Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

"EKΡΑΞΑΝ" ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ...

 ... ΟΤΑΝ "ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ" ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ "ΝΑΙ" ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

 

  Ο μητροπολίτης Άνθιμος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ιερό της εκκλησίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα...


ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ" ΣΤΟ... από iakxoserraios 


 Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα. 
Συγκεκριμένα όταν, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, κάποιοι από τους πιστούς άρχισαν να φωνάζουν δυνατά “όχι” προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό...

 Το πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου. Ο μητροπολίτης -που συνηθίζει να παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα- στο τέλος του κηρύγματός του θέλησε να εκφράσει τη δική του θέση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Έτσι, απευθυνόμενος προς τους πιστούς και αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε: “Προσοχή, προσευχή, ελπίδα. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Εγώ έχω το δικαίωμα, μία φορά να πω μία εξομολόγηση. Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη. Έχει τρωτά…”.

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση αυτή, όταν κάποιοι από τους πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία, φώναξαν δυνατά: “Οχι, όχι” και αρκετοί από το εκκλησίασμα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο μητροπολίτης, που προς στιγμήν φάνηκε κάπως αμήχανος, απευθυνόμενος προς τους ιερείς που τον συνόδευαν, αναρωτήθηκε: “Τώρα είναι όχι ή εναντίον αυτού;”



         ΜΟΝΟ ENAN ... ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ
 ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ !!!!

 “Ένας είναι” του απαντούν οι ιερείς και, αφού ο μητροπολίτης πίνει μία γουλιά νερό, σημειώνει “Α! ένας είναι” και αρχίζει τις ψαλμωδίες διακόπτοντας εσπευσμένα το κήρυγμά του που είχε αυτή την αναπάντεχη κατάληξη.

1 σχόλιο:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ