Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

"Η ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ" ΚΑΙ Η ... ΚΑΘ΄ΗΜΑΣ "ΞΥΝΗ"


 ΦΙΑΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΓΡΟΤΟΜΗΤΕΡΑ" ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ...



Διάβασα της προάλλες, μία ανακοίνωση (εδώ http://www.serrestv.gr/tv/article_read.php?a=17316) της αναπληρώτριας του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ του Μητσοτάκη, κυρίας Φωτεινής Αραμπατζή.

Κρίνω σκόπιμο να της απαντήσω, με σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών μας, μιας και έτσι όπως συνήθισαν πλέον στις ανακρίβειες… σιγά-σιγά θα τις πιστέψουν και οι ίδιοι τους!

Για τη διευκόλυνση των αναγνωστών μας με υπογραμμισμένα και έντονα  γράμματα είναι η ανακοίνωση της κ. Αραμπατζή και από κάτω τα αποσπάσματα με τις απαντήσεις μας.

Αγαπητέ Σάκη, "ΟΝΤΩΣ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ" ; 



«Επικίνδυνη είναι, πλέον, η ολιγωρία, που δείχνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020. Πλήττει βαριά την πρωτογενή παραγωγή και στερεί σημαντικούς πόρους από την εθνική οικονομία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Tο ΠΑΑ 2014-2020 εγκρίθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2015…  κι αυτό με ενέργειες της Κυβέρνησης Εθνικού και Πατριωτικού Σκοπού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ατύχησε η Κα Αραμπατζή, κι όχι μόνο γιατί το ποσοστό απορρόφησης της χώρας μας είναι κοντά στο 10% με το μ.ο. της ΕΕ να είναι στο 13,7% και με αρκετές χώρες να είναι κάτω από το ποσοστό απορρόφησης της χώρας μας ή πολύ κοντά στο δικό μας.
Ατύχησε η Κα Αραμπατζή επιπλέον γιατί το τελικό μας ποσοστό απορρόφησης για το 2016 έφτασε στο 16% και το ποσό απορρόφησης θα ξεπεράσει τα 620.000.000 ευρώ.
Ατύχησε η Κα Αραμπατζή, γιατί ήδη υποβλήθηκε στην Ε.Ε. η 1η τροποποίηση του ΠΑΑ 2014-2020 με βελτιωτικές προσθήκες που αφορούν σε μια σειρά μέτρων στη βάση της διαβούλευσης (κι αυτό για πρώτη φορά και σε τέτοιο βαθμό) που έγινε κατά την ενεργοποίησή τους.
Ατύχησε η Κα Αραμπατζή, μιας και μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020 έχουν ήδη προκηρυχθεί και υλοποιούνται ή βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης:
Το μέτρο ενίσχυσης των παραγωγών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές (εξισωτική αποζημίωση) με 243,5 εκ. (πληρώθηκε ήδη !!!!!!!!)
Το μέτρο των νέων γεωργών που θα συμβάλλει στη δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου, με 241 εκ. € δημόσια δαπάνη, στο οποίο εκδηλώθηκε τεράστιο ενδιαφέρον με την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, που ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια προθυμία συμμετοχής..
Την κοινή πρόσκληση για την επιλογή των Ομάδων Τοπικής Δράσης και των Τοπικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο του νέου LEADER , δαπάνης 322 εκ. € για το ΠΑΑ και 54 εκ. € για το ΕΠΑλΘ.
Θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα:
-Το μέτρο της Κατάρτισης των Νέων Γεωργών
-Το μέτρο της Μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων
-Το υπομέτρο 4.2 Στήριξης για επενδύσεις στην μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.
Η προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης, μετά την ένταξη των νέων γεωργών, ώστε να δοθεί δυνατότητα στο δυναμικό των νέων ανθρώπων που θα εγκατασταθούν στη γεωργία να επενδύσουν στο γεωργικό τομέα.

                                                     *******
Αυτό επιβεβαιώνει και η δεύτερη παράταση, που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οριστικοποίηση των αιτήσεων για το υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του νέου Προγράμματος.ομέτρο, εκτός της εξισωτικής, από το σύνολο των μέτρων του νέου κοινοτικού Προγράμματος για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, που “εδέησε” να προχωρήσει η Κυβέρνηση, στα δύο χρόνια της απόλυτης ανεπάρκειάς της, σέρνεται με ρυθμούς χελώνας, αν και είχε προδημοσιευτεί από τον Απρίλιο του 2016.

Καλύτερη ΑΠΑΝΤΗΣΗ από:

To τεράστιο ενδιαφέρον και την υποβολή χιλιάδων αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους νέους γεωργούς δεν μπορεί να υπάρξει … Κυρία Αραμπατζή εκτίθεστε στους χιλιάδες αγρότες που καθημερινά προστρέχουν στους μελετητές τους! Περισσότερα για το πρόγραμμα ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ Κυρία Αραμπατζή μπορείτε να βρείτε εδώ http://dominonews.gr/?p=1942

Την απόλυτη ικανοποίηση χιλιάδων αγροτών που για 1η φορά, με ΑΥΤΗ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, εισέπραξαν χρήματα από το μέτρο της ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ. Κυρία Αραμπατζή εκτίθεστε στους εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ελλάδα, που επιτέλους επιδοτούνται για κάτι που επί χρόνια η ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τους στερούσε: τα χρήματα της ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Περισσότερα για το πρόγραμμα της ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Κυρία Αραμπατζή μπορείτε να βρείτε εδώ http://dominonews.gr/?p=1665

                                                ************
Ούτε τώρα, ακόμη και μετά την πρώτη παράταση, που έληγε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στάθηκε ικανή να διασφαλίσει την αυτονόητη εύρυθμη και έγκαιρη λειτουργία του σχετικού πληροφοριακού συστήματος κρατικών ενισχύσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορούν να προχωρούν στην υποβολή του φακέλου τους.
.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
.
Η ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βύθισε τη χώρα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, προέκυψε – λόγω της καταστροφικής κρίσης του 2012-2014 – η ανάγκη αναθεώρησης του ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ, καθώς σε 4 από τις 11 συνολικά περιφέρειες της Ελλάδας, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους υποχώρησε κάτω από το 75% του μέσου όρου της ΕΕ-28, ενώ σε άλλες 7 περιφέρειες υποχώρησε σε επίπεδο κάτω του 60%!! Αυτά είναι τα SuccessStories της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Ο υφιστάμενος σήμερα ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ισχύει από την 1-7-2014 και στηρίχτηκε σε στοιχεία για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ 2008-2010.. . Δυστυχώς για τη χώρα μας όμως… ακολούθησε το SuccessStory της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μας κατακρημνίστηκε!  ( Ωπα Σεμνάααα , είπαμε να γραφουμε και καμια μαλ@κία , αλλα μην την πιστεψουμε κι ΄'ολας)
Θα έχετε την ευκαιρία, να παρακολουθείτε, από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης, την υλοποίηση του ΠΑΑ 2014-2020 που με την Κυβέρνηση Εθνικού και Πατριωτικού Σκοπού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αλλάξει την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!


Κυρία Αραμπατζή, εκτίθεστε!
Δε θα σχολιάσω τα υπόλοιπα σημεία της ανακοίνωσης σας, γιατί θα γίνει πλέον γνωστό τοις πάσι το «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ…»

Η βουκέντρα

2 σχόλια:

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ