Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

OI TΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ


ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 
ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΦΟΡΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ





Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται να διαλυθεί η όποια απομείνασα  παραγωγικότητα της χώρας προσπαθώντας να περισώσουμε ένα εσφαλμένο ασφαλιστικό σύστημα. Να σωθούν τα λεγόμενα «κεκτημένα»,  προπάντων των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.
Ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας- χάνοντας μεροκάματα-φωνάζει στους δρόμους για την άδικη  αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την σφαγή του εργαζομένου με τις ευλογίες Κατρούγκαλου, τα λεγόμενα ευγενή ταμεία (ΔΕΗ-ΟΤΕ) παραμένουν άθικτα και πανάκριβα. 1,1 δις πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος κάθε χρόνο για αυτά.

Συνεχίζονται να δίνονται παχυλά «εφάρπαξ» καταστρέφοντας τα ασφαλιστικά έσοδα της χώρας. Εξακολουθούν να γίνονται μονομερώς άνισες επιχορηγήσεις αντί να ενοποιούν όλα τα ταμεία. Ακόμα και σήμερα δεν υπολογίζουν με εισοδηματικά κριτήρια τις συντάξεις.

Αρέσκονται να πληρώνουν φτωχοί νέοι, πλούσιους ηλικιωμένους συνταξιούχους. Έχουμε ένα ασφαλιστικό μοντέλο «ζόμπι». Τρέφουν με τις σάρκες τους οι νέοι άνθρωποι τους όποιους προνομιούχους αυτής της χώρας.

Δουλεύει ένα μικρό ποσοστό - και μάλιστα πολύ σκληρά- για να ταΐσει τους εκατοντάδες χιλιάδες τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας. Υπάρχουν συμπολίτες μας που με 14 χρόνια 6ωρης εργασίας εισπράττουν  για 45 χρόνια της ζωής τους 450€ το μήνα χωρίς να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι.

Το ¼ των συνταξιούχων της Ελλάδας έχουν δουλέψει το πολύ 14-15 έτη και βγήκαν στη σύνταξη με 15ετία πλασματικών ετών. Αρκετές φορές και με υποτιθέμενη ευθύνη ανήλικου τέκνου που ήταν 17,5 ετών την  ώρα της συνταξιοδότησης. Αυτές οι γλυκές μανούλες από τα 50 ως τα 85 τους θα εισπράξουν 189.000€, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφόρου ζωής αξίας 35.000€.

Ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Μα φυσικά οι θυγατέρες τους, που αναγκάζονται με πτυχία και μεταπτυχιακά να εργάζονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για 500€ τον μήνα από 8ωρο έως 12ωρο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι  δεν μπορούμε να μιλάμε για εξυγίανση του ασφαλιστικού όσο υφίστανται όλα τα παραπάνω.
Η κυβέρνηση προτιμά πάντως, αντί κοινωνικής δικαιοσύνης και κάποιας ισορροπίας, να απομυζεί συνεχώς την παραγωγική οικονομία για να εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που τα δεδουλευμένα τους δεν αρκούν για να λαμβάνουν σύνταξη.

Το Δ.Ν.Τ ζητά μείωση κατά 15% των συντάξεων άνω των 800€ και πλήρη κατάργηση του εφάπαξ,  αλλά επίσης και πάγωμα αυξήσεων των εισφορών προς αποφυγή της συνεχούς  επιβάρυνσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Άλλα ζητούν οι Ευρωπαίοι και άλλα πράττει η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν. Αλλά το έχουμε πει χίλιες φορές. Το θέμα είναι να μην πειραχτούν οι δεξαμενές ψήφων.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στη χώρα δεν θα μείνει ούτε ένας σπόρος παραγωγικότητας και θα δούμε τότε ποιος θα πληρώνει τους τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.

Το business run προς την Βουλγαρία, Κύπρο και άλλες χώρες και η μετανάστευση των νέων, μέσα στο επόμενο διάστημα, θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τα μέτρα που παίρνονται και θα παρθούν. Έτσι δεν σώζεται η οικονομία, έτσι καταστρέφεται.

Ομελέτες δεν φτιάχνονται χωρίς να σπάσουν αβγά. Χρειαζόμαστε άμεσα πρόγραμμα ανόρθωσης της Ελλάδας  με ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, που θα ισοπεδώσουν τα συντεχνιακά συμφέροντα. Το θέμα είναι: μπορούμε; Οι νέοι και θέλουν και μπορούν, διαφορετικά άλλωστε δεν έχουν καμία ελπίδα.

Να φύγει από επάνω μας ο ζυγός των ασφαλιστικών εισφορών και να έχουμε όμως μια βασική, «εθνική», σύνταξη. Να υπάρξει δραματική μείωση των φόρων, αλλά να μειωθεί  παράλληλα το κράτος και οι «δωρεάν» υπηρεσίες του προς εμάς. Είμαστε έτοιμοι να διαγράψουμε ό,τι ως σήμερα θεωρούσαμε αυτονόητο ή όχι; Ας εφαρμόσουμε επιτέλους ό,τι συμφωνήσαμε, είναι ανώφελες οι καθυστερήσεις. Ελπίζω πλέον να καταλάβαμε πως για να σωθούμε, επιβάλλεται να σωθεί πρώτα η χώρα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
CITIZEN NEWSPAPER

8 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΣΥ??????
    ΠΟΙΟΣ ΕΣΥ?????
    ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ
    Ο ΧΥΔΙΟΤΕΡΟΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ
    Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ
    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΛΙΝΤΖΑ
    Ο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ Μ@ΛΑΚΑΣ
    ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΥΖΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.....
    ΚΟΥΝΑΒΙ ΗΣΟΥΝΑ ...ΚΟΥΝΑΒΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ; Η ΤΖΙΝΑ ΛΟΛΟΜΡΙΤΖΙΤΑ;

      Διαγραφή
    2. ΩΡΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ....ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ
      ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΟΥ!!!!!!
      ΛΙΓΟΡΟΚΟΥΝΑΒΟ!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΜΑΛΑΚΑ ΙΑΚΧΕ
    Ε,ΜΑ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!
    ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ GIA NΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΥΑΛΟΜΕΤΡΟ!!!!

    SERRES OUT OF FOCUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΟΡΤΑΡΕΑ, ΠΑΛΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΗΡΕΣ ;

      Διαγραφή
    2. ΜΥΑΛΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ.
      ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ Η ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ Η ΒΕΛΟΝΑ ???
      ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΡΑΚΤΟΡΑ 1500 ΙΠΠΩΝ.
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ !!!

      SERRES OUT OF FOCUS

      Διαγραφή
  3. O Zηκος επεστρεψε ως Serres out of Focus

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ