Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ...

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ 
 

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι ο αγωγός Greek Stream που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο θα πραγματοποιηθεί,  άσχετα με τις λυσσώδεις αντιδράσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ο υπουργός έθεσε έτσι "ταφόπλακα" σε εγχώρια και ξένα κέντρα που απεργάζονται την ακύρωση του αγωγού πριν καν ξεκινήσει, προς διατήρηση της πλήρους εξάρτησης και υποτέλειας από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Βερολίνο.

Σχετικά με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: "Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνησή μας κι εγώ προσωπικά, στηρίξαμε ανεπιφύλακτα τη διέλευση από το ελληνικό έδαφος ενός αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο, που θα ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στα σύνορα με FYROM με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη. Στηρίζουμε αυτό το έργο με πλήρη επίγνωση των αντιδράσεων από τις ΗΠΑ και από ορισμένους κύκλους του ευρωπαϊκού κατεστημένου, διότι θα αποφέρει τεράστια πολιτικά και οικονομικά οφέλη στη χώρα μας, ενώ θα υποβοηθήσει την συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή μας και στην Ευρώπη".

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε κυριακάτικη εφημερίδα και σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο "κωλοτούμπας" από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντά: "Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα "η εξουσία για την εξουσία" ή για να χρησιμοποιήσω διαφορετικά μια άλλη φράση, από την τακτική "πάση θυσία και με κάθε τίμημα στην κυβέρνηση". Δεν θεωρώ, επίσης, ότι είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του". 

Και συνεχίζει ο υπουργός, ρίχνοντας την... "τορπίλη": "Η κυβέρνηση και η εξουσία -αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εξουσία, η οποία βρίσκεται ακόμα στα χέρια μιας ολιγαρχίας του πλούτου και των ξένων "προστατών" μας- δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη". 

Στην συνέχεια, ωστόσο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζεται αισιόδοξος, λέγοντας πως "μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στις αρχές μας".

Κληθείς να... οριοθετήσει τις "κόκκινες γραμμές", ο υπουργός τόνισε: "Οι "κόκκινες γραμμές" ασφαλώς έχουν την αξία τους. Δεν παύει όμως η λογική των "κόκκινων γραμμών" να είναι μια αμυντική λογική, πολύ περισσότερο αν προσπαθεί κανείς να βάλει "κόκκινες γραμμές" σε ένα άκρως δυσμενές πολιτικό πλαίσιο κι ένα πλαίσιο αρνητικών μέτρων και αρνητικών κατευθύνσεων, όπως αυτές που θέλουν να μας επιβάλουν οι θεσμοί".

Αναφέροντας τι χρειάζεται η χώρα σχετικά με τις "κόκκινες γραμμές" ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζει: "Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο. Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ