού.
    Μάλιστα ο πρωθυπουργός καταρρίπτει κάθε ενδεχόμενο νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ όταν ερωτάται για τα περί φθοράς ή πτώσης της κυβέρνησης, απαντά ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή, τον ελληνικό λαό». «Ο,τι και να κάνουν πάλι μπροστά τους θα μας βρουν –πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελείωσαν μαζί με το Παλάτι»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ και δύο δεκαετίες, κεντρικό σημείο της ενωτικής δράσης μας, όπως είναι γνωστό, αποτελεί η υπόθεση των γερμανικών οφειλών. Ειδικά μετά τη σύσταση του ΕΣΔΟΓΕ (Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα), το 1996, η δράση αυτή απέκτησε πιο οργανωμένο χαρακτήρα, με πολλές δημόσιες παρεμβάσεις και εκδηλώσεις, καθώς και πυκνή αρθρογραφία.

    ΤΕΣΣΕΡΙΣ ήταν οι πυλώνες αυτών των διεκδικήσεων:

    Α. Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

    Β. Οι επανορθώσεις για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας της Ελλάδας.

    Γ. Οι κλαπέντες αρχαιολογικοί θησαυροί.

    Δ. Οι οφειλές προς τους πολίτες.

    ΟΙ ΤΡΕΙΣ πρώτοι αφορούσαν και αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ ο τέταρτος οφειλή προς ιδιώτες, κυρίως απογόνους των κάθε είδους θυμάτων του Γ΄ Ράιχ. Όμως και οι τέσσερις αυτοί πυλώνες στήριξαν διαχρονικά το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε όσο κανένας άλλος τη ναζιστική θηριωδία. Και το στήριξαν ισότιμα. Για μας περισσότερη αξία είχε και έχει, ενδεχομένως, η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών μας που άρπαξαν οι ναζί από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, γιατί σε αυτούς συμπυκνώνεται ο πολιτισμός μας, ένας πολιτισμός χιλιάδων χρόνων. Κι αν η επιστροφή του αναγκαστικού δανείου έγινε κάποιες φορές «σημαία» του αγώνα μας, αυτό οφείλεται στο ότι η αρπαγή των αγαθών, που κρύβεται πίσω από τους αριθμούς, κόστισε στην Ελλάδα τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραδοχή Χαρδούβελη για το πόθεν έσχες

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι δεν κατέθεσε δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 2011 και 2012, όπως όφειλε ως διευθυντής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
    Ο Γκ. Χαρδούβελης αποδίδει την απόφασή του αυτή στις κατευθύνσεις που έλαβε από τους νομικούς του συμβούλους. Οπως λέει μιλώντας στη Realnews, «οι νομικοί μου σύμβουλοι μου είπαν ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης για τη θέση που κατείχα εκείνη την περίοδο».

    Ο Γκ. Χαρδούβελης ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου τον Νοέμβριο του 2011 και λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14/12/2011, δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πειραιά λόγω της ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Στη θέση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού παρέμεινε μέχρι τις εκλογές, τον Μάιο του 2012. Συνεπώς ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2011 και 2012 καθώς, σύμφωνα με τον νόμο 3213/2003, δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, των συζύγων τους και των ανήλικων τέκνων τους υποβάλλουν μεταξύ άλλων και όσοι κατέχουν θέση αντίστοιχη του Γκ. Χαρδούβελη, όπως αναφέρεται στην παράγραφο Στ’ του νόμου, «οι γενικοί και οι ειδικοί γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς και οι υπάλληλοι ή οι σύμβουλοι ειδικών θέσεων και οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι τοποθετούνται από μονομελές ή συλλογικό κυβερνητικό όργανο».

    Η έρευνα

    Όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η Realnews, στις 20/1/2015, ο τότε επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφό του προς τη Βουλή, ζητεί από την επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες να προχωρήσει στις «κατά νόμον ενέργειες» για τον πρώην υπουργό Οικονομικών που έβγαλε στην τράπεζα HSBC του φορολογικού παραδείσου Τζέρσεϊ 362.417 ευρώ. Τα χρήματα βγήκαν τμηματικά με 56 μεταφορές κάτω των 10.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από 5/6/12 έως 14/6/2012. Παράλληλα, στο στόχαστρο του Π. Νικολούδη βρέθηκαν και οι λογαριασμοί του Γκ. Χαρδούβελη στην HSBC Ελλάδας μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα ποσά. Όπως επισημαίνει στο έγγραφό του ο σημερινός υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, βρέθηκε δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα. Στην απάντησή του στο δημοσίευμα της «R» πάντως, ο Γκ. Χαρδούβελης κάνει λόγο για «υποτιθέμενη παράληψη υποβολής πόθεν έσχες εκ μέρους του» και προσθέτει ότι «τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα».

    Επίσης αναφέρει πως «τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του 2014, την οποία υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του έτους αυτού ως υπουργός Οικονομικών». Σε δηλώσεις του στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον Star, ο Γκ. Χαρδούβελης είπε ότι από φόβο έστειλε τα χρήματά του στο εξωτερικό: «Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ, όπως και πολλοί Έλληνες, μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα», ανέφερε ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα όρια της πολιτικής απάτης αγγίζουν οι πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησηςστην προσπάθειά της να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση σε μείζονα οικονομικά ζητήματα, καθοριστικά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Στην πιο κρίσιμη και οριακή φάση των συζητήσεων με τους «θεσμούς» αποκαλύπτονται μία προς μία οι «μαύρες τρύπες» και οι παγίδες που έστησε φεύγοντας η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.

    Το πρωτογενές πλεόνασμα, στο οποίο είχαν επενδυθεί πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, αποδείχτηκε άνθρακας, αφού ο πρώτος έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων δείχνει έλλειμμα στον λογαριασμό του πρωτογενούς 2,15 δισ. ευρώ. Συνεπώς όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε ο στόχος του 1,5% του ΑΕΠ και πόσο μάλλον του 3% που ισχυριζόταν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης βρίσκονται στον αέρα, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις. Δεν είναι καθόλου άσχετη η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από το Κόμο της Ιταλίας, ότι δεν αποκλείεται αναστολή ορισμένων από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
    Δεν είναι όμως μόνο η κοροϊδία με το πρωτογενές πλεόνασμα. Η συμπαιγνία για την απόκρυψη των νέων αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του Ειδικού Τέλους Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) δεν έχει προηγούμενο. Οι αυξήσεις, που αποφασίστηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο, αποκαλύφθηκαν μόλις την Παρασκευή, προκαλώντας την εύλογη «έκρηξη» της κυβέρνησης και την υπόσχεση ότι θα επιστρατευτεί κάθε πρόσφορο μέσο για να ακυρωθούν. Και μόνο το στοιχείο ότι από την καθιέρωση του τέλους ΑΠΕ το 2011 μέχρι σήμερα τα νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με αυξήσεις ύψους 9.053% (!) δείχνει την επιδρομή στις τσέπες των φορολογουμένων.

    Την ίδια στιγμή οι παραλείψεις στην προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ο νόμος για το οποίο ψηφίστηκε την τελευταία στιγμή -μέσα Δεκεμβρίου 2014- με αποτέλεσμα να εκκρεμούν εφαρμοστικές διατάξεις, μας φέρνουν μπροστά στον κίνδυνο να καθυστερήσει η ροή κονδυλίων στη χειμαζόμενη πραγματική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Π. Σκουρλέτης: Πριν από το Πάσχα το νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό

    Eντός Μαρτίου και πριν από το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επάνοδο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, όπως τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης

    Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σταδιακά -πιθανότατα σε δύο δόσεις. Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης δεν υπάρχουν από την πλευρά των εργοδοτών κάθετες αντιρρήσεις και αντιθέσεις στην αύξηση του μισθού.
    Όπως τόνισε, από την κυβέρνηση δεν ζητήθηκε ως προς αυτό η γνώμη των τεχνικών κλιμακίων, ενώ όπως ανέφερε θα επηρεάσει θετικά τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
    Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ακόμη ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως έχει εξαγγελθεί, παραμένει η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν ως 700 ευρώ το μήνα σύνταξη.
    Υπάρχουν «κύκλοι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια τακτική καθυστέρησης της χρηματοδότησης και αρνούμενοι να επιτρέψουν παροχή στήριξης «έξω από το πρίσμα των μνημονιακών υποχρεώσεων», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

    «Χρηματοδότηση μνημονιακή δεν θέλουμε», τόνισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα λιτότητας.

    Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως στόχος είναι η διαμόρφωση «ισότιμων σχέσεων εμπιστοσύνης» μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων.

    Επισήμανε ωστόσο πως διλήμματα στη διαπραγμάτευση «δεν θέτει μόνο ο Σόιμπλε» και προειδοποίησε ότι αν οι κινήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών οδηγήσουν στη διάλυση της ευρωζώνης, τότε η Ιστορία θα καταγράψει το όνομά του με τον ανάλογο τρόπο.

    Προσέθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση διατηρεί «όλα τα βέλη στη φαρέτρα της», διευκρινίζοντας όμως πως δεν μιλά για ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. «Δεν είναι ώρα να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. «Ξαναχτύπησε» ο Λαπαβίτσας: Eπιστροφή στη δραχμή και καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα... με το δελτίο!

    Η Βενεζουέλα είναι εδώ για όσους δεν το καταλάβατε και ο Λαπαβίτσας μπορεί να γίνει ο νέος Μαδούρο...
    "Παλαβίτσας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκέφτηκες πολύ να γράψεις αυτή την παπαριά ;

      Διαγραφή
  11. Δεν ειναι μόνο ανικανότητα και ανευθυνότητα, δεν εχει να κάνει με την οικονομία και την διαχείρηση της, το θέμα ειναι βαθιά πολιτικό.

    Άνθρωποι που όλη τους τη ζωή ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, ζουν απο ρεμούλες και σε βάρος των πολιτών, που έχουν αναγάγει την ρητορική εναντίον του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας σε επιστήμη, καλούνται να κυβερνήσουν.

    Αυτοί το μόνο που μπορούν να καταλάβουν ειναι σοβιετικού τύπου οικονομίες και χουντικού τύπου εξουσίες .....

    Θέλουν να βγουν απο την ευρωπαϊκή ένωση διότι οι ίδιοι αισθάνονται ξένοι. Στην Δύση η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα ειναι πρωταρχικής σημασίας για την οικονομία.

    Εδώ ο Λαφαζανης θα ήθελε να κρατικοποιήσει τα πάντα και φυσικά να ειναι απόλυτος άρχοντας .....

    Ελπίζω μετά την οικονομικη καταστροφή, που ειναι σχεδόν βέβαιη, να έρθει και η καταστροφή της αριστεράς στην Ελλάδα! Ειναι το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ απο την επικείμενη καταστροφή ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύπνα ρεεεεεεεεε ...
      Οι εκλογές τελείωσαν ...

      Διαγραφή
  12. Όττο Φον Μπίσμαρκ

    " Drei Professoren - Vaterland verloren! "

    ( μτφρ: τρεις καθηγητές - χάθηκε η πατρίδα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπροστά στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού όλα αυτά είναι ασήμαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Καμμένος θα στείλει στον Τσίπρα ελικόπτερο "απάτσι" γιά να τον φυγαδεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την ατάκα του Ηλιόπουλου «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» θυμίζει σε όλους η κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, μόλις 50 μέρες στην εξουσία. Τέτοια φθορά, τέτοιο μπάχαλο και τέτοιες συγκρούσεις σε κόμμα που σάρωσε στις εκλογές μόλις πριν λίγο καιρό δεν έχει ξανασυμβεί. Όπως και το γεγονός ότι η… πρώτη φορά αριστερά κινδυνεύει να πέσει στο γκρεμό από μόνη της.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο, εξαιτίας της Βαβέλ που επικρατεί κινδυνεύει να διαλυθεί πριν καν προλάβει ουσιαστικά να κυβερνήσει. Πληρώνει τις συνιστώσες, το μπάχαλο, την πολυγλωσσία αλλά και τη δίψα για εξουσία από συγκεκριμένα στελέχη.

    Πληρώνει επίσης τους απίθανους τύπους που έχει μαζέψει η Κουμουνδούρου, από μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων μέχρι το… όλον ΠΑΣΟΚ.
    Τα καλυτερα ερχονται...
    "Παλαβίτσας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΗΛΙΑΔΗ
    Δήλωση του πρώην, πλέον, μέλους της Χρυσής Αυγής Σερρών, Σάββα Ηλιάδη ότι δεν έχει ουδεμία σχέση και
    συνεργασία με το Κόμμα της Χρυσής Αυγής, λόγω προσωπικών διαφωνιών. Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:
    Λόγω προσωπικών διαφωνιών με τις πρακτικές των στελεχών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι έχοντας ήδη υποβάλλει την παραίτηση μου από την νομαρχιακή επιτροπή Σερρών, δηλώνω ότι ουδεμία σχέση και συνεργασία έχω με το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
    Με τιμή, Ηλιάδης Σάββας
    EMΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΤΟΧΗΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Η ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Wow!!!! Είμαστε για τα πανηγύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Πρώτη φορά δημοτικά!

    «Ιτιά, ιτιά, βαρουφιασμένη»
    Άρτος και θεάματα. Και επειδή οι άρτοι αγοράζονταν με δανεικά και τώρα δεν μας δίνουν, θα δείξουμε ότι δεν μασάμε και θα πλακωθούμε στα γλέντια.

    Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα το ρίξουμε στα κλαρίνα και τα τσάμικα την 25η Μαρτίου. Πρώτη φορά (μετά τη Χούντα) με δημοτικά!

    Υπάρχει και συγκεκριμένη λίστα ασμάτων, η οποία και αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και της Περι-fairy-ακής Αρχής.

    Για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν έχει εγκριθεί από τους «Θεσμούς», ο κος Βαρουφάκης θα δώσει συνέντευξη στο Περιοδικό «Πίστα» ενώ ο ΥΕΘΑ στο «Άστρα και Όραμα».

    Για παράδειγμα θα παίζει: «Γιάνη μου το μαντήλι σου» (θα του χρειαστεί οσονούπω, όταν θα φύγει με τα μάτια υγρά και το χταπόδι στον ώμο, πανεπιστημιακός πρόσφυγας στο Τέξας) και το «Ιτιά, ιτιά, βαρουφιασμένη» ως ένδειξη του εκνευρισμού που έχει προκαλέσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός παρά τα ΜΜΕ.

    Το τι «με κοιτάζεις Ρόζα μουδιασμένο, συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερ και οι αριθμοί» θα εκφράσει ατόφια το οικονομικό επιτελείο και θα το χορέψει η κυρία Δούρου συνοδεία οθωμανικού κομπολογιού, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει ο Κουράκης από τη νέα του ποιητική συλλογή «το μπαστούνι του Υπουργού και η στυτική δυσλειτουργία του μελισσουργού».

    Έκπληξη, και προφανής πρόκληση-πρόσκληση στη Γερμανία αποτελεί το «σου είπα Μέρκελ πάντρεψε μέ, σπιτονοικοκύρεψε μέ», το οποίο αν δεν πάνε καλά οι διμερείς συνομιλίες την 23η Μαρτίου θα βγει από τη λίστα

    Επίσης θα ακούσουμε «Βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου και με τον Κουίκ θα μείνω για το χατίρι σου», αφιερωμένο σπέσιαλ για τους συγκυβερνήτες λίγο ανεξάρτητους, πολύ Έλληνες, περισσότερο «καβαλημένους» με την εξουσία.

    «Θα μάσω ευρουλάκια» θα παίξουν οι μπάντες και θα γίνει χαμός ενώ η σεμνή τελετή θα κλείσει με το «ένας αϊτός καθότανε, στον ήλιο και λιαζότανε» για να υμνήσει την εργατικότητα του νέου Πρωθυπουργού.

    Μεγαλεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Η επέλαση του Υπουργού κομάντο

    Η επανάσταση κατά της Μέρκελ ξεκίνησε από την Αρεόπολη.

    Η επανάσταση κατά της Μέρκελ ξεκίνησε από την Αρεόπολη. Εκεί μετέβη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης για τον εορτασμό του ξεσηκωμού. Αναγκάστηκε να πάει με Σινούκ για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα από ψηλά.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επιτεθεί με κανονιοφόρο στη …σαμαροκρατούμενη Καλαμάτα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει πάρει και την Τριπολιτσά από τον Τατούλη, για να την παραδώσει στον Στρατούλη.

    Στο γυρισμό θα σακατέψει και τις ορδές του Δράμαλη (γνωστού και ως Σόιμπλε) στα Δερβενάκια.

    Ο Τσίπρας άλλωστε ζήτησε οι βουλευτές να μην χρησιμοποιήσουν κρατικά αυτοκίνητα. Δεν είπε κάτι για Υπουργούς και ελικόπτερα.

    Και μετά θα πάμε στην Ευρώπη να μιλήσουμε για έλλειψη ρευστότητας. Το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι ότι τα Σινούκ απαιτούν πολύ καύσιμο. Έχουν και ακριβά σέρβις.

    Ποιοι ήταν που έκραζαν τον Ε. Βενιζέλο ότι χρησιμοποιούσε για ταξί εναέρια μέσα του στρατού;

    Ποιος τα θυμάται αυτά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας κάνει την ύστατη διπλωματική προσπάθεια για να βρει μια πολιτική λύση στα σαλόνια της Ευρώπης, οι εταίροι προειδοποιούν πλέον ξεκάθαρα την Ελλάδα με κούρεμα καταθέσεων και περιορισμό κεφαλαίων.
    Ρουκέτα Ντάισελμπλουμ: Εξετάζουμε σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

    Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας κάνει την ύστατη διπλωματική προσπάθεια για να βρει μια πολιτική λύση στα σαλόνια της Ευρώπης, οι εταίροι προειδοποιούν πλέον ξεκάθαρα την Ελλάδα με κούρεμα καταθέσεων και περιορισμό κεφαλαίων.
    Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας κάνει την ύστατη διπλωματική προσπάθεια για να βρει μια πολιτική λύση στα σαλόνια της Ευρώπης, οι εταίροι προειδοποιούν πλέον ξεκάθαρα την Ελλάδα με κούρεμα καταθέσεων και περιορισμό κεφαλαίων.

    Στην αρχή ήταν μια ανάλυση που έκανε λόγο ακόμη και για «ανορθόδοξες λύσεις» σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει και η ρευστότητα την πνίξει.

    Ήρθε μετά το γερμανικό περιοδικό Spiegel που μίλησε ξεκάθαρα για μοντέλο Κύπρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περασμένου Σαββατοκύριακού, Αγκ. Μέρκελ και Β. Σόιμπλε, μεταξύ των… ανορθόδοξων λύσεων που σκέφτονται για την Ελλάδα ώστε να μη βγει από το ευρώ, είναι και το… μοντέλο Κύπρου, Δηλαδή κούρεμα καταθέσεων.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel, οι σύμβουλοι της καγκελαρίου έχουν εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν από δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας, ήταν ένα τελεσίγραφο της ΕΚΤ και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για μερικές ημέρες.

    Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση σκέφτονται μήπως είναι λύση ένα ανάλογο κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα.

    Πλέον, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του... χοιροβοσκού και αχώνευτου Γέρουν Ντάισελμπλουμ μπαίνει πάνω στο τραπέζι το μοντέλο Κύπρου, δηλαδή κούρεμα καταθέσεων και περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι το μόνο δυνατό σενάριο. Εάν η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινωθεί, τότε υπάρχουν και άλλα πιθανά σενάρια, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στον ολλανδικό ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR και έδωσε ως παράδειγμα την Κύπρο και τα μέτρα που ελήφθησαν στη δική της περίπτωση, όπως η επιβολή ελέγχων στις ροές κεφαλαίων, ο περιορισμός των αναλήψεων και η πιθανότητα «τραπεζικής αργίας», όπως συνέβη στην Κύπρο όπου έκλεισαν οι τράπεζες.

    Είναι προφανές ότι η νέα αυτή δήλωση εντάσσεται στο παιχνίδι των εντυπώσεων και των πιέσεων προς την Αθήνα. Με το που ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε πολιτική λύση και συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες ήρθε καπάκι η απειλή της Κύπρου για να μας... συνετίσει.

    Το κακό είναι, όμως, ότι πλέον το συζητούν και με δυνατή φωνή. Ένα κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων θα είχε... ευεργετικές συνέπειες στις τράπεζες αλλά με τι μούτρα θα έβγαινε ο πρωθυπουργός της Αριστεράς να το δικαιολογήσει; Αυτά είναι... δεξιά πράγματα που λένε και οι κομμουνιστές.

    Για σκεφτείτε τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να δικαιολογήσει με διάγγελμα ένα λουκέτο στις τράπεζες, κλοπή των αποταμιεύσεων αλλά και αδυναμία των πολιτών να πάρουν από τα ΑΤΜ όσα λεφτά θέλουν; Εδώ δεν είναι Κύπρος θα πέσει ξύλο.

    Δυστυχώς οι πληροφορίες μας λένε ότι κάποιοι στην Ευρώπη και εντός της Ελλάδας ετοιμάζονται για το εφιαλτικό αυτό σενάριο. Και η κυβέρνηση προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο ετοιμάζεται να παίξει το παιχνίδι των εντυπώσεων με σκανδαλολογία και εντυπωσιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΡΙΑ...ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ
    Ή ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ
    Ή ....ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ
    ΕΙΧΑΜΕ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ......ΤΩΡΑ ..ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙΑ.....ΩΡΕ .....ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΨΟΧΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Καμμένος θα στείλει στον Τσίπρα ελικόπτερο "απάτσι" γιά να τον φυγαδεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ