Σάββατο 11 Απριλίου 2015

O ¨"BOYBΟΣ" ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ... ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ


"ΝΑΝΟΣ" Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ



Φλογερέ «Μακεδόνα πατριώτη» πρωθυπουργέ, για ποιο λόγο και με ποια νομιμοποίηση μιλάς για το όνομα της Μακεδονίας και εμπορεύεσαι συναισθήματα όταν στη συνάντησή σου με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ (21/3/2005) εσιώπησες όταν άκουσες τον κ. Σρέντερ να αποκαλεί τέσσερις φορές τα Σκόπια «Μακεδονία»; Τότε δεν είχες ανακαλύψει την Μακεδονική καταγωγή σου ή απλά εφάρμοσες την πάγια πολιτική του «τουμπεκί στους ισχυρούς, τεμενά στους γείτονες και πατριδοκαπηλεία όπου με παίρνει»;

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από το ειρωνικότατο κείμενο της Ελευθεροτυπίας που δημοσιεύτηκε την επομένη του διασυρμού του πρωθυπουργού από τον Γερμανό καγκελάριο:

«Αφού ’’κατοχύρωσε’’ φραστικώς την ΠΓΔΜ ως ’’Μακεδονία’’ και τον πρωθυπουργό της ως ’’Μακεδόνα πρωθυπουργό’’, υπενθύμισε στον κ. Καραμανλή την ανάγκη πολιτικής λύσης, ’’που αρμόζει στην εθνική κυριαρχία της Μακεδονίας’’. Με άλλα λόγια, ο κ. Σρέντερ έδειξε να είναι βαθύς γνώστης των επιχειρημάτων της ΠΓΔΜ για την αδιάλλακτη στάση τους στο θέμα του ονόματος, προσθέτοντας -χαλαρά είναι η αλήθεια- ότι σε μια διαδικασία προσέγγισης, ’’η Μακεδονία χρειάζεται και την Ελλάδα...’’».

Σαν να μην έφτανε η κατάποση της γλώσσας του «Μακεδόνα» πρωθυπουργού μας από τον ίδιο, ο κ. Σρέντερ συνέχισε την διακωμώδηση του Κώστα Καραμανλή… επαινώντας τον για τις επιδόσεις του στις ξένες γλώσσες! Κοντολογίς μας σφύριξε ο Γερμανός ότι ο κ. Καραμανλής καταλάβαινε άριστα σε ποια χώρα αναφερόταν όταν μιλούσε για «Μακεδονία».

Ανατρέχουμε ξανά στην Ελευθεροτυπία: «Είχε και έναν καλό λόγο ο κ. Σρέντερ για τον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε ’’διάνοια στις ξένες γλώσσες’’, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Καραμανλής καταλάβαινε τα πάντα, αλλά μιλούσε λίγο, ενώ χθες είχε κάνει ’’εξαιρετική πρόοδο’’». Σχετικός σύνδεσμός:

www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=22.03.2005,id=66338576

Φυσικά, ο «Μακεδόνας» Καραμανλής δεν θυμήθηκε να πει καμιά κουβέντα στον Σρέντερ για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την περίοδο που οι κτηνάρες συμπατριώτες του δεν άφησαν λίθο επί λίθου στην έρμη Ελλάδα. Τρελός είναι; Ποιος τους χέζει τώρα τους μακαρίτες; Η οικογένεια να κυβερνάει και τσιμέντο να γίνει η κολοχώρα.

Η αντίδραση του Τσίπρα στην επόμενη ανάρτηση ...

4 σχόλια:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ