Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ... ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΟΥΜΠ@ΛΟΣ

 ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ 12%  ΟΙ ΕΠΑΝΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟ  ΚΟΠΡΙΤΩΝ

 

«Τρία ερωτήματα για τον κ.Γ. Κατρούγκαλο» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Βήματος που αναρτήθηκε μετά τη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το απόγευμα του Σαββάτου και στο οποίο τίθενται τρία ερωτήματα προς απάντηση.

Στην εν λόγω ανάρτηση του Βασίλη Χιώτη στην ιστοσελίδα tovima.gr μετά το σάλο που προκλήθηκε από το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του Βήματος και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα όσα αναφέρονταν σε αυτό, τονίζεται ότι «τρία σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως και ορθής πολιτικής συμπεριφοράς, παραμένουν ανοιχτά και αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο τον υπουργό».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανάρτηση στον ιστότοπο του Βήματος:

«1.  Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι το έγγραφο που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» και με το οποίο ο υπουργός κατοχυρώνει αμοιβή 12% εφόσον ο πελάτης του δικαιωθεί, δεν αφορά επαναπρόσληψή του στο δημόσιο, αλλά αποκατάσταση μισθολογικών του διαφορών με το δημόσιο. Με άλλα λόγια, ο υπουργός ομολογεί, ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός του ανέθετε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, η συνεργάτης του στο δικηγορικό του γραφείο, κατέθετε προσφυγή κατά του δημοσίου και κατά του υπουργείου του επιδιώκοντας δικαίωση και αμοιβή! Για πρώτη φορά υπουργός ομολογεί ότι ενώ θα έπρεπε να υπερασπίζεται το δημόσιο, υπερασπίζεται όσους αντιδικούν με το δημόσιο.
2.  Ο υπουργός ομολογεί ότι έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά τουλάχιστον με 20 σχολικούς φύλακες για να κάνει ότι είναι δυνατόν να επαναπροσληφθούν. Παραδέχεται ότι τα συμφωνητικά αυτά παραμένουν σε ισχύ, παρότι πλέον ο ίδιος είναι υπουργός. Απλώς αν οι υπάλληλοι αυτοί δικαιωθούν, η προβλεπόμενη από τα συμφωνητικά αυτά αμοιβή, δεν θα καταβληθεί στον ίδιο, αλλά στην συνεργάτη του!
3.  Ο υπουργός δηλώνει ότι αν βρεθεί έστω κι ένα συμφωνητικό με την υπογραφή του κατατεθειμένο στον δικηγορικό σύλλογο, τότε θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, υπάρχουν κατατεθειμένα πολύ περισσότερα από ένα, από το δικηγορικό γραφείο του οποίου ήταν μέτοχος, όχι μόνο μέχρι την ημερομηνία υπουργοποίησής του, αλλά και μερικές εβδομάδες αργότερα». 
Στην ανάρτηση του Βήματος αναφέρεται, επίσης, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης«έδωσε έμφαση στα τυπικά για να κρύψει την ουσία». «Και η ουσία είναι, ότι από την πρώτη του εξαγγελία ως μέλους της κυβέρνησης για επαναπρόσληψη όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο ίδιος έχει κατοχυρώσει οικονομικά οφέλη, τα οποία θα μπορεί να εισπράξει ο ίδιος όταν πάψει να είναι μέλος της κυβέρνησης και αρθεί η αναστολή της δικηγορικής του ιδιότητας, ή οι συνεργάτες του εφόσον παραμείνει υπουργός». 

Μάλιστα, η ανάρτηση καταλήγει σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα θα δοθεί συνέχεια από το Βήμα, καθώς θα ζητήσει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, «όλα τα εργολαβικά συμφωνητικά που έχουν κατατεθεί από το πρώην, ή το νυν γραφείο Κατρούγκαλου. Ένα τέτοιο συμφωνητικό, με αριθμό 1185 και ημερομηνία κατάθεσης 27.1.2015, παραδέχεται ήδη και ο υπουργός ότι υπάρχει. Παρότι την ίδια ημέρα ο ίδιος μάθαινε από τον πρωθυπουργό ότι μπαίνει στην κυβέρνηση, το γραφείο του κατέθετε συμφωνητικά. Μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, τι συνέβη την προηγούμενη…».

Πηγή: Τα τρία ερωτήματα που θέτει «Το Βήμα» στον Κατρούγκαλο | iefimerida.gr

43 σχόλια:

  1. Για τις αποκαλύψεις του "έγκυρου" βήματος , ένα έχω να πω :
    ξύσε @ρχίδια ...

    TERRIS XRYSOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε όχι ρε Ιακχε να κάνεις ανάρτηση τι γράφει το Βήμα .
    Θα βγει τώρα ο ψυχάκιας και θα μας τα σπάσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.
    ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ:
    ΑΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΜΕ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ
    ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΑΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΕΠΑΝΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
    ΑΥΤΑ
    ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΑΚΧΕ
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΩ .... IAKXOS.COM@GMAIL.COM ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΡΕ ΛΙΓΟΥΡΙ......
      ΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ.....Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ....ΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ
      ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΣΑΝ ΚΙ΄ΕΣΕΝΑ ....ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ...ΕΙΝΑΙ ..ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΗ!!!!!!!!!
      ΗΛΗΘΙΕ....Ε!!!!!.....ΗΛΗΘΙΕ

      Διαγραφή
  4. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.
    ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ:
    ΑΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΜΕ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ
    ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΑΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΕΠΑΝΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
    ΑΥΤΑ
    ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΤΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΑΚΧΕ
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΛΑΚΑ ΙΑΚΧΕ ΜΑΣΗΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ iefimerida.gr
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ: http://olympia.gr/αποκαλυψη-σερβιραν κατρουγκαλο-για-να -κρυψουν-παπασταυρου
    Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΗΣ ΣΟΥ
    ΕΙΣΑΙ ΝΤΕΦΟΡΜΕ??????????? ΤΙ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΕΡΩΤΑΣ ; Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΤΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΤΟΥΓΚΑΛΟ ΤΟΥ 12%

      Διαγραφή
  6. ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!
    Του Γ. Γ.
    Χοντρό πονοκέφαλο θα δημιουργήσει στον Α. Σαμαρά η σημερινή αποκάλυψη που κάνει ο ΒΗΜΑτοδότης και φέρνει έμπιστο και στενό σύμβουλο του να βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ, Το «Βήμα» δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους, αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το κάνουμε.
    Και αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί όταν είχε ρθεί αρχικά στην δημοσιότητα αυτό το θέμα, ο Α. Σαμαράς αρκέστηκε στις αστείες δικαιολογίες που πρόβαλε ένας «από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του».

    Ας τα πιάσουμε όμως με την σειρά.

    Ο Ερβέ Φαλτσιανί ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει από ηλεκτρονικά συστήματα της τράπεζας HSBC γύρω στις 80.000 καρτέλες με καταθέτες. Οι 2.063 απ’ αυτές αποτέλεσαν τη Λίστα Λαγκάρντ.
    Μάλιστα ο Φαλτσιανί είχε δόσει συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Hot Doc»” και ένα μικρό μέρος απ’ αυτή παραθέτουμε:

    Η Ελλάδα δεν ζήτησε όλα τα στοιχεία

    Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχει να επιδείξει αρκετούς νόμους υπέρ των τραπεζών. Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν ζήτησε τα στοιχεία από την εισαγγελία της Γαλλίας μέσω δικαστή συνδρομής, όχι μόνο παρεμπόδισε την παραλαβή τους από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και έκρυψε μέσω Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλον ονόματα, αλλά δεν ζήτησε ποτέ τα πλήρη στοιχεία των συναλλαγών.

    Ό χαρακτηριστικά λέει ο Ερβέ Φαλτσιάνι «οι καρτέλες με τα ονόματα και τους λογαριασμούς που έχετε και εσείς στη διάθεσή σας είναι ένα μικρό κομμάτι των στοιχείων. Οι καρτέλες αυτές συνοδεύονται από στοιχεία με συναλλαγές, καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων, εταιρίες που συνδέονται με πρόσωπα.

    Ένας λογαριασμός μπορεί να φαίνεται κλειστός ή αρνητικός και να έχει σχέση με λογαριασμό που έχει εκατομμύρια σε άλλη χώρα. Όλα αυτά υπάρχουν. Η διαδρομή του χρήματος. Η Ελλάδα μπορεί να τα πάρει, αλλά δεν το έχει κάνει».

    Στην λίστα Λαγκάρντ που έχει δει το φως της δημοσιότητας περιλαμβανόταν και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου του ανθρώπου που «ο κ. Σαμαράς του έχει αναθέσει κατά καιρούς ειδικές αποστολές» όπως αναφέρει περασμένο δημοσίευμα του «Βήματος»:

    «Εν μέσω της θητείας του ως διπλωματικού συμβούλου του κ. Σαμαρά, το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και συγκεκριμένα όταν εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων.

    Από την πρώτη στιγμή ο Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό» και τόνιζε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του. Οι εξηγήσεις του έγιναν αποδεκτές από τον κ. Σαμαρά και δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο η θέση του στο στενό πρωθυπουργικό σύστημα εξουσίας».

    Σήμερα όμως τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα ότι ο Σταύρος Παπασταύρου διαθέτει καταθέσεις ύψους 5.397.856 δολαρίων σε off shore εταιρία με έδρα το εξωτικό νησί Τορτόλα στην Καραϊβική.

    Η στήλη του «Βήματος» δεν ονοματίζει τον 47χρονο δικηγόρο, έμπιστο συνεργάτη του Α. Σαμαρά αλλά τον «φωτογραφίζει» κάνοντας λόγο για πολιτικό πρόσωπο, που βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις στον λογαριασμό του που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική εξακολουθώντας ατύπως να συμβουλεύει πολιτικό κόμμα, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση.

    Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αποδείχθηκε μετά από έρευνα πως ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος. Μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος.
    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο δημοσιογράφοι του οποίο επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ. Οι δημοσιογράφοι είχαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία για το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. teri OYAOY
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μανωλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάνε όλοι
      Μιλάνε και οι κώλοι

      Μανωλάκης

      Διαγραφή
  8. Ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει, η είδηση δείχνει την ατελείωτη σήψη αυτής της κοινωνίας Βγάζουν στο μεϊντάνι το χυδαίο τους εμπόρευμα- το προοδευτικό σίχαμα- και το πουλάνε δυο δεκάρες. Τόσο αξίζει το σιχαμερό προοδευτικό σαρκίο τους προφανώς Όλοι αυτοί άκουγαν προφανώς εκστασιασμένοι τον εαμοβούλγαρο τζαβέλα να τραγουδά το "έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή" βρίζοντας "σκουλήκι άχρηστο" εκείνον τον επαγγελματία ο οποίος εν τούτοις επί 41 χρόνια ταΐζει το κηφηναριό Δόξα τω Θεώ: Βασανίστηκα πολύ για τον επιούσιο όλα αυτά τα χρόνια και θα βασανίζομαι για άλλα 25 ως να πάρω - αν πάρω (γιατί υπάρχουν οι κηφήνες)- σύνταξη Αλλά δεν πρόδωσα ποτέ τις Ιδέες μου. Έζησα ΓΙΑ αυτές και όχι ΑΠΟ αυτές
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποκαλύψεων συνέχεια από το larissanet.gr
    Νέα τροπή στο θέμα Κατρούγκαλου με μετεκλογική ανάθεση υπόθεσης

    Στις 12 Φεβρουαρίου ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την υποβολή προσφυγής κατά της περιφέρειας Θεσσαλίας που έκρινε παράνομο να μην σταλούν στοιχεία για τις μετατροπές συμβάσεων - Ήταν τυπικό ζήτημα ημερομηνιών, η υπόθεση είναι πρώην συνεργάτη μου, λέει ο υπουργός
    Την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος και οι αντιπαραθέσεις για το δημοσίευμα σχετικά με «σκάνδαλο» που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% του κ. Κατρούγκαλου για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως.



    Αυτή τη φορά σύμφωνα με το larissanet.gr, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το θέμα της διαθεσιμότητατς.

    Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου - όταν, δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του - ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.



    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο ίδιος από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα και δεν ασχολείται με τις υποθέσεις επαναπρόσληψης υπαλλήλων, καθώς έφυγε και από τη δικηγορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν.

    Η εφημερίδα Το Βήμα υποστηρίζει, αντίθετα, ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός». Εκτός αυτού, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στο ζήτημα της αμοιβής, είχε φροντίσει «να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».



    Σύμφωνα με το larissanet.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να δούμε τώρα θα βγεί κανεις στοθς δρόμους για να απαιτήσει τις παραιτήσεις του Κατρούγκαλου, του εκατομυριύχουν φορεκλέπτη Μητρόπουλου και των ομοίων τους ...?
    Δεκατη φορα Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε κατρουγκαλε ποιον πας να κοροιδεψεις; ξερουμε καλα οτι στις δικηγορικες εταιριες που ουσιαστικα αφεντικο ειναι ενα συνηθως αυτος του οποιου η φιρμα φερει το ονομα του τις εισπραξεις τις παιρνει ενας τοαφεντικο. Δηλ εσυ , οποιος καινα παει να καταθεσει την προσφυγη τα λεφτα εσυ τα παιρνεις απλα στελνεις τον υπαλληλο δικηγορο των τρεις και εξηντα να στην καταθεσει. Σιγα μην πηγαινες εσυ εσυ την ιδια ωρα που ο χαμαλης συναδελφος υπαλλληλος σου τρεχει στα δικστηρια εσυ πινεις καφεδακι στο κολωνακι!
    Ετσι δεν ειναι δικηγορε μετα γκρι?
    Εσενα λεω του πουαμιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3% ακροαριστεροί και αναρχικοί που υπήρχαν πάντα, συν το "βαθύ ΠΑΣΟΚ"!!! Και όταν λέμε "βαθύ ΠΑΣΟΚ", εννοούμε και τους πολιτικούς (όπως ο Κατρούγκαλος) και τους ψηφοφόρους... 850.000 οι πρασινοφρουροί του Δημοσίου (και οι οικείοι τους) ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην "αξιολογηθούν" ή για να (επανα)προσληφθούν στο Δημόσιο, δηλαδή να τους ταϊζει το κράτος κι εμείς οι υπόλοιποι, ακριβώς όπως ήταν μαθημένοι εδώ και 30 χρόνια. Προσθέστε σε αυτούς και τους άνεργους του ΟΑΕΔ που περίμεναν με τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν 650 Ευρώ επίδομα μηνιαίως και δώρο ένα τάμπλετ (χαχαχαχαχαχα), νάτοι οι 2.000.000 ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τζουγκράνες, καρέκλες με ανάκλιση , φραπεδιέρες, βεντάλιες, σημαίες ανεμίζουσες, πασιέντζες, σταυρόλεξα, , μαξιλαράκια χαλάρωσης, περιοδικά ποικίλης ύλης , αποδράσεις σαββατοκύριακου, άδειες παντός τύπου ... στου Κατρούγκαλου και συνεργάτες. Τα πάντα όλα για τους δημόσιους υπαλλήλους. ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..τέλειωσε το παραμύθι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Τώρα που έγιναν όλοι μνημονιακοί θα ησυχάσει το κεφάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σκοτώσουμε τον λαικισμό στη χώρα μας , μετά από 40 χρόνια κυριαρχίας του. Όλοι στάση πληρωμών προς το κράτος. Όσο υπάρχουν στην κυβέρνηση Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, Στρατούλης, Ρωμανιάς, Μπαλτάς, Κουράκης, Κουρουπλής, Ν. Παππάς, Ν. Φίλης, Φωτίου, Βαλαβάνη, Κατρούγκαλος, Μητρόπουλος, Κωνσταντοπούλου, Καμμένος, Τ. Κουίκ,ΚΟΛΙΑ, Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος, Λαπαβίτσας και λοιποί γραφικοί ακροαριστεροί και ακροδεξιοί λαικιστές, κανένας να μη πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο. Είναι επιτέλους καιρός αυτή η χώρα να φύγει από τον φθηνό λαικισμό και να πάμε επιτέλους στον ΡΕΑΛΙΣΜΟ και να γίνουμε μια κανονική ευρωπαική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕΕΕΕΕ. Ετσι, για να μάθουν τα γατάκια οι Δεξιοί τι σημαίνει να είσαι αριστερός μάγκας. Ετσι γίνονται οι δουλειές κύριοι. Λίγους μήνες θα κάτσουν αυτοί στην εξουσία, επομένως ότι προλάβουνε να αρπάξουμε τώρα που μπορούμε !! Αντε, βγείτε Τσιριζαίοι να να γράψετε υπέρ τους αριστερού σας Υπουργού !!
    Ο ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΠΑΕΙ
    ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ είμαι πεπεισμένος απόλυτα, ότι πρόκειται για ένα πρότυπο αριστερόσοφου επαναστάτη: αντικομφορμιστής, προσήνης, αγωνιστής, αντιφασίστας, αντιρρατσιστής, κονομημένος, σουρεαλιστής, γκροντέσκος, παρλαπιπιστής, λαοπλάνος, ΧρυσοΑΔΕΔΥΤΗΣ. Και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο μια συνομωσία απέναντι στη χαζομάρα και στην αμετροέπεια, απέναντι στον λαϊκισμό και την χαχαμπούχου διακυβέρνηση της χώρας!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ! Όπως λέει και το άσμα κάποιος γιορτάζει μα το βρήκα, είμαι εγώ!
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στις αριστερές κυβερνήσεις δεν παραιτείται κανείς γιατί όλα είναι συκοφαντίες της δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άνθρωπος που έχει περάσει από τις μισές επιτροπές αναθεώρησης του συντάγματος επί ΠΑΣΟΚ πόσο τίμιος μπορεί να είναι ....ο ήλιος ο πράσινος που έγινε ροζ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άνθρωπος που έχει περάσει από τις μισές επιτροπές αναθεώρησης του συντάγματος επί ΠΑΣΟΚ πόσο τίμιος μπορεί να είναι ....ο ήλιος ο πράσινος που έγινε ροζ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργος Βουλγαράκης

    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι νόμιμος άρα και ηθικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΙΑΚΧΕ παρτο ΟΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τόσο αξίζουν, όσο οι προμήθειες του Κατρούγκαλου. Μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων είχαν πιστέψει στην ηθική διακυβέρνηση, πάταξη της διαφθοράς για να ανασάνει λίγο η χώρα και αυτοί μόνο σε 55 μέρες έχουν γονατήσει την χώρα οικονομικά, κινδυνεύουμε να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα, γελοιοποίησαν την Ελλάδα με τον γραφικό perpetual Βαρουφάκη, κάηκαν τα ΑΕΙ, έδωσαν το σήμα ότι "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" σε όλες τις δύστυχες χώρες κλπ κλπ και τώρα οι νόμιμες αλλά ανήθικες μίζες αυτού του τύπου. Έτσι που ξεκίνησαν σύντομα θα τα ισοπεδώσουν όλα. Ο "σοφός λαός" κάτι έχει μυριστεί...από 85% υποστήριξη στις δημοσκοπήσεις είναι στο 50%. Ζητούνται πιλότοι ελικοπτέρων...
    Ελικοπτερας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρώτη φορά Αριστερά; Δεύτερη φορά ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γιατι άφησε το μισθό του Ευρωβουλευτή με 15 χιλ. το μήνα. Εδω εχει πολυ ψωμί εκκατομυρίων, σίγουρη απόδοση αφου αυτός θα εισηγειται στη Βουλή τις επαναπροσλήψεις και τα αναδρομικά για τους πελάτες του...σιγα μην τρέχει στις βρωμοβρυξελλες για 15 ψωρο χιλιάρικα το μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τελικά ΜΟΝΟ οι δημόσιοι κηφήνες έχουν δικαιώματα στην Ελλάδα. 1.500.000 του ιδιωτικού τομέα στα σκουπίδια. Δεν ξέρω τι φταίει Το Σύνταγμα που είναι ραμμένο στο κουστούμι του κηφήνα, οι πολιτικοί; Τα κόμματα; Πάντως λαμόγια "Κατρούγκαλοι" υπάρχουν σε όλα τα κόμματα..Απλά ο Σύριζα το είπε προεκλογικά. ΕΙΜΑΙ κόμμα συνέταιρος της ΑΔΕΔΥ.. όσοι απο τον κόσμο του ιδιωτικού τομέα το ψήφισε, κακό στον εαυτόν τους και στην οικογενειά τους έκανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κατρουγκαλε πες αλευρι! αντε να παρει σειρα και κανενας αντιπρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πεινασμένοι ...... Έχει να πέσει μάσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 3η σελ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εγκρίνει: Β) Τον διορισμό για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης στην δικηγόρο κ. Κατερίνα Λαϊνά (ΑΜ ΔΣΑ 24251), στην οποία δίνει την εντολή και πληρεξουσιότητα να καταθέσει την πιο πάνω αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του ΣΤΕ και να παραστεί κατά την δικάσιμο που θα προσδιοριστεί αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη δικάσιμο μετ αναβολή αυτής, προς υποστήριξη της κρινόμενης Αίτησης και προς εκπροσώπηση και υποστήριξη των συμφερόντων του Δήμου Λαρισαίων, να καταθέσει Υπομνήματα και σχετικά και να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη νόμιμη ενέργεια για την περαίωση των παραπάνω εντολών, εγκρίνοντας και κάθε πράξη της ως άνω πληρεξουσίου που έγιναν μέχρι σήμερα σχετικά με την παραπάνω υπόθεση για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας. Αποφασίστηκε, αναγνώσθηκε και υπογράφηκε. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
    θεμα δεν προκυπτει μονο για τον ανεκδιηγητο κατρουγκαλο αλλα και για τον επισης συριζαιο δημαρχο λαρισας καλογιαννη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλό που έφυγαν οι ''κλέφτες'' Σαμαραίοι και ήρθε η ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δικηγορικά γραφεία έχουν θησαυρίσει από τέτοιες υποθέσεις.....Μητρόπουλος-Κατρούγκαλος-Ρωμανιάς και Μαρία Τσίπρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ώστε έστειλες γράμμα, μικρέ πονηρέ τυμπανιστή, στη Μέρκελ, ε; Και μας το είχες κρυφό, ε; Και κλαιγόσουνα ζητώντας δανεικά επειγόντως, ε; Για να πληρώσετε τις επαναπροσλήψεις και το 12% του Κατρούγκαλου, ε; Γιατί παλληκάρι μου, δεν λειτουργεί το νταούλι; Πού είναι η αξιοπρέπειά σας, μ(π)αχαλομαγκάκια της συμφοράς; Και την προσφωνούσες "εξοχωτάτη", ε; Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μας εχουν ζαλίσει με αυτην την χρεοκοπία. Στο τέλος θα παρακαλάμε να γίνει να ηρεμήσουμε μετά απο τόση πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καιγόμαστε, δεν έχουμε ευρώ λέει ο Τσίπρας στην επιστολή στη Μέρκελ, μην ανησυχείτε έχουμε ρευστό, υποστηρίζει ο ίδιος στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν κατάλαβες Ιακχε πως ο τύπος που γράφει τα σχόλια είναι για χάπια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ