Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ... ( η συνέχεια )

O ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ



o iakxos: Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ...: ΑΤΤΙΛΑΣ 2: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ  ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ήταν παραμονή της Παναγιάς, 14 Αυγούστου. Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις ε...

ΑΤΤΙΛΑΣ 2 : Το πνεύμα που διακατείχε τους Έλληνες , το φανερώνει η στιχομυθία ενός Λοχία με τον Λοχαγό Σωτήρη Σταυριανάκο, την οποία και παραθέτουμε αυτούσια , όπως την διηγήθηκε ο ίδιος και την βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού : 

 «Δε μου λες, κύριε Λοχαγέ εμείς εδώ οι λίγοι, τι κάνουμε; Τι παριστάνουμε; Τους 300 του Λεωνίδα; Γιατί όσο και να αντέξουμε, όσο και να κρατήσουμε, σε κάποια στιγμή θα πέσουμε».

 Και αυτός του απάντησε: 



 «Άκουσε να σου πω Λοχία. Είμαστε Έλληνες Στρατιώτες, εδώ είναι Ελλάδα και είμαστε υποχρεωμένοι να πέσουμε μέχρι ενός. Τα άρματα θα περάσουν από πάνω μας».

Αυτός ήταν ο Λοχαγός Σταυριανάκος. 

Λίγο αργότερα, σηκώθηκε από τη θέση μάχης που κατείχε για να εξουδετερώσει πολυβολητή επερχόμενου τουρκικού άρματος. Εκείνη τη στιγμή τον βρήκε το φονικό βλήμα. Η μάχη συνεχίστηκε για πολλές ώρες ακόμα με τους Έλληνες στρατιώτες να μάχονται ως νέου Σπαρτιάτες. Λίγοι εναντίον πολλών. Με τις ξιφολόγχες τους να προσπαθούν να σταματήσουν τα άρματα. Το ένα κύμα των Τούρκων διαδέχεται το άλλο και οι Τούρκοι έχουν τρομαχτικές απώλειες. 

Το απόγευμα της 16ης Αυγούστου η αυλαία αυτής της μεγάλης μάχης, των νέων Θερμοπυλών του Έθνους θα πέσει. Οι βάρβαροι θα περάσουν, χάριν στην προδοτική στάση της κυβερνήσεως Καραμανλή. Αν τόσοι λίγοι κατάφεραν να κρατήσουν μία δυσανάλογα μεγάλη δύναμη για τόσο πολύ, χωρίς ενισχύσεις και υποστήριξη, μπορούμε όλοι να συμπεράνουμε ποια θα ήταν η κατάληξη των δύο τουρκικών εισβολών, αν και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν επέμβει οι πολιτικοί της «δημοκρατίας». Την μία φορά με τους συνωμότες αρχηγούς των επιτελείων και την δεύτερη φορά κυβερνώντας ευθέως, με τους ίδιους ανθρώπους στις ίδιες θέσεις.

8 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΘΝΑΡΧΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να διαβάσεις την Ελληνική ιστορία για την εποχή που αναφέρεις. Π
      οιος έτρεχε να βρει την κόκκινη μηλιά? Εθνάρχη τον αποκαλείτε εσείς οι Σερραίοι, κανένας άλλος σε όλη την χώρα.

      Διαγραφή
  3. Ιακχε βάζουμε στοίχημα ότι ο Γαζωρος θα πέσει κατηγορία φέτος; Γιατί το αφεντικό δεν αντέχει να δίνει μισθό σε εσένα και να συντηρεί και ομάδα στην Δ. Εσύ έχεις ψηλό κασε. 3,60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΓΑΖΩΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΑΡΟΥΠΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΕ ΣΕΔΑΡΙΔΗ; ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ; ΕΣΕΙΣ ΟΛΟ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ

      Διαγραφή
  5. ΠΑΛΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε άσχετο θέμα ο μαφιοζος εκβιαστης Ιακχοσεδαριδης απήντησε άμεσα. Ταυτοπροσωπια. Απλά

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ