Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

EΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ : Η ΑΜΑΖΟΝΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΓΡΗ


 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ "ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" Η ΑΕΚ



ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ  4-3 ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, η Ειρήνη Μαρούπα έγραψε:

«Χθες η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού πήρε απόφαση, με οριακή πλειοψηφία 4 έναντι 3 ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανιδης είναι διοικητής της ΑΕΚ. Το γεγονός τούτο προκύπτει από δηλώσεις, πράξεις, και θέσεις και του ιδίου, αλλά και συνεργατών του, όπως ο ίδιος το έθεσε.
Η ιστορική ομάδα ΑΕΚ που όλοι αγαπάμε δεν θα πάθει απολύτως τίποτα καθώς ουδέποτε από κανέναν τέθηκε ζήτημα ιδιοκτησιακής ή μετχικής της σύνθεσης ή εικονικότητας αυτών. Επίσης ούτε ο κ. Μελισσανίδης έχει ουδεμία συνέπεια εκ του γεγονότος αυτού.

Μάλιστα όπως ο ίδιος δήλωσε στην επιτροπή το γεγονός ότι πάρα πολλοί αναφέρονται σε αυτόν ως διοικητικό ηγέτη ή αφεντικό κοινώς της ΑΕΚ καθόλου δεν τον εκθέτει, αλλά του περιποιεί τιμή , όπως η ίδια πιστεύω.

Μην φοβάστε την αλήθεια. Η αλήθεια σώζει. Και ελπίζω ο κ. Μελισσανίδης να συνεχίσει στην ΑΕΚ να την βοηθήσει να κατακτήσει την θέση που της αξίζει σε ένα υγιές, καθαρό ποδόσφαιρο, και να βοηθήσει στην πραγματική κάθαρση του επαγγελματικού αθλητισμού».


Σε ερώτηση αναφορικά με τη σύγκριση των περιπτώσεων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Βόλου που υποβιβάστηκε, η Ειρήνη Μαρούπα απάντησε: «Οχι για τον ιδιο λογο. Εδω δεν υπαρχει εικονικοτητα μετοχων η προεδρου, υπαρχει μονο διοικηση, μια διαφορετικη νομικη εννοια. Εδω η συμμετοχη της AEK στο STOIXHMA ειχε θεμα».


«Το θέμα που ετέθη ήταν η καταγγελία του Ολυμπιακού, το άλλο ήταν να χορηγηθεί άδεια στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο στοίχημα. Επ' αυτού τοποθετηθήκαμε. Η ιδιοκτησία καλώς έχει, δεν τίθεται κανένα θέμα πιστοποιητικού. Απλώς υπάρχει μια υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία κλείνουν όλα τα παραθυράκια σε ανθρώπους που έχουν σχέση με ΠΑΕ. Για αυτονόητους λόγους, ο νομοθέτης θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση να στηθεί κάποιος αγώνας, χωρίς να υπάρχει καμία υπόνοια για την ΑΕΚ. Πραγματικά ο κύριος Μελισσανίδης όπως προέκυψε κατά τρόπο απόλυτο, το ξέρει όλη η Ελλάδα ότι έχει έναν ηγετικό ρόλο σε αυτή την ομάδα. Έχει διοικητικό ρόλο, από αυτούς που τρέχουνε την ομάδα, να το πω έτσι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ΑΕΚ πάντως. Δεν ήταν καν στην απόφασή μας η ομάδα. Δεν έγινε λόγος για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Θέμα ήταν μόνο αν υπήρχε ασυμβίβαστο».


Για το τι συνέβη στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις και αν στις 22 Ιουλίου ψήφισε «λευκό»: 

«Θα ήθελα και στις διασκέψεις μας να υπάρχει κάμερα. Δεν ψήφισα ποτέ λευκό. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ σε αυτή την υπόθεση να μην πάρω θέση. Ήμουν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Πάντα παίρνω θέση όχι… δανεική. Είχε πει στον πρόεδρο να μην κάνει συνεδρίαση διότι ήταν το δημοψήφισμα. Είχα κάνει παρέμβαση στο συμβούλιο της Επικρατείας, υπέρ του Δημοψηφίσματος και δεν μπορούσα με τίποτα να παραστώ στη συνεδρίαση. Θα πρέπει να εξετάζονται όλοι μαζί, για να βλέπουμε τι καταγγέλει ο καθένας και τι απαντάει η άλλη πλευρά. Κατά συνέπεια δεν ήμουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Στην επόμενη που ήμουν εκεί ανέφερα πως δεν μπορώ να πάρω απόφαση χωρίς να έχω εικόνα της υπόθεσης. Και μου αντέτεινε “διάβασε τα πρακτικά”. Μα χωρίς να έχω κάνει τις δικές μου ερωτήσεις; Χωρίς να ακούσω και τον τρίτο εμπλεκόμενο; Για να είμαι σίγουρη για την απόφαση που παίρνω. Μου είπε πως δεν υπάρχει χρόνος και τρόπον τινά… μετρηθήκαμε. Εγώ δεν ψήφισα λευκό. Ψήφησα να κληθεί ο κύριος Μελισσανίδης. Τώρα γιατί εξελήφθη σαν λευκό… Δεν κάναμε ψηφοφορία. Δεν ήταν λευκό, ήταν μία αποχή από το να πάρω απόφαση πριν έχω συνολική εικόνα».

 Για τις σκέψεις Κοντονή να εφαρμόσει τον αθλητικό νόμο μετά την απόφαση για την Κέρκυρα: 

 «Τα πορίσματα είναι δεσμευτικά. Καλά θα κάνει. Αλλιώς γιατί να υπάρχει αθλητικός νόμος; Ήμουν η πρώτη όταν τον έψεγαν από το κόμμα του επειδή θα παίρνει μόνος του αποφάσεις, που είχα εξοργιστεί. Είναι δυνατόν να τον ψέγουμε για αντιδημοκρατικές πρακτικές όταν διατίθεται να τα βάλει με θεριά; Είναι ανέκδοτο αυτό. Η... κυρία ΕΠΟ που είναι μαγαζί το ξαναλέω δεν σκοπεύει με κανένα τρόπο να αλλάξει συμπεριφορά. Η Πολιτεία κάποτε με αυτούς τους νόμους θα πρέπει να δεσμεύεται. Όσοι είμαστε αποφασισμένοι, όσοι έχουμε τα κουράγια να αφήσουμε κάτι καλύτερο από τα σημερινά χάλια, θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος. Και όσοι θεωρούνται υγιείς επιχειρηματίες, παράγοντες και αντιλαμβάνονται την σημασία των πραγμάτων θα πρέπει να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ