Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΜΑΝΤΗΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΠΗΡΕ Η ΝΤΟΡΑ ... (video)

GRANDE REDICOLO ΕΓΙΝΕ Η ΘΟΔΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ν.Δ. 
 


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ ...

 

o iakxos: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ...: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ "ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ" ΑΛΛΑ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΕΙ ΡΟΥΠΙ    Είναι σκληρός παίκτης ο Αντωνάκης. Τα κατάφερε δεν έγ...

84 σχόλια:

  1. Ως “θύμα” εμφανίστηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης στη ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην πρωινή εκπομπή του Star, επειδή έμαθε για την καταγγελία από τα ΜΜΕ κι όχι από τη Βουλή. Ισχυρίστηκε πως την περίοδο των εκλογών του '12 φοβήθηκε “όπως οι μισοί Έλληνες” ότι θα χαθούν οι καταθέσεις κι έτσι έκανε πολλές μικρές καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού.
    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως η ανασφάλειά του πήγαζε από το γεγονός πως το παιδί του σπούδαζε στο εξωτερικό και γι' αυτό έβγαλε περί τα 500.000 ευρώ. Είπε μάλιστα πως αυτό το ποσό μικρότερο είναι από τα χρήματα που έχει αφήσει στην Ελλάδα. Ερωτώμενος αργότερα για τα ποσά αυτά που φαντα΄ζουν εξωπραγματικά για τους περισσότερους Έλληνες, ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε πως είναι οι καρποί πολύχρονης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα του ίδιου και της συζύγου του και πως "αν κάποιος εργάζεται σκληρά στον ιδιωτικό τομέα, αμοίβεται"...

    Διέψευσε Σαμαρά για το “e-mail Χαρδούβελη”

    Ερωτώμενος για την περίοδο πριν τις εκλογές και γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκλεισε τη διαπραγμάτευση, ο Γκίκας Χαρδούβελης άφησε να εννοηθεί πως το “e-mail Χαρδούβελη” συνιστούσε κείμενο συμφωνίας με τους δανειστές, με τα μέτρα που περιελάμβανε να εφαρμόζονταν μόνο αν εκτροχιαζόταν ο προϋπολογισμός μέσα στο 2015. Με άλλα λόγια διέψευσε την προεκλογική ρητορική του Αντώνη Σαμαρά που έλεγε πως το e-mail Χαρδούβελη ήταν τα μέτρα που η τότε κυβέρνηση αρνούνταν να πάρει. Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ η εκπομπή ήταν στον αέρα, ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε σε κλήση που δέχτηκε στο κινητό του τηλέφωνο. Απορούμε ποιό όνομα είδε στην οθόνη του κινητού του για να σηκώσει το τηλέφωνο στον αέρα, όντας ο μόνος συνετευξιαζόμενος.

    Όσον αφορά στις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δυσκολεύτηκε εμφανώς να εξηγήσει πώς συνάδει η θέση της Νέας Δημοκρατίας πως ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει υπογράψει ουσιαστικά το e-mail Χαρδούβελη με τη δική του θέση πως η κυβέρνηση δεν πείθει τους εταίρους και δανειστές. Επανέλαβε πολλές φορές πως η κυβέρνηση πρέπει να "κάνει 50αράκια" τις προτάσεις της και να αφήσει πίσω την υπερβολική προβολή της κάθε κίνησης προς τους εταίρους. "Η δημιουργική ασάφεια βολεύει μόνο το εσωτερικό" είπε κατηγορώντας το Γιάννη Βαρουφάκη.

    Πειστικές απαντήσεις δεν έδωσε επίσης και στην ερώτηση γιατί δε διαπραγματεύτηκε κατά της τοξικότητας του μνημονίου για την οποία είχε αρθρογραφήσει στο παρελθόν. Ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχθηκε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έπρεπε πρώτα να κινηθούν προς την απελευθέρωση των αγορών παρά να ρίξει το εργατικό κόστος αλλά είπε ουσιαστικά πως από το '12 η κυβέρνηση έπρεπε να παίρνει τις δόσεις κι άρα δεν υπήρχε περιθώριο για περαιτέρω διαπραγμάτευση.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε μέσω εγγράφου ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διαβίβασε στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στοιχεία για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια, για τα οποία ερευνάται αν αυτοί που τους χορηγήθηκαν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες «μαύρου χρήματος».

    Σύμφωνα με τα αναφέρει στο έγγραφό του ο Ν. Παρασκευόπουλος, τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα που είχε απευθύνει στην Τράπεζα της Ελλάδας ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.

    Ο κ. Σούρλας είχε ζητήσει να πληροφορηθεί ποιοι πήραν τα δάνεια αυτά, ποιοι τα χορήγησαν, με ποιες εγγυήσεις, σε ποια οικονομική κατάσταση βρίσκονταν τότε και σε ποια σήμερα και ζητούσε επίσης να διερευνηθεί αν εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που διερευνώνται από τις Αρχές (λίστες Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό, λίστα με τις off shore κλπ).

    Εν συνεχεία, το Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος είχε απευθύνει σχετικό έγγραφο στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος πλέον έχει διαβιβάσει όλο το φάκελο στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

    Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητούσε από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερωθεί για την τύχη των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας του Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, των ακινήτων του Λονδίνου κλπ.

    Στο «κόσκινο» η λίστα Λαγκάρντ

    Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλείται έγγραφο του Γραφείου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου με το οποίο γίνεται γνωστό ότι από το ΣΔΟΕ έχουν υποβληθεί 32 εκθέσεις ελέγχου που αφορούν πρόσωπα αναφερόμενα στην εν λόγω λίστα των οποίων ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί.

    Σύμφωνα, πάντα, με το υπουργείο, έχουν υποβληθεί και 163 ηλεκτρονικά αρχεία, αναφερόμενων στην ίδια λίστα φυσικών και νομικών προσώπων. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν εκδοθεί ταυτάριθμες κατεπείγουσες εισαγγελικές παραγγελίες προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι 30 ενώ οι λοιπές βρίσκονται σε ώριμο στάδιο ελέγχου με εκτιμώμενο χρόνο περαίωσης τον Μάιο του 2015.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ.
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  3. Απειλούνται με χρεοκοπία σχεδόν οι μισές γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω των χαμηλών επιτοκίων,
    ενώ η Γερμανία έχει τις δικές της επικίνδυνες τράπεζες αποκαλύπτουν οι Financial Times.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραδόθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκο Νικολόπουλο στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, το σχέδιο πρότασης των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει το πώς η Ελλάδα έφτασε στο μνημόνιο.
    Στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η ανεύρεση κοινού τόπου για την κατάθεση κοινής πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής.
    Η κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα Μνημόνια είναι μία από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
    Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Φεβρουαρίου, στόχος είναι «να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό.
    «Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε. Το έχει ανάγκη η ίδια η δημοκρατία» υποστήριξε.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  5. Στο δόκανο του ελέγχου με στόχο την άμεση είσπραξη εσόδων μπαίνουν οι καταθέσεις Ελλήνων, οι οποίες αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής και «κρύβονται» σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κινούνται μεταξύ 20 και 25 δισ. ευρώ.
    Την ίδια στιγμή, πλην των 20-25 δισ. ευρώ, υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια, τα οποία είναι δύσκολο να εντοπισθούν καθώς βρίσκονται πλέον σε εξωτικούς επενδυτικούς προορισμούς.
    Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο χρησιμοποιώντας μαστίγιο όπου χρειασθεί, ενώ πιο φιλική θα είναι η αντιμετώπιση για όσους προσέλθουν εθελοντικά να δηλώσουν το προϊόν της φοροδιαφυγής, ανεξάρτητα εάν θα φέρουν ή όχι τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες.
    Ρόλο και λόγο όμως στις κυβερνητικές προθέσεις έχει, με βάση τις πληροφορίες της Realnews, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία διαφωνεί με την επιβολή ήπιων φορολογικών συντελεστών, δηλαδή 20%-25%, στις εν λόγω καταθέσεις και ζητά την αυστηρότερη φορολόγηση έως και 50%, με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται «φιλικά» όσοι δεν δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα και γέμιζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέσω της φοροδιαφυγής.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ.
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  6. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Σαμαράς τους τελείωσε σχεδόν χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του.

    Ο Μητσοτάκης είδε την ήττα της κόρης του, είδε το Σαμαρά πρωθυπουργό, ίσως να ζήσει κι άλλα χρόνια μέχρι να δει την πλήρη κατάρευση της πολιτικής του οικογένειας. Λίγο ακόμη θέλει και θα είναι εντελώς ανύπαρκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλαγή πολιτικής και μάλιστα άμεσα, αλλιώς δεν έχουμε ελπίδα, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας. Στα δεξιά της ΝΔ υπάρχει ένα ακροδεξιό μόρφωμα και ο μόνος που μπορεί να το πολεμήσει είναι η ΝΔ η οποία πρέπει να δυναμώσει με άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο είπε ο πρώην υπουργός.
    Σε αντίθετη περίπτωση όπως είπε ο κ. Δένδιας υπάρχει ο εφιάλτης η ΝΔ να γίνει ένα ακροδεξιό κόμμα της τάξης του 4-5%.
    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και αυτό πρέπει να ξαναγίνουμε είπε ο κ. Δένδια τονίζοντας πως το κόμμα πρέπει να αλλάξει άμεσα κατεύθυνση και να βγει στην κοινωνία, να την αφουγκραστεί για να μπορέσει να την εκφράσει και πάλι.
    Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ηγεσίας ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα έχει αρχηγό και αυτός πρέπει να κάνει την αρχή επανασχεδιασμού της πορείας του κόμματος.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση, φοβούνται τη χρεοκοπία και ζητούν να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός κοινής αποδοχής με τους Ευρωπαίους όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση.
    Οι επτά τους 10 πολίτες που μετείχαν στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την Εφημερίδα των Συντακτών τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με μια λύση κοινής αποδοχής μεταξύ της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων.
    Στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να γίνει «σε περίπτωση που στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης δεν γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων», το 69,6% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με μια λύση κοινής αποδοχής, ενώ το 27,4% εκτιμούν ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω κι αν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Το 3% δεν απάντησε.
    Ο ένας στους δυο ερωτηθέντες (50,4%) εκτιμά ότι «είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το επόμενο διάστημα», έναντι του 45,5% που έχει την αντίθετη άποψη. Το 4,1% δεν απάντησε.

    Θετικά κρίνονται και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης και σε ό,τι αφορά τα προτεινόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θετική και μάλλον θετική γνώμη έχει το 88,3% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική μόνο το 9,9%. Δεν απάντησε το 1,8%.

    Θετικά κρίνεται, επίσης, η προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις (93,5%) και η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ταμεία (88,8%).
    Για το θέμα της επανασύστασης της ΕΡΤ και της πρόσληψης των απολυμένων, το 52,3% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη, ενώ το 43,2% αρνητική και μάλλον αρνητική. Το 4,5% δεν απάντησε.
    Στο ζήτημα της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, το 84,2% δηλώνει ότι συμφωνεί, έναντι του 12,9% που διαφωνεί. Το 2,9% δεν εκφράζει άποψη.
    Η δημοσκόπηση έχει πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 - 5 Μαρτίου 2015.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 - 5% ? Μια χαρά είναι !!! Τόσο είχε και η πολιτική άνοιξη !!!
      Είναι μαθημένος σε τέτοια ποσοστά ο Αντωνάκης !!!

      Διαγραφή
  9. «Η Γερμανία, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, κέρδισε περί τα 80 δισ. ευρώ από την ελληνική οικονομική κρίση. Πρέπει να μιλούμε με αριθμούς, και όχι η μία πλευρά να θέλει να δασκαλέψει την άλλη με ψευτοηθικιστικές τοποθετήσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, στη Ρίγα της Λετονίας.
    Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα παραπάνω σχολιάζοντας το ζήτημα που επανέρχονται συχνά στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα χρήματα που έχει χάσει η Γερμανία, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, συμβαίνει «ακριβώς το αντίθετο».
    Στο ίδιο ύφος, ο κ. Κοτζιάς διέψευσε και τα στερεότυπα που αρκετές φορές κυριαρχούν στα γερμανικά ΜΜΕ και δείχνουν μια ολόκληρη χώρα, την Ελλάδα, και έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, με αρνητικές ιδιότητες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    «Στερεότυπα πως όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, τεμπέληδες και ψεύτες, αν και όλες οι ευρωπαϊκές στατιστικές λένε πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από όλους τους Ευρωπαίους.
    » Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60% νεανική ανεργία, πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη νέα γενιά, ποια στάση θα κρατήσει αυτή η νέα γενιά απέναντι στην ΕΕ, εάν δεν θα έχει δουλειά και ακούει συνέχεια για κυρώσεις.

    » Εντάξει, καταλαβαίνω πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί, πως όλοι οι Έλληνες είναι κακοί, μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά. Αυτό που λέω διαρκώς είναι πως θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μελλοντικά. Πρέπει να έχουμε μια θετική κατάσταση win-win...» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς.

    Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών και στα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «υπαίτιοι αυτών των σκανδάλων, Έλληνες, ζουν σήμερα στη Γερμανία» και κάλεσε τη γερμανική δικαιοσύνη να δώσει επιτέλους τα πρωτόκολλα των καταθέσεων, ώστε να έχουμε αποδείξεις για το ποιος δωροδοκήθηκε στην Ελλάδα.

    «Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις, και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει της καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες» κατέληξε ο κ. Κοτζιάς.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ''Η ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νεα ερωτήματα προκύπτουν για τα χρήματα που έβγαλε στο εξωτερικό ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκικας Χαρδούβελης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

    'Οπως τονίζει, ο κ. Χαρδούβελης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην κ. Τσαπανίδου σχετικά με τα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα. Πιο συγκεκριμένα:

    Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες, παρόλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!
    Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου!
    Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης, ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ. Να ενημερώσουμε τον κ. Χαρδουβελη ότι με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός Ε.Ε. το ποσό των 50.000 ευρώ…
    Τέλος ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον αναζητούμε και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες».

    Και καταλήγει: «Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη, ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και κυρίως δύο πολιτικές απαντήσεις:
    Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση;
    Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;»

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  11. «Να πάει ο λογαριασμός σε αυτόν που επέτρεψε στην κοινωνία να μας θεωρεί ακροδεξιό μόρφωμα» δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για την πτώση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές.

    Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα να μην διασπαστεί η ΝΔ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο και τον «εφιάλτη» η ΝΔ να μετατραπεί σε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4% με 5%. «Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος της ΝΔ αν είναι ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», είπε.

    Ο τέως υπουργός έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ήττα που έχει υπέστη ποτέ το κόμμα στην ιστορία του, κάνοντας λόγο για παράταξη με πορεία απομείωσης και για ανάγκη να συζητηθεί η ήττα αυτή στα όργανα του κόμματος.

    «Πρέπει να ξαναδούμε το ιδεολογικό μήνυμα μας, δεν πρέπει να γίνουμε ακροδεξιό γκρουπούσκουλο του 4 – 5%, όχι φασιστικό αλλά δημοκρατικό, μνημιονιακό αντί για αντιμνημονιακό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Βλέπω (ιδεολογική) διαρκή διολίσθηση... είναι εσωστρέφεια με αρνητικό πρόσημο όποιος συζητάει;» απάντησε ευθέως στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Δένδιας. Κατήγγειλε δε, ότι χθες (Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή) είδαμε κλακαδόρους, που δεν είναι μέλη του κόμματος, με συγκεκριμένο σκοπό». «Δεν θυμάμαι να χω ξαναδεί κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε.

    «Η κοινωνία μάς προσλαμβάνει ως συνεχώς δεξιότερη στροφή, το Ποτάμι υπάρχει επειδή αφήσαμε χώρο, κανείς δεν μας θεωρεί κεντρώο κόμμα ας είμαστε σοβαροί (...) μάς συνθλίβουν από αριστερά και από δεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, 64 κατηγορούμενοι, προκείμενου να δικαστούν για τη σύμβαση 8002 που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Μεταξύ άλλων, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου Πρόδρομος Μαυρίδης Θόδωρος Τσουκάτος,13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

    Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται απο την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

    Aπο όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σημερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξία και Φοίβη. Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των , Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Κάραβελα και του τραπεζίτη Ζαν Κλoντ Όσβαλντ.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  13. Θα τους λιώσω... Εδώ μιλάμε για ληστεία μετά φόνου και αν ο Τσοχατζόπουλος είναι "μέσα" για τροχαία παράβαση, μπροστά σε αυτά που έχουν κάνει οι υπόλοιποι» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Τvkosmos ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τους λόγους που τον οδήγησαν να στείλει στον εισαγγελέα την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 και των υποβρυχίων.

    Όσον αφορά τα NH-90 έκανε λόγο για μίζα ύψους 41 εκατομμυρίων, ενώ για τα υποβρύχια, δεν απέκλεισε το θέμα των τεχνικών προβλημάτων τους να έκλεισε σε πολιτικό επίπεδο. «Να δεχθήκαμε την παραλαβή με αντάλλαγμα λίγο παραπάνω ΕΣΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
      ΓΙΑΝΗΣ

      Διαγραφή
  14. Πρώτο κόμμα εμφανίζεται για ακόμη μια φορά στις ισπανικές δημοσκοπήσεις το Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσια, συγκεντρώνοντας ποσοστό 22,5% στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα El Pais, για τρίτο συνεχόμενο μήνα το Podemos βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθεί το PSOE με 20.2% και το Λαϊκό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι με 18.6%.

    Το κεντροαριστερό κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos) συγκεντρώνει το 18.4% ενώ η Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) το 5.6%.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Του φιδιού αυγά (ΓΑΠ)
    βγάζουνε φιδάκια
    θα πιούμε δηλητήριο
    σαν καλά παιδάκια.

    Πες τον μισοδούλη (Σαμαρά)
    να παραιτηθεί
    δεξιός σημαίνει
    δουλειά τελειωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιακχε αν ο ψυχάκιας που αναπαράγει ότι δίνει η γερμανική πρεσβεία στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ συνεχίσει το ίδιο βιολί να τον κόψεις γιατί μας έχει σπάσει τα @ρχίδια .
    Τα ακούμε κάθε μέρα από τον Πρετεντέρη , τον Μπάμπη και τα άλλα παιδιά και δεν χρειάζεται να τα διαβάζουμε και στο blog .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για περισσότερο από μιάμιση ώρα ο Νίκος Δένδιας και ο Ευάγγελος Αντώναρος συζητούσαν τις εξελίξεις στη ΝΔ μετά και την συνεδρίαση της Πολιτική Επιτροπής. Η ανησυχία και των δύο ήταν έκδηλη για το μέλλον της παράταξης.
    Η συνάντηση έγινε στην καφετέρια κεντρικού ξενοδοχείου λίγο πριν τις 8 το πρωί.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «Ο Αντώνης Σαμαράς και η παρέα του δεν μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη και τους βουλευτές της Ν.Δ. Ένας – ένας αποχωρούν από το πολιτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι.

    Ο κ. Σαμαράς δεν δέχθηκε να γίνει ούτε το συνέδριο του κόμματός του, καθώς φοβάται για την “τελευταία καρέκλα” που του απέμεινε –αυτή του προέδρου τη Ν.Δ.

    Αλήθεια, με ποια αξιοπιστία απευθύνεται στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς; Με την αξιοπιστία που του παρέχει το email του κ. Χαρδούβελη που θα εφάρμοζε νέα λιτότητα αν είχε παραμείνει στην κυβέρνηση; Ή με την αξιοπιστία που θα είχε ως υπουργός Οικονομικών του ο κύριος με τις 56 δόσεις;

    Η ηγεσία της Ν.Δ. αν έχει ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να απομακρυνθεί, οικιοθελώς, από την κεντρική σκηνή».

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τη Δευτέρα πρόταση για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη στις 19:30 σε ειδική ημερήσια διάταξη.
    «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από τις θηριωδίες και τις καταστροφές που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις επί γερμανικής κατοχής από τον σφετερισμό αρχαιολογικών θησαυρών από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και από το αναγκαστικό δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο Τρίτο Ράιχ συγκροτούν απαράγραπτη υποχρέωση, χρέος ιστορικό, ηθικό, νομικό και οικονομικό προς το λαό μας, αλλά και προς την ανθρωπότητα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
    «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό συνιστά, αναντίρρητα, εθνικό ζήτημα» υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας «την ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων να διεκδικήσουν αυτό το ιστορικό χρέος».

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ!!!
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΝΤΑΝΤΙΑ, ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΔ
    Την πολιτική ανικανότητα του Σαμαρά και την αναποτελεσματικότητά του, δεν χρειάζεται να την επισημάνουμε τώρα. Το Fimotro την είχε...
    επισημάνει κατ'επανάληψη κατά τη διάρκεια που ήταν πρωθυπουργός. Τότε που είχε δύναμη, όχι τώρα που είναι πολιτικό πτώμα και ο Τσίπρας, εάν προκηρύξει πρόωρες εκλογές θα του πάρει τα... σώβρακα. Αυτή η ανεπάρκεια κρίθηκε στις εκλογές. Και εφόσον μείνει στην ηγεσία της ΝΔ θα ξανακριθεί όποτε στηθούν και πάλι κάλπες. Δεν μπορούμε όμως να στηλιτεύσουμε την απερίγραπτη κατάντια της ΝΔ να βρίσκονται στις πρώτες σειρές των στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής ο φιλομνμηνονιακός τηλεβιβλιοπώλης Άδωνις, ο εφοριακός Βρούτσης που κάποτε ήταν συνδικαλιστής στις ΔΟΥ και τις Τοπικές Επιτροπής της Νάξου(!). Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Και φυσικά δεν παίνριε η μπάλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αν μη τι άλλο, και άλλη παιδεία διαθέτει και άλλο επίπεδο πολιτικού λόγο εκφράζει και σε προσωπικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Μπράβο Αντώνη. Την ώρα που ο Τσίπρας τρέχει στις διαπραγματεύσεις εσύ έχεις τον Άδωνι και τον Βρούτση στην πρώτη γραμμή των στελεχών! Πραγματική διάλυση της ΝΔ...
    Σ.Σ. Fimotro : Μην ξεχάσουμε το άλλο... ιερό τέρας που φαίνεται πίσω από τον Κυριάκο. Τον γίγαντα ΣΟΥΛΗ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ από το Κιλκίς!!! Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Κανένας στη ΝΔ δεν ντρέπεται για το επίπεδο αυτών των στελεχών;

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχει μια μερίδα κόσμου που ακόμα ελπίζει γιατί θέλει να τιμήσει τη ψήφο της αλλά είναι ώρα να κάνουμε μια θαρραλέα αποτίμηση της δεινής κατάστασης της χώρας και να πούμε ένα γενναίο όχι στον εξευτελισμό της χώρας που συντελείται τον τελευταίο μήνα. Η μόνη λύση είναι η σαφής πτώση της στήριξης της κοινής γνώμης ..είναι τώρα η ώρα να πει ο ελληνικός λαός οτι εσφαλε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μ. Ιγνατίου: Άθλος το 28% του Σαμαρά-Οι νεοφιλελέ που θέλουν να τον διώξουν θα το βλεπαν με τι κιάλι
    [Και έχεις το νούμερο τον Δένδια να λέει "η ΝΔ υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της"... ναι ρε την υπέστη αλλά πες μας και τι μέτρα πήρε ή πες μας που πήγε το ΠΑΣΟΚ που πήρε αντίστοιχα μέτρα...]

    Δεν ασχολούμαι ποτέ με τα κομματικά δρώμενα. Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω τους αστούς ανεγκέφαλους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ, που συνασπίστηκαν για να διώξουν τον Αντώνη Σαμαρά. Οπως και να δει κανείς τα εκλογικά αποτελέσματα, άθλος είναι το 26% 28% για έναν πρωθυπουργό και ένα κόμμα που έχει επιβάλει στον λαό τα πιο σκληρά μέτρα τα τελευταία 100 χρόνια.

    Κανονικά η Ν.Δ. έπρεπε να λάβει, με το ζόρι, το 15% των ψήφων, διότι τα μέτρα οδήγησαν στη φτώχεια πολλούς ανθρώπους. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτοί που τον κατηγορούν σήμερα, αν ήταν στη θέση του, θα είχαν επιβάλει ακόμα χειρότερα μέτρα, διότι αυτό επιτάσσει η καπιταλιστική ιδεολογία τους και, βεβαίως, θα έψαχναν την ψήφο τους με το κερί…

    Μ. Ιγνατίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι τον Φθινόπουρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40% .

      Διαγραφή
    2. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι το Φθινόπωρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40% .
      Μόνο αυτός σήκωσε το ανάστημά του και ψήφισε τον Πάκη για πρόεδρο .
      Όλοι οι άλλοι κότες με λυρί είναι .

      Διαγραφή
    3. Αντώνης Σαμαράς :
      Ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    4. Ο 3.34 είναι λογικός άνθρωπος

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  23. Ντορα...

    Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρα στα πανιά σου.

    Κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήτω η ΠΟ.ΛΑ .
      Όχι στους προδότες

      Διαγραφή
    2. Αντώνης Σαμαράς :
      Ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    3. Χωρίς την Ντόρα ακόμη θα περίμενε να γίνει πρωθυπουργός ο Αντωνάκης .
      Δεν έριξε καμία κυβέρνηση η Ντόρα , άλλος είναι ο προδότης .

      Διαγραφή
  24. Η Ντόρα είχε φύγει μετά τις εσωκομματικές. Έκανε το ΔΗ.ΣΥ και βολόδερνε εκεί στο 1,5%-2%... Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να ήταν ήδη από το 2012 συνταξιούχος της πολιτικής, θα την βλέπαμε αραιά και που στα κανάλια να λέει καμιά αρλούμπα σαν "πρώην πολιτικός" και τέλος καλό όλα καλά... Κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που το 2012 διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν πρέπει να γυρίσει στη Ν.Δ ο Καρατζαφέρης με τον Βελόπουλο, τον Πλεύρη, τον Κοραντή κ.α., αλλά πρέπει να γυρίσει η Ντόρα με τον Αυγενάκη και να μπει και πρώτη στο Επικρατείας μάλιστα!!! Έπεσε όλος ο κομματικός σχεδιασμός πάνω στο γιο της, να τον βγάλει περιφερειάρχη λες και δεν υπήρχαν άλλοι...

    Όσο για τον Δένδια, τι να πει κανείς... Αντί να αφεθεί στη μοίρα της Κέρκυρας και να είναι σήμερα "πρώην βουλευτής", τον κατέβασαν στην Αθήνα κι έπεσε πάνω του όλος ο κομματικός σχεδιασμός να τον βγάλει βουλευτή... Ο κύριος μηδέν εις το πηλίκον, που με το αμίμητο "υπάρχει ευνομία σε όλη τη χώρα, το μόνο πρόβλημα δημόσιας τάξης είναι η Χρυσή Αυγή", κατάφερε να πάρει ο Κασιδιάρης 20% για τη δημαρχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι το φθινόπωρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40% .
      Μόνο αυτός σήκωσε το ανάστημά του και δεν ψήφισε τον Πάκη για πρόεδρο.
      Όλοι οι άλλοι είναι κόρες με λυρί .

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η ΠΟ.ΛΑ
      Όχι στους προδότες

      Διαγραφή
    3. Αντώνης Σαμαράς :
      ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    4. Ο Σαμαράς αν δεν κάνω λάθος το 1996 πήρε 2,8% . Μην ξεχνιόμαστε ...
      Και μετά 10 χρόνια παρακαλούσε για να τον πάρουμε πίσω ...

      Διαγραφή
    5. Ο 3.37 είναι λογικός άνθρωπος

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  25. Γιατί δεν κάνει η Ντόρα ένα ξεγυρισμένο συνέδριο στο κόμμα της το ΔΗΣΥ, να βγάλει το άχτι της; Αφού εκεί είναι αδιαμφισβήτητη πρόεδρος άχρι καιρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι το Φθινόπωρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40% .
      Μόνο αυτός σήκωσε το ανάστημά του και δεν ψήφισε τον Πάκη για πρόεδρο .
      Όλοι οι άλλοι είναι κότες με κυρία .

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η ΠΟ.ΛΑ
      Όχι στους προδότες

      Διαγραφή
    3. Αντώνης Σαμαράς :
      ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ντόρα , το σίγουρο είναι πως εμείς δεν θα αφήσουμε να κάνει ο Σαμαράς την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ΠΟ.ΛΑ

      Διαγραφή
    5. Ο 3.40 είναι λογικός άνθρωπος

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  26. Αυτή τη φορά που , πλέον, ο Α. Σ. δεν έχει το βάρος της διακυβέρνησης , έχει έρθει η ώρα να τελειώνει με τα βαρίδια που υπάρχουν στη παράταξη . Οι Μητσοτάκηδες , πάντα ξένοι και πάντα αντιπαθείς , να είναι βέβαιοι ότι εμείς η βάση δεν πρόκειται ν' αφήσουμε τη παράταξη στα χέρια τους . Η δε κόρη , αστεία πλέον , από τον εγωϊσμό και την εμμονική της εμπάθεια . Όσο για τους φουσκωμένους διάνους που θεώρησαν εαυτούς επίδοξους αρχηγούς , είναι τελειωμένοι , επειδή δεν μπόρεσαν ποτέ να διακρίνουν τα όρια μεταξύ φιλοδοξίας και παλιανθρωπιάς .

    Αντώνη , βγες στον κόσμο και να είσαι βέβαιος , ότι εκεί θα βρεις τη βοήθεια και τη στήριξη που θέλεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι το Φθινόπωρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40%.
      Μόνο αυτός σήκωσε το ανάστημα του και δεν ψήφισε τον Πάκη για πρόεδρο .
      Όλοι οι άλλοι είναι κότες με λυρί .

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η ΠΟ.ΛΑ
      Όχι στους προδότες

      Διαγραφή
    3. Αντώνης Σαμαράς :
      ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    4. Ο 3.43 είναι λογικός άνθρωπος

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή

  27. Προς Ντόρα: Όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα

    Όσο για τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, που ευνοήθηκαν πολλαπλώς από τον Σαμαρά και του έριξαν πισώπλατες μαχαιριές, έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι το Φθινόπουρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40% .
      Μόνο αυτός σήκωσε το ανάστημά του και δεν ψήφισε τον Πάκη για αρχηγό .
      Όλοι οι άλλοι είναι κότες με λυρί .

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η ΠΟ.ΛΑ
      Όχι στους προδότες

      Διαγραφή
    3. Αντώνης Σαμαράς :
      ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    4. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ !
      ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ ΑΥΤΟ ???

      Διαγραφή
    5. Ο 3.46 είναι λογικός άνθρωπος

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  28. Με ειρωνεία υποδέχθηκε απ’ ότι μάθαμε η Ντόρα την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να πει τέλος στο συνέδριο. Ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο του κόμματος γιατί προφανώς θεωρεί εαυτόν σπουδαιότερη. Πιστεύει η ίδια ότι η άποψή της είναι υπεράνω όλων και όσοι είναι αντίθετοι σ’ αυτήν αξίζουν της ειρωνείας και της χλεύης.

    Όμως, ίσως είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράγματα στη Νέα Δημοκρατία. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και η κακιά του ώρα. Κι επειδή το Μητσοτακέϊκοδεν είχε ποτέ μπέσα μήπως ήρθε η ώρα να φύγει, να πάει αλλού οριστικά;

    Δεν ξέρουμε αν θα μείνει ο Σαμαράς, αν θα φύγει ή τι σκοπεύει να κάνει το επόμενο διάστημα. Δεν ξέρουμε ούτε και τι θα κάνει ο Καραμανλής που έχει δικαίωμα να ομιλεί περισσότερο από την Ντόρα και τους δορυφόρους της.

    Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η ΝΔ δεν πρέπει να παραδοθεί στα χέρια της Αγίας Οικογένειας με κανένα τρόπο και σε κανένα πρόσωπο που προέρχεται από εκεί. Άλλωστε, και λερωμένη τη φωλιά τους την έχουν και ηθικό πλεονέκτημα δεν έχουν αλλά και ο κόσμος δε θέλει ούτε να τους βλέπει.

    Έπαιξαν και παίζουν βρόμικα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια χρόνια τώρα. Είναι από τις πλέον διαπλεκόμενες οικογένειες στην Ελλάδα. Κι επειδή δεν ξέρουν με τίποτε να χάνουν γι’ αυτό γίνονται «σκυλιά» έτοιμα για εκδίκηση.

    Ο Σαμαράς τους κάθισε στο στομάχι δύο φορές. Και το 1992 και το 2009 όταν η Ντόρα ήθελε να κάνει πάρτι στη ΝΔ. Τους χαλάει το πρόγραμμα και τώρα. Κι ενώ η χώρα κινδυνεύει και δεν είναι ώρα για εμφύλιους, η οικογένεια Μητσοτάκη αποφάσισε τον εμφύλιο. Αυτή θα xάσει όπως έχασε και το 2009 όταν και σηκώθηκε η Ντόρα κι έφυγε και νόμιζε ότι θα πάρει μαζί της όλη τη ΝΔ.

    Αν θέλει να φύγει, ας φύγει αλλά να μην ξαναγυρίσει, αρκετά πια με τους υπονομευτές.

    Όσο για τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, που ευνοήθηκαν πολλαπλώς από τον Σαμαρά και του έριξαν πισώπλατες μαχαιριές, έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο κόσμος της παράταξης ξέρει ποιοι είναι οι αχάριστοι, τα κομματόσκυλα, οι ανεπάγγελτοι και οι προδότες και θα τους τιμωρήσει. Νόμισαν ότι έχουν μεγαλύτερο μπόι από τον ίσκιο τους.

    Μικρά ασήμαντα ανθρωπάκια που δεν έκαναν τίποτε στη ζωή τους θέλουν να σώσουν την παράταξη. Είναι στην ίδια μοίρα με την Ντόρα και την παρέα της.

    Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση, ιδεολογική αποσαφήνιση, καθαρό στίγμα, επιστροφή στους νοικοκυραίους και στους σοβαρούς ευρωπαϊστές, κεντρώους, δεξιούς ή πιο πέρα. Αυτό θα γίνει αλλά όχι με τους λαθρεπιβάτες ή τα ποντίκια που φεύγουν όταν βλέπουν το καράβι να βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Κυριάκο αρχηγό μέχρι το Φθινόπουρο θα είμαστε κυβέρνηση με 40% .
      Μόνο αυτός σήκωσε το ανάστημά του και δεν ψήφισε τον Πάκη για πρόεδρο .
      Όλοι οι άλλοι είναι κότες με λυρί .

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η ΠΟ.ΛΑ
      Όχι στους προδότες

      Διαγραφή
    3. Αντώνης Σαμαράς :
      ο πρωθυπουργός του 18%

      Διαγραφή
    4. Ο 3.49 είναι λογικός άνθρωπος

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  29. ΚΛΑΙΩ! Πανάρας πανηγυρίζει ότι κατέβασε τα παντελόνια για να πάρει λεφτά από "τοκογλύφους"
    Δηλ. ρε Πανάρα υπήρχε "χρηματοπιστωτικό πρόβλημα"; Δηλ. Δεν είχαμε σάλιο; Δείτε εδώ τι δέχθηκαν και τι πανηγυρίζει ο Πανάρας

    «Έχουμε καλά νέα από το Eurogroup», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
    Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, δήλωσε: «Έχουμε την έναρξη της υλοποίησης της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου και ουσιαστικά την απόφαση για την εύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό. Δηλαδή ξεκινάνε οι διαδικασίες προκειμένου να λυθεί το θέμα με την ρευστότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα έχω να σου πω 10.32
      ξύσε @ρχίδια ...

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  30. 150 δις Ιταλικού χρέους αγοράζει η ΕΚΤ! Βρέχει χρήμα στην ΕΕ αλλά εμείς Πρώτη Φορά Αριστερά και Γιάνη...καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτά που λέει ο 12.14 ένα έχω να του πω
      π@ύτσες μπλε ...

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  31. Οσο περνάει ο καιρός, τόσο αντιλαμβάνομαι ότι ψηφίσαμε στις 25 Ιανουαρίου ως τυφλοί και ως κωφοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εξαρτημένοι “ανεξάρτητοι” αρνήθηκαν την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, παρασύροντας την χώρα σε εκλογές.Γιατί; Για να μη βγεί η Ελλάδα από το μνημόνιο με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Η Ελλαδα θα παρέμενε ως τον τέλος Φεβρουαρίου στο Μνημόνιο και μετά περνούσε στην επιτήρηση, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

    Τι πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Οτι μόλις τους έβλεπαν στις Βρυξέλες, θα υποκλίνονταν μπροστά τους; Οτι θα τους τρομοκρατούσε η ιδέα πώς αυτοί είναι αριστεροί και …θα´καναν στην μπάντα… έρχεται ο Λοσάντα; Οτι δια μαγείας θα βγαίναμε από το Μνημόνιο και θα ήταν το δικό τους επίτευγμα; Δεν ξέρω. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι για μια ακόμη φορά ψηφίσαμε χωρίς σχέση θυμικού με λογική. Αυτοπαγιδευτήκαμε.

    Μας συνεπήραν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, δήθεν αξιοπρέπεια, δήθεν υπερηφάνεια, δήθεν λεφτά για τους συνταξιούχους, δήθεν αύξηση στους μισθούς. Δήθεν λεφτά υπάεχουν.Ολα δήθεν. Και σήμερα; Σήμερα,θα ενοικιάσουν τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα για τους μετανάστες, με τα δικά μας λεφτά. Θα δώσουν σάντουιτς και καφέδες στη ΔΕΗ με τα δικά μας λεφτά. Θα “ανοίξουν” την ΕΡΤ, με τα δικά μας λεφτά….που ομως δεν έχουμε! Τόση κοροϊδία, δεν τη σηκώνει κανείς. Οσο ηλίθια κι αν ψηφισε.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε κράτος από τον Σαμαρά. Με πλεόνασμα.Με ανάκαμψη μέσα στο 2015. Με ιδιωτικοποιήσεις. Με μεγάλα έργα. Με δρομολογημένο τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης. Και τι κάνει; Διαλύει το κράτος. Εφαγε το πλεόνασμα μέσα σε σαράντα ημέρες. Εστειλε στα σκουπίδια τις ιδιωτικοποιήσεις.Σταμάτησε τα μεγάλα έργα. Κι έβαλε την δημόσια διοίκηση κάτω από τον έλεγχο του κόμματος με τους διορισμούς ερασιτεχνών κομματικών,αποτυχημένων βουλευτών, συνδικαλιστών και άλλων ακρίδων του δημόσιου τομέα, που από το 1981 ως σήμερα απομυζούν συστηματικά τα ταμεία του κράτους.

    Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να αντιληφθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέδιο διακυβέρνησης. Κανένα σχέδιο για την οικονομία. Κανένα σχέδιο για κανέναν τομέα. Το μόνο σχέδιο ήταν εκείνο της κατάληψης της εξουσίας. Με κάθε μέσο. Αντε τωρα να δω τι θα την κάνουν! Αλλά άντε να δω και και τι μποροούμε να κάνουμε εμείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο. 12.41 έχω να του πω
      του κ@λου τα εννιάμερα ...

      TERRIS XRYSOS

      Διαγραφή
  32. Την ώρα λοιπόν που άνεργοι, άφραγκοι, άντε και κάποιοι μπαταχτσήδες -για να μη χαλάσω το χατίρι μερικών- ψάχνονταν για το πώς θα τα φέρουν βόλτα με τις 100 και με τις 72 δόσεις, υπήρχε και ένας πέραν πάσης υποψίας κύριος που είχε βρει στα κρυφά και στα μουλωχτά τη λύση του προβλήματός του. Ούτε 100, ούτε 72. Έβαλε μπρος το κόλπο με τις 56 δόσεις και καθάρισε ο άνθρωπος.
    Σε τράπεζες δούλευε τόσα χρόνια, σιγά που δεν θα ήξερε τα ψιλά γράμματα του συστήματος. Αυτά που διαφημίζουν χρόνια τώρα όλες οι τράπεζες. Ειδικά προγράμματα εμβασμάτων έως και 10 χιλιάδων ευρώ που δεν ενεργοποιούν κανένα τραπεζικό και ελεγκτικό «σύστημα συναγερμού». Τόσα τέτοια προγράμματα είχε πουλήσει κατά τη διάρκεια της τραπεζικής του σταδιοδρομίας ο κύριος Γκίκας, σιγά που δεν θα τα χρησιμοποιούσε και για λογαριασμό του.
    Είτε με εμβάσματα, είτε με το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλαπλών πιστωτικών καρτών σε φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη έχουν κάνει φτερά δισεκατομμύρια ευρώ κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιατί στο κάτω κάτω γι' αυτό υπάρχουν οι τράπεζες. Για να μην αναγκάζεσαι να φορτώνεις τους κόπους μιας ζωής σε μια σακούλα σκουπιδιών και να τρέχεις στις Άλπεις και στα Λουξεμβούργα με κίνδυνο να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών και των εισαγγελέων. Εύκολα, γρήγορα και προπαντός διακριτικά το ίδιο το σύστημα, που υποτίθεται πως αιμορραγεί και ζητά συνεχώς μεταγγίσεις, δίνει στους πελάτες του τα εργαλεία και τις ασφαλείς λύσεις ώστε να του πίνουν το αίμα χωρίς περιττές και αδιάκριτες ερωτήσεις. Σε δόσεις και σε πιστωτικές κάρτες των δέκα χιλιάδων ευρώ. Απλά, νόμιμα και νοικοκυρεμένα. Γιατί το μυστικό κρύβεται στις δόσεις.
    «Έκανα τις μεταφορές από το σπίτι μου και για να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλω, έκανα πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορώ να κάνω έλεγχο» δικαιολογήθηκε ο πρώην υπουργός μα άπαξ τραπεζίτης. Δεν έκανε και καμιά παρανομία ο χριστιανός, ούτε παραβίασε κανένα νόμο του κράτους. Απλώς χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα που χρόνια πούλαγε και ο ίδιος από την τράπεζα που εργαζόταν. «Ξενοιάζω» είναι ο χαριτωμένος και πολλά υποσχόμενος τίτλος του συγκεκριμένου προγράμματος που σου δίνει την δυνατότητα να μεταφέρεις και από τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή όσα χρήματα θέλεις σε «δόσεις» είτε για να σπουδάσεις τα παιδιά σου είτε για να αποφύγεις ενδεχόμενα «ατυχήματα».

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρ. Καραγιαννίδης: Μία ακόμη περίπτωση αδιαφανούς κρατικής χρηματοδότησης οι "Μακεδονικές Βιομηχανίες Μετάλλου A.E"
    Ερώτηση σχετικά με την επί χρόνια μη καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων των εργαζομένων στις "Μακεδονικές Βιομηχανίες Μετάλλου Α.Ε" απευθύνει στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης.
    Σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η εν λόγω εταιρείας αποτελεί "μία ακόμη περίπτωση αθρόας πλην αδιαφανούς κρατικής χρηματοδότησης βάσει αναπτυξιακών νόμων με ρήτρα δημιουργίας μονίμων θέσεων εργασίας, η οποία ωστόσο δεν τηρήθηκε ποτέ" και η οποία "κατέληξε στη λίστα μεγαλοφειλετών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1185/2011, με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1.114.248,71 ευρώ, χωρίς την προσδοκία απόδοσης των οφειλών".
    Όπως καταγγέλλει ο Χρήστος Καραγιαννίδης, "παρ' όλη την κρατική χρηματοδοτική στήριξη, η επιχείρηση από εγκαταστάσεώς της σχεδόν εμφάνισε προβλήματα πληρωμών προς το προσωπικό της και επέδειξε αξιοσημείωτη αδιαφορία για τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την καταβολή μισθών υπερημερίας, το σεβασμό εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας".
    Επειδή, οι απαιτήσεις των εργαζομένων δεν έχουν μέχρι και σήμερα ικανοποιηθεί, παρότι φαίνεται να έχει προηγηθεί αναγκαστικός πλειστηριασμός της ακίνητης περιουσίας της εν λόγω επιχείρησης, ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. «Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού The Nation
    «Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της» αναφέρει στο εξώφυλλό του το αμερικανικό περιοδικό The Nation, ενώ σε σχετικό δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
    «Οι Έλληνες διαπραγματευτές με τη ριζοσπαστική τους στάση άλλαξαν το μέλλον της Ευρωζώνης - Ρωγμές στο Τείχος του Βερολίνου», αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό.

    Επίσης, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτό που έχει επιτύχει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ορισμένες ζωτικής σημασίας παραχωρήσεις, πρώτα απ” όλα: χρόνο για να βάλει τέλος στην παράλογη απαίτηση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και το δικαίωμα να παρουσιάσει το δικό του μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Αυτά αποτελούν μια νίκη μεγαλύτερη από ό,τι μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά και είναι αποτέλεσμα της θέλησης των Ελλήνων διαπραγματευτών να κρατήσουν μια πραγματικά ριζοσπαστική στάση, διακινδυνεύοντας τα πάντα. Με τον τρόπο αυτό, έχουν αλλάξει το μέλλον της ευρωζώνης. Ρωγμές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο Τείχος του Βερολίνου. Το σκληροπυρηνικό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να διαχωριστεί η πολιτική από την οικονομία».
    Καταλήγοντας, σημειώνεται ότι «μια μικρή χώρα επέλεξε να επιμείνει στη δημοκρατία της, παρά την αντίσταση από τις Βρυξέλλες, οξύνοντας την αντίφαση στην καρδιά της ευρωζώνης. Έρχονται εκλογές στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που επλήγησαν σκληρά από τη λιτότητα».

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δένδιας vs Μητσοτάκη: Οι «νέο-δελφίνοι» της ΝΔ
    Ο Καραμανλής σιωπά (ως συνήθως), ο Αβραμόπουλος αποστασιοποιείται και το σκέφτεται, ο Μεϊμαράκης παρίσταται και το ζυγίζει. Κι όσο οι βαρώνοι αφήνουν να εξαντληθεί μέχρις εσχάτως το «καμένο χαρτί» του Αντώνη Σαμαρά, οι «νέο-δελφίνοι» της ΝΔ βγαίνουν στο προσκήνιο, εάν όχι με αξιώσεις, τουλάχιστον με πολιτικό θόρυβο.

    Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τα πιο δυναμικά “new entries” στο πέλαγος της μετεκλογικής γαλάζιας αμφισβήτησης, διεκδικώντας αμφότεροι χρίσμα δελφίνου.

    Ο Νίκος Δένδιας, έχοντας πάρει στα χέρια του τα χαρτοφυλάκια Δημόσιας Τάξης, Άμυνας και Ανάπτυξης έγραψε σύντομη αλλά μεστή ιστορία ως «protégé υπουργός» του Σαμαρά. Άρχισε να απαρνείται την παλιά φιλία μετά τον μικρό Τιτανικό των ευρωεκλογών και ολοκλήρωσε το διαζύγιο, με καθόλου βελούδινο τρόπο, μετά τον καταποντισμό των εκλογών.
    Έκτοτε χτίζει σταθερά και όλο και πιο… θορυβωδώς το εν δυνάμει ηγετικό προφίλ του: Προβάλει ως «δημοκρατικό παράσημο» την κόντρα του – από την εποχή που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης - με τον νυν φυλακισμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, φλερτάρει εμφανώς, εσχάτως τουλάχιστον, με τον ζαλισμένο μεσαίο χώρο της συντηρητικής παράταξης και θυμίζει, συχνά πυκνά, τα «ένσημα» που είχε κολλήσει ως φοιτητής της Νομικής, σπουδάζοντας και εργαζόμενος παράλληλα σε βιομηχανία καλλυντικών.
    Χτίζει προφίλ μετριοπαθούς κεντρώου και ανακαλύπτει – επίσης εσχάτως – την απέχθειά του για το δεξιό άκρο της ΝΔ. Ο Νίκος Δένδιας αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, καταγγέλλοντας «κλακαδόρους» από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και χρεώνει στον Σαμαρά ότι άφησε «την κοινωνία να θεωρεί τη ΝΔ ακροδεξιό μόρφωμα».
    Οι γνωρίζοντες και έχοντες μνήμη, όμως, λένε ότι θα πρέπει να κοπιάσει αρκετά ακόμη. Κυρίως, για να ξεχαστούν δηλώσεις του, όπως εκείνη που είχε κάνει όντας ακόμη υπουργός Δημόσιας Τάξης: «Η… ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχονται οι Έλληνες είναι τραγική», είχε πει τότε και τα δάκρυα της μεσο-αστικής δημοκρατίας ακόμη δεν έχουν στεγνώσει…

    Στην άλλη όχθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνηθίζει να κάνει μισό βήμα μπρος και δύο πίσω: Είναι εκ των συνομιλητών του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ουδέποτε υπήρξε ενταγμένος στο «σαμαρικό στρατόπεδο» και τα τελευταία χρόνια ακολουθεί σταθερή πορεία πλήρους αυτονόμησης από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Επιλέγει το καθαρό νεοφιλελεύθερο μπλοκ ως ιδεολογική βάση για την αναρρίχησή του (;) στην ιεραρχία της παράταξης, αγαπημένο του πεδίο βολής είναι επί χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι κι έκανε το πρώτο ανοιχτό βήμα καταγραφής του ως δελφίνου με ένα «μίνι μανιφέστο» όταν επέλεξε να μην ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Τελευταία επιλέγει τις στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις με κύριο αποδέκτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Χθες, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και το γεγονός ότι του απάντησε, με προσωπική ανακοίνωση ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ερμηνεύθηκε από πολιτικούς του φίλους και ως «αναγνώριση κομματικού προβαδίσματος».
    Η εν λόγω περπατησιά, ωστόσο, μάλλον έμεινε και πάλι… μισή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όπου ζήτησε μεν συνέδριο, αλλά διαβεβαίωσε ότι... δεν τίθεται θέμα ηγεσίας και ότι ο ίδιος δεν έχει προσωπικές βλέψεις για την αρχηγία του κόμματος. Έμπειρα γαλάζια στελέχη λένε ότι θέλει μεν, είναι αμφίβολο εάν μπορεί δε… Τόσο λόγο οικογενειακής «κληρονομιάς», όσο και ελλείψει φυσικών και στρατηγικών συμμαχιών στην παράταξη.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η «επίθεση Σόιμπλε» για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης
    Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε μερίδα μέσων ενημέρωσης για τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup έκαναν λόγο για έντονο επεισόδιο και επίθεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη σχετικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Ορισμένα μέσα, επικαλούμενα πηγές, ανέφεραν ακόμη πως “το Βερολίνο είναι έξαλλο” επειδή κατατέθηκε το νομοσχέδιο χωρίς να έχει πάρει το “πράσινο φως”.

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών φέρεται να απάντησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως το νομοσχέδιο αυτό θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, και πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος και ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να το καταθέσει.
    Όταν ρωτήθηκε για το θέμα στη συνέντευξη Τύπου o Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε: “Ο κ. Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ. Και προφανώς δεν το έκανε σήμερα. Ο κ. Σόιμπλε πράγματι έθεσε ένα ερώτημα για το οποίο ζητούσε πληροφορίες. Νομίζω πως η απάντησή μου τον κάλυψε, αν και θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο για το πόσο καλύφθηκε από την απάντηση μου. Γενικότερα θέλω να τονίσω πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Έχουμε υποσχεθεί στους εταίρους μας πως δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα που θα έχει αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα”, όμως η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετεί στο πλαίσιο της λαϊκής κυριαρχίας που είναι αποφασισμένη να σεβαστεί.

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χαρδούβελης: Έφερα πιο πολλά λεφτά απ' όσα έβγαλα

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα πέντε χρόνια που πέρασαν είχαμε:

    α) Έναν πρωθυπουργό που πήγε στις Κάννες, του είπαν εκεί η Μέρκελ, οι «εταίροι» και οι εγχώριοι «σωτήρες» ότι η θητεία του έληξε πριν την ώρα της, εκείνος το δέχτηκε, παρέδωσε την κυβέρνηση και όλα αυτά … θυμήθηκε να τα «καταγγείλει» μετά από 4 χρόνια μόνο και μόνο για να πάρει μερικά ψηφαλάκια και να μπει στη Βουλή…

    β) Έναν δεύτερο πρωθυπουργό, δοτό, που διορίστηκε από τους εγχώριους «σωτήρες» με μόνη του ιδιότητα ότι ήταν τραπεζίτης, εκλεκτός της ΕΚΤ, που συγκρότησε κυβέρνηση με κοινοβουλευτικό μανδύα τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, μόνο και μόνο για να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που αφαιρούσαν το αίμα του λαού για να ποτίζονται οι γερμανικές, οι γαλλικές, οι ελληνικές και κάθε «εθνικότητας» τράπεζες…

    γ) Έναν τρίτον πρωθυπουργό που έχτισε το αντιπολιτευτικό προφίλ του στην «αντιμνημονιακή» ρητορική, αλλά όταν έγινε πρωθυπουργός υπέγραψε επιστολές ότι τα Μνημόνια ήταν δικής του… «ιδιοκτησίας» και έφτασε να απολογηθεί ενώπιον της Μέρκελ για την προηγούμενη «αντιμνημονιακή» ρητορική του λέγοντας εκείνο το απίθανο «ουδείς αναμάρτητος»…

    δ) Τώρα μαθαίνουμε ότι είχαμε κι έναν υπουργό Οικονομικών, ο οποίος το διάστημα 2012 – 2014, όταν έξι εκατομμύρια Έλληνες βούλιαζαν στα Τάρταρα της φτώχειας και της ανέχειας, όταν το πολιτικό σύστημα μιλούσε στους Έλληνες για τον «πατριωτισμό των θυσιών», εκείνος φυγάδευε τα λεφτά του στο εξωτερικό, διότι φοβόταν ο καημένος μην τα χάσει λόγω της πολιτικής που εφαρμοζόταν στην Ελλάδα την οποία, όμως, οι υπόλοιποι Έλληνες έπρεπε να την υφίστανται σαν «πατριωτική»!

    Αλήθεια – και χωρίς περιστροφές – αν όλα αυτά δεν αποτελούν αλάνθαστο μέτρο και αδιαφιλονίκητη απόδειξη για την «ποιότητα» της τάξης που κυβερνά αυτό τον τόπο, την ευτέλεια και ενίοτε την σαπίλα εκείνου που αποκαλείται αστικό πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας, τότε τι είναι;

    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ''ΣΥΓΓΡΟΥ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Από στιγμή σε στιγμή η χώρα μπορεί να ξεμείνει από χρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ! Σε ποια κυβερνητική θέση διορίστηκε ο δάσκαλος Γρηγορόπουλου και Ρωμανού
    Τον Γιώργο Θαλάσση, δάσκαλο του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού, αλλά και του προφυλακισμένου Νίκου Ρωμανού, όρισε...
    η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου.

    Ο κ. Θαλάσσης υπήρξε επί χρόνια διευθυντής ιδιωτικού σχολείου, ενώ είχε καταθέσει και στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

    Όπως υποστήριξε, απομακρύνθηκε πρόσφατα από το σχολείο όπου δίδασκε για περίπου 30 χρόνια, για τις θέσεις που εξέφραζε υπέρ του απεργού πείνας Νίκο Ρωμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Βαρουφάκης: Είπαμε και μερικές μαλ@κίες παραπάνω που τώρα πρέπει να τις παγώσουμε
    Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με το Eurogroup μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα (12 Απριλίου) εμφανίστηκε σε ομιλία του στην Ιταλία ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο, στην πόλη Κόμο της Ιταλίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση πως έως τις 12 Απριλίου οι δύο πλευρές θα έχουν συμφωνήσει ως προς το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

    Παράλληλα, επανέλαβε πως το χρέος της Ελλάδας χρήζει αναδιάρθρωσης, προτείνοντας ως λύση την άρρηκτη σύνδεση της αποπληρωμής των ομολόγων με τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης. Επί της ουσίας, ο Γιάννης Βαρουφάκης πρότεινε εκ νέου την αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.

    Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Αθήνα θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων ομολόγων.

    Επίσης, κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα δεν επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ, καθώς η χώρα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης. «Η Ελλάδα δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός της Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

    «Το καθήκον μας επιτάσσει να βάζουμε υπεράνω όλων το ευρωπαϊκό συμφέρον» συμπλήρωσε, ενώ διαβεβαίωσε πως η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία.

    Σύμφωνα, μάλιστα, με την Corriere dela Serra, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη είτε να παγώσει είτε να καθυστερήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις.

    Οι υποσχέσεις αυτές θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή σε βάθος τετραετίας φέρεται να είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, λέγοντας πως δεν υποσχέθηκαν ούτε ένα ευρώ, σε όποιον κερδίζει πάνω από 700 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως φέρεται να δήλωσε πως «δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ