Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟ SERRESBOMB

ΚΑΤΕΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  



  
AN ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ 5.000 € ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΩΝ
 
 «Θα μου επιτρέψεις να σου πω δυο πράγματα για τους αγρότες για να το βάλουμε στις πραγματικές του διαστάσεις. Στα χωριά όλα τα καφενεία έχουν ασφάλιση ΟΓΑ .Με το νέο μνημόνιο ο ΟΓΑ απο 70 ευρω το μηνα πάει στα 200 ή 300 .Πες μου εσυ οταν πουλαει καφε με 1,5 ευρω και ποτο με 3,5 ευρω σε ένα χωριο με 500 άτομα τι θα κανει .Με την φορολόγηση το 75% των αγροτων παίρνει επιδοτησεις μέχρι 5000 ευρω .Επισης στον Ν Σερρών το 80% των αγροτων έχει μέχρι 50 στρεμματα .Οταν λοιπον θα χρειάζεται να πληρώνει 500 ευρω το μήνα ΟΓΑ (ΑΝΤΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ).Αυξάνεται η φορολόγηση στο 26% από το 1 ευρώ .Αυξάνονται τα φυτοφαρμακα κατα 10%. Αυξάνεται και το κόστος ζωής τουλάχιστον κατά 10% .Αλλά το καλαμπόκι μένει στα 17 λεπτά Πες μου τι θα γίνει του χρόνου .Σε αυτούς που αναφέρεσαι είναι μια μικρή μειοψηφία»


  Τα πραγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Εγω μίλησα για αγρότες , τα τρωκτικά των κοινοτικών αφορολόγητων επιδοτήσεων, τους νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας και όχι για τους καφετζήδες των χωριών. Στο κάτω κάτω  το ασφαλιστικό σύστημα πρεπει να γίνει ανταποδοτικό,  με 600 ευρώ τον χρόνο εισφορές ΟΓΑ πως είναι δυνατόν να συνταξιοδοτείσαι με 300 ευρώ τον μήνα. Μην θυμιθούμε τον φόρο υπερ τρίτωνμ  το 2.4%  υπέρ ΟΓΑ σε κάθε συναλλαγή επί αγροτικών προϊόντων και όχι μονο που πλήρωνε ο αντισυμβαλόμενος στο κράτος για την ενισχυση των αγροτών και μόνο. Και ορθώς αυξάνεται η φορολόγηση στο 26% από το 1 ευρώ όπως ισχύει σε όλους τους Ελληνες επαγγελματίες, βιοτεχνες, εμόρους , αυτοαπασχολούμενους (που έχουν και την εισφορά αλλυλεγγύης), δεν καταλαβα γιατί ο αγρότης να είναι στο απυρόβλητο.

Ας προσεχαν είχαν την μεγαλυτερη ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ και την διαλύσαν τα κουπούκια και τώρα στήνονται στον Μεγκλα και τον Παπαναναγιώτου για τα λιπάσματα. Πουλούσαν τα προϊόντα τους μεσω Ενωσης με διασφαλισμένα τα χρήματα τους και  παρέδωσαν υποδομές ισως και δισεκαστομυρίων στον "ΝΕΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ" κάποιων "νταβατζήδων του αγροτοσυνεταιρισμού. 

Οσο για το καλαμπόκι οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν και πρέπει να είσαι γνωστης της αγοράς για να πουλάς στην κατάλληλη στιγμή όπως ειχε την δυνατότητα η Ενωση αποθηκεύοντας το προϊον όταν ήταν οι τιμές χαμηλές, κάλυπτε οικονομικά τον αγρότη και πουλούσε στα ψηλά  κατι που δεν μπορεί να πραξει ο μεμονομένος μικροαγρότης.


"Τρίζουν τα κόκκαλα του Βίκτωρα Παραλίκα"  από το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ , που ο ίδιος οραματίσθηκε και ίδρυσε.... 
 
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ; 

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ , ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ .ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΚΑΠΙΟΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι εγινε ρε ιακχε; εμαθες οτι ηρθε η αναπτυξη στις Σερρες; ο βλακας φιλος σου ο καφεστιδης αυτός που γελουσε με οσους περιμεναν στην ουρα στις τραπεζες ενω ο ιδιοις εχει βγαλει τα λεφτα του εξω με την βοηθεια του κραγια του δικηγορου τωρα ετοιμαζει νεα κομπινα ο μεθυστακας. ζητησε επιδοτηση 100.000 για να βαλει στο χιονοδρομικο συστημα εκδοσης εισητηριων ενω τις κυριακες δεν κοβε πανω απο 100 εισητηρια. γελαει ο κοσμος και μ αυτον και με αυτους που θα του τα δωσουν. και ειναι τοσο βλακας που λεει στα διοικητικα του συμβουλια ότι θα κανει υπερτιμολογηση 60.000 χιλιαδες ευρω. μονο που δεν ηξηρε οτι τη φωνουλα του τωρα θα την ακουσουν ολοι να τα λεει αυτα. πολυ γελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ