Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΚΛΩΣΤΗΔΟΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΙΣΩ ...

 ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
 

 
Τρεις άνθρωποι πνιγμένοι και μπουρλότο στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με την πΓΔΜ ήταν το αποτέλεσμα της… μεγάλης εξόδου προσφύγων και μεταναστών από το λασπότοπο της Ειδομένης στο έδαφος της πΓΔΜ. Υπαίτιο θεωρείται ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στους καταυλισμούς και το οποίο καλούσε τους εγκλωβισμένους ανθρώπους, με κίνδυνο της ζωής τους όπως αποδείχτηκε, να προσπεράσουν το φράχτη και να μπουν στην πΓΔΜ «χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα, για να μην μπορεί η αστυνομία να σας σταματήσει».

 ΕΝΩ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Η Αθήνα, που αιφνιδιάστηκε από αυτή την κίνηση, ζήτησε από τους πρόσφυγες να εμπιστευθούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Επίσης, κάλεσε τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις Αρχές ώστε όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.





Περίπου 1.000 άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, ξεκίνησαν πεζή από την Ειδομένη, σε μια πορεία ωρών μέσα στις λάσπες κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να περάσουν και το χείμαρρο από το χωριό Χαμηλό προς το έδαφος της πΓΔΜ. Τηλεγραφήματα από διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι οι Σκοπιανοί συλλαμβάνουν όσους κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, και τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα.


(Φωτ.: EPA/Nake Batev)

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ , ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Στους ξένους και Έλληνες φωτορεπόρτερ, στους εικονολήπτες και στους ακτιβιστές που βρίσκονταν χθες μαζί με το καραβάνι των προσφύγων και των μεταναστών και συνελήφθησαν, οι Αρχές της πΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα. Μετά την καταβολή του ποσού, τους άφησαν ελεύθερος επιβάλλοντάς τους και το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για έξι μήνες. Την είδηση "κατάπιανε" τα δικά μας τσοντοκάναλα


Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για προβοκάτσια στην Ειδομένη με στόχο να σφραγιστούν μια και καλή τα σύνορα, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής.( ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα να διερευνήσει ποιοι ευθύνονται και ποιος είναι ο ρόλους τους. Πολλοί θεωρούν ύποπτο το ρόλο κάποιων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα σύνορα. Σε διπλωματικό επίπεδο υπάρχει έντονη ενόχληση από τα Σκόπια, τα οποία εξετάζουν ακόμα και κινήσεις εναντίον της Ελλάδας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ποπόφσκι, μέσω Twitter, κατηγόρησε την Ελλάδα για οργανωμένη υποκίνηση των προσφύγων να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Αν και εντολή του πρωθυπουργού ήταν να μεταφερθούν όλοι από τις υπαίθριες κατασκηνώσεις σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, και παράλληλα να υπάρχει διακριτική παρακολούθηση ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό, εκατοντάδες ήταν αυτοί που πέρασαν τη νύχτα στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό. Παρότι η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν, αρνούνταν να φύγουν με την ελπίδα ότι με το πρώτο φως της μέρας θα μπορέσουν να περάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

 ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ  Μ.Κ.Ο. ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ 

 Στο σημείο, εκτός από τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ήταν και ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ.
ΒΙΤΣΑΣ : "Αυτή την στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι 44.000 - 46.000 άνθρωποι , οι περισσότεροι πρόσφυγες ( και πως εξακρίβωσες ποιοί είναι οι  πρόσφυγες ηλίθιε ;)


 Η πΓΔΜ μετακίνησε αστυνομία και στρατό στο ύψος του περάσματος που χρησιμοποιήθηκε χθες, ενώ και η εντολή του Μαξίμου είναι να υπάρξει περιμετρική φρούρηση των συνόρων στα πιθανά περάσματα. 

Πηγή : prontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ