Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

EΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ DNA ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ

Φως στο θρίλερ του ανεξιχνίαστου διπλού φονικού που συγκλόνισε τις Σέρρες τον Ιούλιο του 2015,
όταν είχαν βρεθεί νεκροί ο 72χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Αφείδης και ο 27χρονος γιος του Γιώργος, αναμένεται να ρίξει μια πρωτοποριακή μέθοδος ανάλυσης του DNA, που θα εφαρμοστεί πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με αυτήν οι ερευνητές φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν τόσο λεπτομερή περιγραφή του δράστη, που θα είναι σαν να έχουν… φωτογραφία του!

Η 25χρονη κόρη και αδελφή των θυμάτων τούς είχε βρει κατακρεουργημένους μέσα στο διαμέρισμά τους. Πατέρας και γιος έφεραν δεκάδες τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και στην πλάτη, και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών αρχικά θεώρησαν πιθανό το σενάριο να είχαν μαχαιρώσει ο ένας τον άλλον! Ομως φονικά όπλα δεν βρέθηκαν, ενώ γρήγορα στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το DNA άγνωστου ατόμου.
Με τη βελτιωμένη επιστημονική μέθοδο, οι ειδικοί εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουν να μάθουν όχι μόνο τη γενετική ταυτότητα του αγνώστου, αλλά και τα φυσικά χαρακτηριστικά του για να μπορέσουν έτσι τον σκιαγραφήσουν! Μεταξύ άλλων, θα μάθουν ακόμη αν είναι λευκός ή το χρώμα των ματιών του! «Η τεχνολογία μπορεί να μας δώσει απαντήσεις για μια σειρά χαρακτηριστικών του δράστη» λέει στην Espresso ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γιώργος Φιτσιάλος, που θα εφαρμόσει στο εργαστήριό του την πρωτοποριακή μέθοδο, και εξηγεί: «Η μέθοδος μπορεί να μας δώσει επιπλέον χαρακτηριστικά, όχι μόνο για τη γενετική ταυτότητα του ατόμου από το οποίο προέρχεται το DNA, αλλά και φυσικά χαρακτηριστικά, όπως το σχήμα του προσώπου, το χρώμα των μαλλιών και των ματιών και την εθνική προέλευση. Πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμα στοιχεία, όταν το DNA που έχουμε βρει δεν συμπίπτει με εκείνο πιθανών υπόπτων».
Η επαναστατική μέθοδος, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί 10 φορές στη Γαλλία, μπορεί να εφαρμοστεί στο θρίλερ των Σερρών, αρκεί να το επιτρέψουν τα ευρήματα της Αστυνομίας. «Θα χρειαστεί να υπάρχει ποσότητα αλλά και ποιότητα των δειγμάτων. Περιμένουμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο υλικό αυτό. Μόλις μας δώσουν τη δυνατότητα να το πάρουμε στα χέρια μας, θα δούμε αν και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε» εξηγεί ο ερευνητής.
Έχοντας αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή τους, οι διωκτικές Αρχές θα αποκτήσουν τη «φωτογραφία» του δράστη, που κυκλοφορεί ελεύθερος από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε αποκαλύφθηκε η φρικτή δολοφονία, ώστε να δημιουργήσουν ένα σκίτσο βάσει του οποίου θα τον αναζητήσουν για να τον συλλάβουν. Μέσω της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ» η κόρη του συνταξιούχου φαρμακοποιού και αδελφή του 27χρονου έχει ζητήσει από όποιον ξέρει οτιδήποτε να μιλήσει για να δικαιωθεί η μνήμη τους.
Πηγή: madata.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΑΙΜΟΥΔΟΙΑΚΧΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ