Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ... ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΥ


 "ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"   ΑΣΤΟΧΗΣΕ ...




"Θεμιστοκλή , αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες..." έλεγε η θεία μου η Ελπινίκη


      ΤΟ ΜΠΡΑΝΤΥ ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ "ΜΕΤΑΧΑ"  






2 σχόλια:

  1. ΠΟΤΑΜΙ ΣΕΡΡΩΝ : Οικονομική εξόρμηση με στόχους
    Ποσα κοκκινα βιβλιαρακια θα διαθεσει ο ΠΙΝΟΚΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η έντονη κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, φαίνεται πως έχει διαπεράσει σε όλα τα «πατώματα» και σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στην βάση της ΝΔ. Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ετοιμάζει πρωτοβουλίες ο «Σύνδεσμος ‘74».

    Πρόκειται για ένα άτυπο think tank, το οποίο γεννήθηκε στις αρχές του 2000 και είχε πάντα είχε πυρήνα τον καραμανλισμό. Ο στόχος του να διαφυλάξει αυτή την παράδοση, τις αξίες του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτό εκφραζόταν και μέσω του ονόματος του που είχε την ημερομηνία της ίδρυσης της ΝΔ.

    Η ομάδα αυτή αποτελείται από στελέχη που ανήκουν καθαρά στον κομματικό μηχανισμό , όλων των προηγούμενων τριών δεκαετιών και δεν υπήρξαν ποτέ βουλευτές ή υπουργοί. Ανήκουν δηλαδή στην λεγόμενο "βάση του κόμματος"

    Έμπειρο στέλεχος της ΝΔ που γνωρίζει την κίνηση, αναφέρει χαρακτηριστικά στα parapolitika.gr πως «αυτοί είναι μία Νέα Δημοκρατία μόνοι τους καθώς έκαναν εκλογές, όταν έφερνε η ΝΔ ποσοστά άνω του 40%» . Τα ονόματα που συμμετέχουν στην κίνηση «Σύνδεσμος ‘74» δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σίγουρα κομβικό ρόλο θα έχουν πρώην διευθυντές και γραμματείς , όλων των προέδρων του κόμματος, όπως οι πρεσβύτεροι Θόδωρος Μπεχράκης, Κυριάκος Γριβέας, Κώστας Κωστούλας, Αντώνης Σγαρδέλης , ονόματα για τους καλά γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία έχουν πολλά χιλιόμετρα στο κομματικό κοντέρ και ξέρουν την πραγματική βάση της Νέας Δημοκρατίας, όσο κανείς άλλος. Στην κίνηση συμμετέχουν φυσικά και νεώτερα στελέχη που είχαν ενεργό ρόλο στον κομματικό μηχανισμό μέχρι και το 2009 και την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά.


    Ετοιμάζουν μανιφέστο

    Τις επόμενες ημέρες θα φύγουν προσκλήσεις για την πρώτη εκδήλωση του «Συνδέσμου 74» σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Μετά την εκδήλωση οι πληροφορίες λένε πως θα μοιραστεί και μανιφέστο, το οποίο θα αναφέρεται στην ανάγκη επιστροφής της ΝΔ στις αξίες της, που σύμφωνα με τους εμπνευστές της εκδήλωσης, αλλοιώθηκε τα χρόνια της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. Η ομάδα αυτή δεν επιδιώκει πάντως να αποκτήσει ενεργό ρόλο ξανά στα δρώμενα της ΝΔ, αλλά να «αφυπνίσει» τον κόσμο της παράταξης και της βάσης , ώστε αυτή να επιστρέψει ξανά στις ρίζες της. Άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τις ζυμώσεις, που γίνονται στο παρασκήνιο και έχει συμμετάσχει ακόμα και στις συγκεντρώσεις που έχουν γίνει σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, αναφέρει χαρακτηριστικά την φράση «επιστροφή στις ρίζες» και κάνει λόγο για «γαλάζιο στρατό» που οργανώνεται σε όλη την χώρα με….καρτελογραφήσεις, ανά νομό.

    Tο αμέσως επόμενο διάστημα μάλιστα θα ανέβει και στο διαδίκτυο σελίδα που θα λέει τι ακριβώς επιδιώκει ο «Σύνδεσμος ‘74» και απευθύνεται όχι στα πολιτικά στελέχη , αλλά στην βάση της ΝΔ.

    Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι οι αποστάσεις από την διακυβέρνηση Σαμαρά και το γεγονός ότι όλη την προηγούμενη περίοδο παρέμεναν ανενεργοί.

    Οι πληροφορίες του parapolitika.gr λένε πως δεν αποκλείεται η κίνηση να επιδιώξει ακόμα και ένα συνέδριο , όχι φυσικά κομματικό, αλλά με πολιτικούς επιστήμονες και καλεσμένα στελέχη από χριαστιανοδημοκρατικά κόμματα όλης της Ευρώπης, που θα σηματοδοτεί την νέα εποχή για την παράταξη της κεντροδεξιάς.

    Οι ίδιες πληροφορίες λένε δεν θα γίνεται λόγος καθόλου για "Νέα Δημοκρατία", αλλά για "παράταξη"

    «Η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ΝΔ. Έχει ξεφύγει κατά πολύ των αξιών της» αναφέρει χαρακτηριστικά πρόσωπο που συμμετέχει στην κίνηση και προσθέτει πως «Ο κόσμος της ΝΔ παραμένει υπάρχει, δεν χάθηκε. Απλά έφυγε από το κόμμα λόγω της αποξένωσης των τελευταίων ετών. Και αυτός ο κόσμος θα επανέρθει στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, όταν αυτή επιστρέψει στις ρίζες της"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ